PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

RP Products Ubbersel - GB

Wedstrijdverslag

GB in slot onderuit na spectaculaire wedstrijd.

 

De wedstrijd begon meteen aan een verschroeiend tempo. Er werd gestreden voor elke bal en beide ploegen hielden het eerste kwartier elkaar perfect in evenwicht waardoor er weinig doelkansen te noteren vielen. Op het kwartier dan toch een eerste G.B. poging met een vluchtschot van Steven Mertens dat echter ver over ging. Even later had Bossie een knap schot in huis maar de Rp-doelman stond goed opgesteld en redde knap. G.B. was nu wel de betere ploeg drukte door. Pal op de twinstigste minuut leek Mk na een prachtige aanval met het hoofd te scoren. De thuisgoalie was geklopt maar de bal rolde centimeters naast het lege doel. Even later was het wel raak. Pieter kreeg plots veel tijd om aan te leggen en knalde het leder knap in de benedenhoek. De verdiende 0-1 stond op het bord. RP probeerde iets terug te doen maar G.B. hield vrij makkelijk stand. Hoewel Flavio wel veel geluk had toen een vrij onschuldige voorzet ei zo na in eigen doel gewerkt werd. Zo leek men met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Net voor de pauze kreeg RP echter nog een vrije trap toegekend.

De G.B. defensie liet zich hier ongelukkig te grazen nemen en een kansloze Flavio was geklopt. Zo duidde het score bord 1-1 aan en was alles te herdoen. RP kwam de tweede helft een stuk sterker uit de startblokken en leek al meteen te scoren. Gelukkig hielp de dwarsligger Flavio een handje en weigerde een Rp-er de rebound in het lege doel te leggen. RP was nu de betere ploeg en ging op zoek naar de voorsprong. In de tiende minuut echter profiteerde Pieter van slecht uitverdedigen van de Rp-defensie en legde koelbloedig de 1-2 tegen de touwen. Feest in het G.B. kamp dat echter amper een minuutje duurde. De volgende aanval stonden de bordjes immers weer in evenwicht. Met een fantastische trap krulde een Rp-spits het leder enig mooi in de kruising. Flavio kon er alleen maar naar kijken. Een wereldgoal dat in het jaaroverzicht niet zou misstaan. Het positieve na de 2-2 was wel dat G.B. terug grip had op de wedstrijd. Het spel ging weer goed op en neer met wisselende kansjes aan beide zijde. Tot minuut 60 MK zijn duivels ontbond. Hij slalomde vanop rechts door de RP defensie om dan koelbloedig de 2-3 in het mandje te leggen. Het G.B. kamp voor de derde keer aan het feest. Vasthouden was de opdracht nu. Dat leek aanvankelijk te lukken. G.B. rook de zege al. In minuut 70 echter miskeek heel de G.B. defensie zich op een hoekschop en knalde Rp dankbaar de 3-3 tegen de touwen. Dit was een zware opdoffer en een aangelagen G.B. probeerde nog wel maar de brandstofmeter stond bij velen al in het rood. De thuisploeg was nog frisser en rook bloed. Vier minuten voor affluiten kreeg G.B. dan ook de genadeslag. Weer op een hoekschop liet de defensie zich nogmaals te grazen nemen. Het was uitgerekend Gert-Jan Cuppers die tot zijn eigen verbazing volledig vrij gelaten werd aan de tweede paal en simpel de 4-3 kon binnen tikken. G.B. knock out. In een wanhoopspoging werd iedereen nog wel voorruit gejaagd maar een slim RP hield makkelijk stand en knalde net voor affluiten op de counter er nog een vijfde tegen de touwen.

 

Vervangingen:

40 min Nick door Joris

65 min Steven Mertens door Arno

 

Doelpunten:

25 min 0-1 Pieter

43 min 1-1

50 min 1-2 Pieter

51 min 2-2

60 min 2-3 Kristof

70 min 3-3

76 min 4-3

78 min 5-3

 

- Het werd een sportieve spannende derby waarbij ondanks de nederlaag GB met opgeheven hoofd mag naar terug kijken. Rp is zeer diep moeten gaan om uiteindelijk het laken naar zich toe te trekken. Chapeau aan beide ploegen voor dit spektakelstuk. Ook bedankt aan al de supporters om ondanks de bijtende kou zo talrijk aanwezig te zijn en de ploegen te steunen.

- Stefano werd tot man van de match verkozen gevolgde door Pieter en MK

- Het feestje na de match mocht er ook wezen. Merci Steven Schuyten en Gert-jan Cuppers voor de organisatie van dit treffen. Volgend jaar revanche.

- Daarmee wordt 2016 ondanks een nederlaag toch mooi afgesloten. Met maar 3 nederlagen op 40 tal wedstrijden kunnen we terecht over een geslaagd sportief jaar spreken.

- 2017 begint ook gelijk weer met een topper. Thuis tegen ODT Bascule. Tegen hen hebben we iets recht te zetten. De eerste match van dit seizoen gingen we immers met 1-0 de boort in. Volgende week zal er dan ook gelijk geknald moeten worden.

- Maar eerst nog 2017 feestelijk inzetten. Al vast de beste wensen aan iedereen!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het voor het eerst in de GB geschiedenis op tegen RP Products, de eerste ploeg van Ubbersel de A-ploeg zoals ze zichtzelf noemen.
Gert-Jan Cupers ( ex GB en vaste waarde van de RP ) stelde enkele weken geleden voor om het tegen elkaar op te nemen, cafevoetbal vs competievoetbal we stemde in voor de DERBY van 2016 met de daarbij horende eerste wisselbeker "de slag om Eversel"

Voor deze topper moet de GB enkele sterkhouders missen libero Stef, opruimer Thoelen en snelhuidsduivel Bram kunnen niet meespelen.  Geen probleem dacht T1 met een 16 spelers telende kern... Toch sloeg maandag het noodlot toe topspeler en publiekslieveling Senne wordt opgenomen met hart problemen!! Een zware klap voor iedereen die Senne en de GB lief heeft...  SENNE OUT VOOR VRIJDAG!!!  T3 grijpt dadelijk in en roept toekomstig GB-speler Leroy" BETONBLOK" Schuyten op die al meerdere keren onze ploeg kwam versterken... 
De GB gaat dus morgen ten strijde met enkel clubspelers!! RP mag zich verwachten aan een hel, de 13 namen die T1 ter beschikking heeft zijn op en top GB- tijgers die alles geven voor hun club en supporters!! In doel staat onze menselijke muur Flavio, voor hem staat een 4-paar waar elke aanval van bibberd onderleiding van gouden schoen Marnick, Nick, Baldelli, Leroy en meneer Cams.  Het klassieke middenveld met Mister GB himself Benji aka Lange die de lijnen uitzet voor Brecht, man in vorm Paletti, Bossie en de dodelijke spitsbroeders Mertens. Op de bank zit nog ene S Schuyten die enkel gebruikt wordt als we onderliggen... Topschutter Pieter heeft nog niet bevestigd of hij komt.

Ik hoop dat de GB weer kan rekenen op de 12de man... Butcher, Zwarte parel, Seeger, Reet, Commandant, Cupper, Baar; Brendan, Senne, Lespoix, Lenz, Rob vanuit Munchen en alle ander bestuursleden en supporters die al komen     C'mon GB !!!!!

Makkers GEEN PEPTALK voor de match GEEN PREEK tijdens de macht ENKEL EEN PINT na de match!!! We gaan alles geven!!

FORZA GB

Ik zelf ga om 19u naar de kring.
Voor alle anderen we komen samen om 19u30 aan de plein van Ubbersel.

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen