Red Star Laren - GB -

G.B. klopt Laren opnieuw

In het matchbegin hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht en het was tien minuten wachten op een eerste kans. Deze was voor  de thuisploeg. Gelukkig voor G.B. miste een Red Star aanvaller voor open doel volledig zijn deviatie. Een minuut later moest onze gelegenheidsdoelman Steven Mertens een eerste keer in actie komen. Hij had echter weinig moeite om een schotje uit de tweede lijn onschadelijk te maken. De eerste G.B. kans kwam er pas op het kwartier. Na slecht wegtrappen van  de thuisgoalie kegelde Lange de bal in 1 tijd terug richting doel. Het kleinood werd echter nog net voor de lijn door een Red Star verdediger weggewerkt. Dit was wel het begin van een sterk G.B. kwartiertje. De G.B. slaagde er nu wel in gevaarlijk te zijn en Red Star kreeg het moeilijk. In de twintigste minuut kwam Cams dicht bij een doelpunt. Pieter schilderde een vrije trap perfect op zijn hoofd, maar hij kopte de bal recht op de goed uitgekomen doelman. Dit was echter uitstel van executie, want een minuut later knalde diezelfde Cams op aangeven van Lange wel de 0-1 tegen de netten. G.B. drukte door en Pieter kreeg op aangeven van Brendan ook nog een goede mogelijkheid. Zijn vizier stond echter alsnog niet op scherp. Een zwoegend Red Star kreeg een paar minuten voor het rustsignaal met een vrije trap net buiten de rechthoek nog een mooie gelegenheid om alsnog langs zij te komen. Deze werd echter naast getrapt en in de daaropvolgende fase scoorde G.B. wel. Seeger op rechts weg gestuurd, legde de bal mooi breed op Lange die in een tijd Bosie aanspeelde. Deze zette op zijn beurt met een magistraal hakje Pieter alleen voor doel. Pieter aarzelde niet en knalde keihard de 0-2 tegen de netten. Een prachtdoelpunt uit het boekje en de G.B. met een 2 doelpunten voorsprong de rust in.

Na de rust ging de G.B. meteen door op zijn elan. Al na twee minuten zette Bossie met een mooi steekballetje de ingevallen Stephano alleen voor doel. Deze knalde echter de bal op de doelman. Een minuut later was het wel raak. Weerom werd de hele Red Star defensie opgerold. Brendan alleen voor doel gezet door Bossie besloot in eerste instantie nog op de keeper, maar de goed gevolgde Pieter kende geen genade en legde de 0-3 in het mandje. Match gespeeld dacht men weerom veel te vroeg bij de G.B. en men liet het tempo nonchalant zakken. Dit mag je duidelijk niet doen met een sterk elftal als Red Star want amper een paar minuten later was de 1-3 al een feit. Te slap verdedigen gaf een Red Star aanvaller de kans om rustig aan te leggen. Deze deed dit perfect en gaf met een knap schot Steven kansloos het nakijken. De G.B. had het moeilijk om terug een versnelling hoger te schakelen en Red Star geloofde er weer in. De G.B. moest achteruit en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Tien minuten voor tijd kwam deze er ook. Mistasten in de G.B. defensie werd genadeloos afgestraft. 2-3 en iedereen maakte zich op voor een spannend slot. De thuisdoelman besliste daar echter anders over. Eerst kwam hij nog goed uit op een G.B. counter om net voor de neus van Nick de bal te onderscheppen. Maar in plaats van de bal weg te knallen legde hij het kleinood onbegrijpelijk in de voeten van de verbaasde Pieter. Deze kon moeilijk anders dan dit cadeautje aan te nemen en legde de bal simpel in het lege doel. Een aangeslagen Red Star was liet de kopjes hangen en kon nauwelijks nog iets terug doen. De G.B. kwam net voor tijd zelf nog dicht bij een doelpunt via de Lange. Zijn magistrale vrije trap kaatste echter via de onderkant van de lat terug het veld in.

0-1 Cams

0-2 Pieter

0-3 Pieter

2-4 Pieter

35 min. Reet door Stephano

-Aangename wedstrijd met 2 ploegen die op een zeer degelijk niveau voetbalden. Net zoals 2 weken terug was Red Star lang de evenknie va de G.B., maar uiteindelijk was over de hele match de G.B. opnieuw dat ietsjes sterker en wonnen we verdiend.

-Dat G.B. 4 keer ging scoren tegen Red Star lag blijkbaar al vast. In de laatste 4 onderlinge duels was dit immers steeds het geval. Drie maal 4-2 en een maal 4-3.

-Pieter die weerom drie maal scoorde en wiens teller ondertussen op 12 doelpunten in 5 wedstrijden staat werd tot man van de match verkozen.

Na een weekendje rust komt de G.B. zaterdag nog eens in aktie.Toevallig treffen we weerom Red Star laren uit Lummen. Twee weken terug klopten we hen met 4-2. Dit vooral na een zeer sterke tweede helft.Red Star zal zeker revanche willen voor deze nederlaag en we zullen top moeten zijn willen we ook ginder met de zege gaan lopen.

Brecht,Ferle,Kristof en Steven Schuyten zijn niet beschikbaar. Voor de rest zou iedereen er moeten zijn. T1 beschikt normaal dan ook over 12 spelers.T2 is nog op zoek naar een doelman.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.