ODT Bascule - GB

Een mooie derby die eindigt in een verdiend gelijkspel

De eerste 10 minuten tasten beide ploegen elkaar wat af zonder ook maar 1 kans op doel bij elkaar te spelen.  Geleidelijk aan nam de GB met een zeer sterk spelende Bait en Schepers meer en meer het overwicht in handen, grote kansen kregen we niet het was telkens de laatste pas waar het mis liep.  Ook verdedigend zat het bij de GB goed elke ODT aanval werd in de kiem gesmoord door Conte, Nick of Stef.  Rond minuut 25 sloeg het noodlot toe voor de sterkste man op het veld Bait, in een actie net buiten de 16 werd hij geraakt op zijn knie.  Vrijwel onmiddelijk begon deze op te zwellen en was het duidelijk dat dit er niet goed uitzag... Schuyten werd onopgewarmd dadelijk het veld opgestuurd.  Toch na een minuut of 10 gaf Bait zelf aan om toch weer door te spelen op karakter, Schuyten nam zijn vertrouwde plaats op de bank terug in.  De laatste 5 minuten van de eerste helft begon de GB de druk op te voeren, en na een knappe doorsteek pas van Schepers kwam Geus in schietpositie en werkte prachtig het eerste GB doelpunt van zijn carriere tegen de netten!! 0-1 werd dan ook de ruststand.

Dadelijk na het aftrappen van de 2de helft was het duidelijk dat ODT er alles aan ging doen om de gelijkmaker te maken, hierdoor onstonden er mogelijkheden op de counter.  GB kreeg op die manier 3 a 4 mogelijkheden om de score te verdubbelen maar telkens liep het mis...  We merkten dat we conditioneel meer en meer het onderspit moesten delven tegen het jonge geweld van ODT.  Ze bouwde stilaan meer en meer de druk op en we werden verdedigend overlopen op sommige momenten toch bleven voor hun de kansen uit.  Rond minuut 55 werd een voorzet van ODT door Nick met de hand geraakt in de 16, de tegenstander vroeg een strafschop maar kreeg deze niet. Maar je voelde dat er een goal in de lucht hing, GB kon opbouwend niet meer brengen wat in de eerste helft kon, de volgende tegenaanval van ODT was dan ook kassa, er was misschien een buitenspel geurtje aan maar toch verdiend 1-1.  Beide ploegen leken tevreden met deze correcte uitslag na deze heel sportieve en mooie derby.  1-1

- Verdediging onder leiding van Stef stond zeker de eerste helft weer op punt, over heel de wedstrijd maar 2 a 3 kansen weggeven.  Vooral opbouwend brengt Conte weer dat beetje extra!!

- Ferla die na een jaar weer tussen de palen stond keepte voortreffelijk en gaf heel vertrouwen aan het team.

- We houden een heel goed gevoel over na deze wedstrijd zonder enige voorbereiding en al dadelijk een heel hoog niveau spelen.  Dat belooft voor de volgende wedstrijden!!

Voetbalvrienden,

Eindelijk, morgen trappen we met de GB het 52ste voetbaljaar van de club opgang.  Dit doen we zoals de voorbije jaren met de derby tegen de buren van ODT.  De laatste ontmoeting begin januari kregen we een 1-3 om ons oren van een toen veel te sterk ODT, we zullen morgen TOP moeten zijn willen we morgen ook maar iets gaan rapen in Eversel!!

Door het stoppen van enkele clublegendes moesten we opzoek naar enkele nieuwe spelers om toch aan een kern van 17 man te geraken, eind vorig seizoen werden Bait Geus en Conte er al bij gehaald en enkele dagen geleden werden Andy en Schepers nog net voor de transfer deadline omgedoopt toch GB'ers.  Ook in doel komt Ferla terug na een jaar afwezigheid door het opstarten van zijn nieuwe zaak.  Jammer genoeg starten we het nieuwe seizoen al dadelijk met enkele ( langdurige ) afwezigen zo zijn topschutter Robin en Paletti nog herstellende van een zware kwetsure.  Ook voor deze topper kunnen Andy ( werk ), ex goudenschoen Marnick en onze kapitein Seeger er niet zijn.
T1 witte kan morgen beroep doen op deze mannen, in doel Ferla.  De verdediging onder leiding van Stef met langst hem Nick en en Conte.  Het middenveld met de 2 breekijzers Bait & Schepers, op de flanken Geussens en Bren.  De aanvalslinie bestaat uit Brecht op de 10 en voor hem Bossie en Mertens.

We komen samen om 14u in de kring of 14u30 aan de kleedkamers op St Baaf.