PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

ODT Bascule - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B deelt de punten met een sterk ODT. 

Dames en heren, het was een nostalgisch weerzien. De Geren Bij dat werd herenigd met het veld waar menig straf verslag werd geschreven, Sint-Baaf. Het terrein in een onberispelijke staat. Hoe ze dat daar voor mekaar hebben gekregen, chapeau! Men spreekt wel eens over het is nooit groener aan de overkant, maar anciens zweren dan weer trouw aan het veld achterliggend. “dieje plein beneden, dat was vroeger ne biljaar”, maar dat hebben wij natuurlijk niet meer geweten. Dat ter zijde, ook Brecht deed in zijn achtertuin geen onverdienstelijke poging. Slechts honderdachtenzestig stappen van het A-Veld, dat biedt opportuniteiten. Voor iedereen besmet met den deltavariant van Groten Döst, één adres: Grand-Café Cuppers. 

Aantal betalende toeschouwers: 68 en één labradoodle.

Het was warm. Zowel de thuisploeg als de G.B. begon op een heel laag tempo aan de wedstrijd. Niet geheel onverwacht. Sommige jongens hebben meer als een jaar niet meer gevoetbald, en moeder natuur hielp vandaag niet bepaald. Zowel op als langs het veld was het puffen geblazen. Een eerste beleving viel pas na een minuut of vijf, Steven Mertens werd in een luchtduel stevig aangepakt, met een gebrek aan zuurstof tot gevolg. Een minuutje achterover leunen, en ok. Een eerste echt gevaar kwam er pas in ’10: MK met een gevaarlijke indraaiende corner die werd weg gebokst door de thuisgoalie. De rebound werd strak binnengetrapt door Robin die zoals gewoonlijk altijd op de juist plaats staat. 0-1 Geren Bij na tien minuten spelen. Het publiek kijkt, en ziet dat het goed is. Maar dat ging wel heel gemakkelijk, toch? 

Hoogmoed komt natuurlijk voor de val. De vreugde van de vroege openingsgoal was nog maar net gaan liggen en het stond reeds 1-1. Een overdreven ingreep van de G.B. defensie gaf aanleiding tot een terechte penalty voor de thuisploeg. Leeten kon er nog aan, maar de bal ging toch over de lijn. Tweede doelpunten in het openingskwartier! En raar maar waar, beide ploegen hebben eigenlijk nog maar weinig weten brengen. ’16 is het Steven die op een indraaiende voorzet van MK de bal afvuurt richting Ouagadougou. Collectief schreeuwt men erna dan ‘bàl’, met een blik richting de délégué.

Ondertussen zijn we zeker halverwege de eerste helft en blijft het spel langs beide kanten slordig met weinig tot geen kansen. In minuut 24 zien we een flits van Paletti; balrecuperatie met een aantal één-twee’s vormen één van de betere acties van de eerste helft, helaas mist de voorzet richting. Erna is het ODT dat voor de eerste keer echt gevaarlijk is. Na een individuele actie wordt de bal in extremis van de lijn gehaald door Bait na tussenkomst van Leeten. Ook de volgende actie komt van de thuisploeg. Met een lange bal komt de aanvaller alleen voor Leeten, maar de kans wordt niet omgezet. Zo eindigt de eerste helft op 1-1 na bijzonder weinig spektakel.

Fluitsignaal. De tweede helft blijkt geen replica van de eerste. De G.B. Is meteen gevaarlijk via Bait en Robin. Robin kapt zich een aantal keer vrij, maar verspeelt dan uiteindelijk de bal aan de keeper. Weg kans. Het is opnieuw Robin die bij zijn volgende actie de bal breed legt, maar niemand blijkt gevolgd. Me dunkt een verkeerde keuze, maar dat hebt ge wel eens bij een keuze. Het niet zelfzuchtig zijn siert hem natuurlijk. Naarmate de wedstrijd vordert is het ODT dat het tempo bepaalt. De G.B. heeft het fysiek moeilijk, en wanneer ook Joris en Fa aangeven dat den bidon leeg geraakt, hoort men een klein stemmetje klinken. Ja Bob, we weten dat het moeilijk wordt.  

ODT maakt het spel, en wordt na een kwartier spelen in de tweede helft foutief afgestopt rond de grote baklijn. De vrije trap vindt twee keer de muur. Bij de bal die erop volgt is het wel raak. Een afstandsschot belandt in de hoek van het doel. Deskundigen spreken van 40 meter, maar die afstanden werken altijd met een bijbehorende factor. Men mag spreken van ruim buiten de rechthoek. 2-1 ODT. Het zag er somber uit voor de G.B. De thuisploeg was beter. In minuut ’59 voert T1 opnieuw een wissel door. MK neemt de plaats in van een leeg gestreden SM. In de actie die erop volgt is het Doriano die de bal voorbrengt en gebeurd wat niemand nog had durven dromen. Een Omsingelde MK klimt hoger dan de drie verdedigers rond hem en schildert de bal in verste hoek: GOLAZOO! Het wordt 2-2, tegen de gang van het spel in. Een gouden wissel zowaar. Het doelpunt geeft de Geren Bij opnieuw vechtlust en het tempo gaat de lucht in.

Ondanks een aantal halve kansjes langs beide zijden is het ODT dat voor de laatste keer echt gevaarlijk is: een counter gevolgd door een schot richting haak, wordt door Leeten tegen de lat geduwd. De thuisploeg vloekt, da was hun moment. Het laatste fluitsignaal gaat, wat de eindstand vastlegt op 2-2. M.K. wordt terecht tot MVP aangewezen.

Het begin van een hopelijk mooi seizoen waarop we lang hebben zitten wachten. De kop is eraf, en dat we nu nog lang mogen mogen en goe kunnen kunnen, shotten. Punt.

 

Nabeschouwing

HBVL: “Rob Hendrickx verkiest het veld als hoogtepunt van de dag”.

HLN: “toptransfer Nico lost verwachtingen in”.

TVL: “Kristof Mertens: het klopt dat er nog contact is met Heusden 06, het blijft een leuke club”

Voorbeschouwing

Beste voetbalvrienden

Zaterdag een wedstrijd waar elke speler, supporter of sympathisant naar uitkijkt. Een match op het scherpst van de snee, DE derby der derby’s! ODT Bascule - Geren-bij, een ware topaffiche in het kleine Eversel. Bij onze laatste confrontatie werd het een overwinning voor ons met het kleinste verschil, nu zaterdag wilt T2 met overtuiging winnen! Na onze eerste oefenmatch van vorige week is het nu zaterdag voor echt! Wat T2 al heeft kunnen waarnemen na deze match is dat Leeten elke match aanwezig is, maar zaterdag zijn eerste verschijning maakt. Geus het mekkeren nog niet verleerd is, Mk de goal nog goed weet te staan en Bait nog steeds een beest is! T2 tovert alvast 14 speelklare krijgers uit zijn hoed die de klus gaan moeten klaren! Tussen de palen kunnen we rekenen op Tom “basic-frit” Leeten, het blok vanachter onder leiding van Stef “de houthakker” Hermans, "El Capitano" Marnick, Nick “uitschuifbare benen” Cuppers en “Keizer” Caubergs. Ons ondoordringbaar middenveld, de gevarendriehoek Fabio “Radja” Bait, "King" Cuppie en "KDB" palleti, met op de flanken, "Witte Ethiopiër" Brendan en "Kung Fu" Doriano. Aan het kanon hebben we Steven “Big fella” Mertens, "El phenomenon" Mk en Robin “all star” Stroobants. En als laatste ons geheim wapen, het debuut van Nico. Aan T1 om deze pionnen juist te plaatsen zodat we de toren kunnen veroveren! C’mon makkers, iedereen scherp en nuchter aan de aftrap zaterdag!!! Alle supporters ook op post om onze ploeg te steunen want het zal geen makkelijke opdracht worden om ODT te slopen!

Samenkomst om 14u20 in St Baaf! 

Doelpunten

10 min 0-1 Robin
15 min 1-1
50 min 2-1
60 min 2-2 MK

Vervangingen

35 min Marnik door bendan
35 min MK door Doriano
35 min Stef door Kris
60 min Steven Mertens door MK

Afbeeldingen