Red Star Laren - GB

Geren-Bij live vanuit Red Star Laren:

Vandaag verloopt het verslag net iets anders, we zenden namelijk live uit! De klok tikt 14:33u; een tafel, een stoel, een laptop en een glazen boterham langs de zijlijn, meer hebben we niet nodig! De tegenstander kwam reeds polsen omwille van onze professionaliteit. Naast een verzorger beschikt de Geren-Bij nu dus ook over een rechtstreekse verslaggever. Louter informatief, alles wat zich tussen de *xx* bevindt is live commentaar van voetbalsympathisanten. Ondertussen 14:39u, de eerste speler betreedt het veld en ja hoor! Met de kleuren wit-zwart, het is onze Brendan Seghers! De rest volgt, inclusief trainer.  Met de woorden ‘waar is Robin Stroobants?’ zijn ook weer zijn eerste richtlijnen een feit. Geen paniek, we hebben nog de volle 11 minuten, in de zon! Over één ding kunnen we het alvast zeker zijn: de omstandigheden zijn goed! gevoelstemperatuur dik boven de 20 graden en ook de heren van Laren hebben hun best gedaan om een mooi veld af te leveren. Puik werk gasten!

Na aandringen van de raad van bestuur herpositioneer ik me iets verder van de zijlijn wegens ‘te gevaarlijk’. Voilà, ik ben klaar, iedereen is klaar, 15:00u stipt! Daar gaan we..

Een eerste terechte opmerking die ik opvang is het weinig aantal supports aanwezig vandaag. Jos: *mensen werken in de tuin vandaag* en volgens betrouwbare bron is voorzitter Jean geopereerd aan de ogen. We wensen hem een spoedig herstel toe! In de derde minuut is er het eerste gevaar van de Geren-Bij. Robin met een leuke dribbel ziet zijn schot via het been in hoekshop belanden. Maar de corner wordt niet benut. Hierop volgend weet ook de thuisploeg een kans te creëren. Doelpoging gaat hoog over. Beetje bij beetje stromen de supporters van de thuisploeg toe. Ook zijn merken de media op. aan de heren met de twee geruite hemden, ook jullie krijgen een eervolle vermelding.

En dan kassa! ‘8 minuut, *Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar in één keer!* wordt er geroepen! Slechte inspeelbal van de thuisgoalie zorgt ervoor dat Bait kan aanleggen. Hij poeiert de 0-1 tegen de netten! Niet aangeslagen weet ook Red Star enkele kansen bijeen te voetballen, doch afwerking ontbreekt. Op het kwartier krijgt Thoelen een vrije trap van op 25 meter, maar zijn schot beland in de muur. Dan gebeurt bijna het ondenkbare: ook Rossi werkt onvoldoende weg, maar kan de boel rechtzetten met een mooie reflex richting de korte hoek! *da war ook ne serieuze kado eh*. Voor de geïnteresseerden; Rob en Thomas hebben zich bij de supporters gevoegd. Welgekomen heren! Toch een twintigtal sympathisanten langs het veld me dunkt. Met 18 minuten gespeeld te hebben, hebben er zich aan beide kanten toch wel al wat mogelijkheden voorgedaan! Leuke wedstrijd tot dusver, met een hoog tempo!

Alé Jos ga eens voor mij uit, ik zie niks.. ’20 corner Geren Bij, niet benut. In de ’21 loop Bait tegen de lamp. De eerste gele kaart is een feit... en dan nog voor ‘grommelen’ op de scheids. *vind maar eens ene die het elke week wilt doen* klinkt het bij de thuis aanhang. ’23 magistrale steekpas van Laren, de spits komt alleen voor Rossi maar mist zijn schot volledig. Juist 1 minuut later is het wel prijs: 1-1. Verdiend! *ik denk dat we er nog gaan krijgen*, *kon niet blijven duren*. ’25 minuut weer een open kans voor Laren. De bal wordt weer vakkundig over het kader geplaatst. *ik denk dat er geld bij gemoeid is* scandeert de thuisaanhang. We mogen het luidop zeggen, maar Red Star heeft de bovenhand genomen.. en mijn zin heeft zijn einde nog niet bereikt en het staat 2-1. Weer een leuke steekpas, 1 op 1, en netjes afgewerkt. Het lijkt toch allemaal even te snel te gaan voor de GB. Even tussendoor, Jos doet hier net zijn jas aan.. màn het is dertig graden!

We naderen het einde van de eerste helft, en het is toch zoeken naar mogelijkheden. Buiten een sterk verdedigende Nick, weten we eigenlijk niet echt van welk hout peilen maken. Helaas.

