Schutters Boys Zonhoven - GB

G.B. klopt Schutters boys met ruime cijfers.

G.B. begon in vijfde versnelling aan de wedstrijd. De thuisploeg werd meteen hoog onder druk gezet en na 4 minuten lag de bal al in het mandje. El Greco Doumkos was de killer van dienst en de 0-1 was een feit. G.B. Drukte door en kwam via Robin bijna aan de dubbele voorsprong. Zijn vizier stond echter alsnog niet op scherp en hij liet 2 goede mogelijkheden liggen. Na 10 minuten kwamen de bezoekers een eerste keer opzetten. Een thuisaanvaller dreigde alleen op Dylan af te stormen ware het niet dat hij door een ultieme tackle van Stef nog halt toegeroepen werd. Ook Dylan onderscheidde zich een paar tellen later door een schot vanuit de tweede lijn te klemmen. Net als de thuisploeg het evenwicht leek te herstellen sloeg G.B. een tweede keer genadeloos toe. Dit keer stond Robin zijn vizier wel op scherp en rondde hij een assist van Bait feilloos af. 0-2 en G.B. op rozen. De thuisploeg was even aangeslagen en amper een minuut later had Robin de 0-3 aan de voet , doch legde hij het leder van kortbij net naast het lege doel. Een meevaller voor de thuisploeg die zich weigerde gewonnen te geven en plots een stevig offensief uit zijn mouw schudde. De G.B. defensie werd onder druk gezet en de kooi van Dylan werd onder vuur genomen. Een eerste loeier ging nog net naast maar op een tweede schot van kortbij leek onze goalie geklopt. Doch met een geweldige reflex stopte Dylan de bal nog net op de doellijn. Daarna was het weer de beurt aan G.B. om de Zonhovense defensie het moeilijk te maken. 5 minuten voor de pauze stormde Robin alleen op doel af maar werd nog net afgestopt door de goed uitgekomen Thuisgoalie. Ook Geus kreeg pal op het rustsignaal nog een unieke kans om de score op te drijven. Hij knalde echter het leder van kortbij op de thuisgoalie. Zo wijzigde de score niet meer en werd er met een 0-2 op het scorebord de koffie opgezocht.

De eerste kans van de tweede helft was voor G.B. Robin kwam net een teenlengte tekort om een knappe assist van Brendan binnen te duwen. Daarna was het echter de thuisploeg die het initiatief over nam op zoek naar de aansluiting. 2 keer kwamen ze dicht bij die aansluiting. Eerst via een afstandsschot dat net naast zoefde , daarna kon Nick nog net met het hoofd een bal voor de lijn wegwerken. Na deze sterke tien minuten van de thuisploeg was het echter weer de beurt aan G.B. om een versnelling hoger te schakelen. In een dolle 5 minuten creëerde G.B. enkele unieke kansen om de match te beslissen. Onder andere Bait was er met een knappe vrije trap heel dicht bij. Uiteindelijk was het Geus die de 0-3 voor zijn rekening nam. Opluchting en wedstrijd gespeeld dacht de G.B. aanhang. Amper 3 minuten later echter stond de 1-3 op het bord. Dylan was kansloos op een voorzet schot dat aan de 2 paal binnen waaide. De thuisploeg geloofde er weer in en G.B. leek even het noorden kwijt. De G.B. defensie kraakte en kwam heel goed weg toen de thuisploeg een enorme kans vanop een meter voor een leeg doel nog over knalde. De Schutters namen meer en meer risicos en dit gaf G.B. ruimte om de counter uit te spelen. Een kolfje naar de hand van Robin die in de 58ste minuut randje buitenspel alleen op doel afstormde en koel de 1-4 binnen trapte. Dit was de genadeslag voor de thuisploeg. De kopjes gingen omlaag en G.B. deed nu wat het wou. Het ging nu dan plots ook heel snel. Binnen de 5 minuten lapte Robin er nog 3 binnen. Alvast een loepzuiver hattrick en zelfs 4 doelpunten binnen de 9 minuten. Straf. De laatste minuut redde de thuisploeg met een knap doelpunt nog de eer zodat bij het laatste fluitsignaal een indrukwekkende 2-7 op het bord stond.

- Ondanks de natte koude was het voor de supports genieten. Beide ploegen speelden met open vizier en maakten er een aangenaam spektakel van. G.B. trok uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

- Robin die maar liefst 5 keer scoorde en wiens teller intussen weer op 33 staat werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Uiteindelijk nog een dikke merci aan Dylan die onze geblesseerde doelman Ferla kwam vervangen. Met enkele klasse reddingen had hij zeker zijn aandeel in deze zege.