Ik zie hier nu net Seeger uit de kleedkamers komen… Onderbreking: het is 3-1! balverlies in de defensie wordt afgestraft. Een goed gevolgde speler tikt simpel binnen. *3-1 en er valt niets te zeggen*, *Angeli.. Angelo, wat is André zijne achternaam?* Terechte opmerking van Rob. één minuut voor tijd is het dan helemaal boeken toe; met een heerlijke vrije trap maakt Laren er 4-1 van. Ook meteen de laatste actie van de eerste helft. We gaan rusten.

De tweede helft is een vervolg op de eerste. 5-1 na enkele minuten spelen! *we hebben een telraam nodig*, *da wordt hier vandaag de zwaarste nederlaag die ik ook meegemaakt heb bij de GB. Da kunnen wel eens dubbele cijfers worden*. En ja, Lenz is nu toch al wel even bij de Geren bij hé. Ook Laren neemt de bovenhand in het begin van de tweede helft. Andra is ondertussen langs me komen zitten en Seeger heeft zich binnen de lijnen begeven. Komop Peter! ’40 minuut, een vrijgespeelde Laren aanvaller werkt de bal over. Een goede mogelijkheid, doch ze kunnen er niet allemaal in gaan. *5-2, 5-3.. da kan het nog hé, maar dan zal het wel snel moeten gaan*. Het tempo is een beetje uit de match verdwenen. We zien vooral ‘middenveldvoetbal’ in de eerste tien minuten. Spijtig om te zeggen maar dat is helaas al een vooruitgang voor de GB bezoekers. ’46 minuut werkt Red Star weer vakkundig een kans over het kader. Maak er u van bewust dat we twee keer 35 minuten spelen. ’46 is dus de ’11 in de tweede helft. Voor diegene die minder bekend zijn in het sunday league voetbalspel.

’49 eerste doelgevaar van de GB. Robin wordt neergewerkt rond de zestien. De vrije trap wordt heerlijk getrapt maar belandt op de paal. Jammer!  In de actie die erop volgt is het dan weer prijs aan de overkant. 6-1! *Jos, kom, crisisvergadering* *we moeten die coach van ‘Amandina’ gaan aantrekken, die blijft bewegen*. Ja de positie van T1 staat wankel, me dunkt. De supporters zien het niet rooskleurig.. en Jos staat nog steeds onder de voet, met zijne jas aan..

’53 is het dan toch nog eens gelukt voor de Geren Bij. Robin komt alleen voor de goal en werkt simpel af langs de keeper. 6-2. *het kan nog, haha*. Al is het één van de enige kansen die de GB wist te creëren in de tweede helft. Met nog 10 minuten op de klok wordt Robin foutief afgestopt. Een vrije trap op een goeie dertig meter. Hoog over. Twee minuten later is het de beurt aan Thoelen opnieuw op een afstand van 30 meter. *Thoelen zal zich eens gaan moeien*. Een loeier die de keeper met alle moeite uit de hoek kan duwen. Verdienstelijke poging! In the meanwhile stellen de supporters mij gerust, want ik heb niet meegedaan dus ik heb niet verloren. Slimme opmerking! *zet dat maar in het verslag*

Met nog enkele luttele minuten op de klok weet de thuisploeg er nog 7-2 en 8-2 van te maken via individuele acties. Ze zijn toch gewoon net iets sterker vandaag. We liggen op elk vlak onder. Laatste fluitsignaal. *we kunnen toch sewwes geen café meer binnen, ahja, want ‘wa hebben jullie gemaakt?*

- Grootste nederlaag in 30 jaar. G.B. miste natuurlijk een pak basisspelers maar botste vooral op een zeer sterke tegenstander. We waren gewoon een paar maatjes te klein gisteren!

- Bait werd tot man van de match verkozen.

- Bedankt aan de gastspelers Domien,Gert-Jan en Andrea om ons uit de nood te helpen!!

Voetbalvrienden,

Straks trekken we naar het nabij gelegen Laren waar we het opnemen tegen de veteranen van Red Star.  De laatste confrontatie net voor nieuwjaar eindigde op een 3-3 gelijkspel. Ik verwacht dan namiddag ook weer een duel op het scherpst van de snee!!

Bij de GB was het weer krabben om aan 11 spelers te geraken. Maar we zijn er toch weer ingeslaagd om een sterk elftal bij elkaar te sprokkelen.  In doel onze onbetwistbare nr 1 Rossi, de verdediging met Nick Marnick Reet en Thoelen. In het middenveld onze eigen Radja, Bait op de flanken Brendan en Schuyten en in de aanval Bossie Stroobants en gelegenheidsspits Andrea.