PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

ODT Bascule - GB

Wedstrijdverslag

Vlotte zege voor de G.B. in de Everselse derby!

Al vanaf het matchbegin greep de G.B. de tegenstander naar de keel. Het balletje ging vlot rond en bij balverlies werd de tegenstander meteen onder druk gezet. Het eerst doelgevaar kwam van de Lange. Zijn shot van net buiten de zestien miste echter een half metertje doel. Even later in de 4de minuut kreeg Cams een open kopkans, maar nu had de thuisgoalie een knappe reflex in huis en hield zo voorlopig zijn netten nog schoon. G.B. hield echter de druk hoog en in de 10 minuut was het zover. Een goed opzittende Cams ontfutselde de ODT defensie de bal en stuurde Pieter alleen richting doel. Deze legde niet zelfzuchtig het balletje breed op Bossie die de 0-1 maar in het mandje te leggen had. ODT kreeg niet de kans om iets terug te doen want de G.B. bleef meester over de bal. Op het kwartier haalde Lange zijn kanon nog eens boven maar weer ging zijn shot net voorlangs. Even later had Brecht iets moois in gedachte. Zijn plaatsballetje draaide echter niet hard genoeg en verdween zo net langs de kruising in doeltrap. In de twintigste was ODT plots een eerste keer gevaarlijk met een shot uit de tweede lijn. Ferla leek geklopt maar gelukkig zoefde de bal langs voor de G.B. goede kant van de paal over de achterlijn. Meer kon ODT echter niet dreigen, want hierna was het weer al G.B. wat de klok sloeg. In de 25 minuut had Bossie de 0-2 aan zijn voet, maar hij knalde vanop een meter afstand de bal hoog over het lege doel. Even later werd Arno het straatje ingestuurd, maar net toen hij wou afwerken werd hij in extremis door een correcte tackle afgeblokt. Een doelpunt hing echter in de lucht en op het half uur net voor het half uur was het eindelijk zo ver. Pieter zette een mooie een twee op met Arno en liet met een knappe lob de thuisgoalie kansloos. De 0-2 was een feit. Nog was de G.B. honger niet gestild. Amper een minuut later werd Bossie in de grote rechthoek foutief tegen het gras gewerkt. Duidelijke strafschop vond heel G.B. maar de scheids liet het spel verder gaan. Maar net voor affluiten zette Bossie dit op een sportieve manier recht. Oog in oog met de thuisdoelman gaf hij deze in twee tijden het nakijken. Zo ging G.B. met een comfortabele 0-3 de rust in.

De eerste tien minuten na de rust gebeurde er weinig. ODT had enkele wissels uitgevoerd en was nu de evenknie van de G.B. ODT leek er zo terug in te geloven maar dit werd in de tiende minuut plots de kop in gedrukt. Pieter zette immers met een mooi plaats balletjes de 0-4 op het bord en match helemaal gespeeld. Gelijk gingen de kopjes hangen bij de thuisploeg en G.B. speelde weer een versnelling hoger. Op het kwartier had Arno een prachtige actie in huis, maar net voor hij kon afwerken werd hij onder het gras gestopt. Weer ging de bal volgens heel de G.B. aanhang onterecht niet op de stip. Amper een minuut later stond de forfaitscore wel op het bord. Het was weer Pieter alleen voor doel gezet door Bossie die de netten deed trillen. Dit was meteen het laatste wapenfeit voor Pieter want hij kon door familiare verplichtingen maar tot 16.00h op het veld staan. Hierdoor moest G.B. nog twintig minuten met 10 man verder. Maar dit deerde hen niet want men bleef de betere ploeg. Een kwartier voor tijd volgde zelfs nog een zesde treffer. Cams door Brecht alleen voor doel gezet legde breed op Bossie die net als Pieter er in slaagde een derde keer te scoren. De laatste 10 minuten nam de G.B. een beetje noodgedwongen gas terug. De brandstof was op aan het geraken en ODT eiste nu de bal op om op zoek te gaan naar de eerredder. Deze kwam er uiteindelijk een minuut voor tijd. Zo stond bij het laatste fluitsignaal een toch indrukwekkende 1-6 op het bord.

Doelpunten:
0-1 Raf
0-2 Pieter
0-3 Raf
0-4 Pieter
0-5 Pieter
0-6 Raf

- Prachtige seizoens opener met een ruime overwinning tegen onze buren. De G.B. was dit keer veel te sterk voor ODT en de score had zelfs nog hoger kunnen oplopen.
- Pieter met 3 doelpunten en een assist werd tot man van de match verkozen met 1 puntje voorsprong op Bossie. Uiteindelijk verdiende iedereen deze titel wel want heel de ploeg speelde op niveau.
- Ook nog een dikke mercie aan Luc om toch nog eens het G.B. shirt aan te trekken. Onze klassebak van weleer heeft het duidelijk nog niet verleerd. Dikke chapeau en mercie makker!!!
- Om deze prachtige zaterdag af te sluiten werd er s avonds nog eens uitgebreid gefeest op de trouw van Steven en Alexandra Mertens. Langs deze weg nog eens een dikke proficiat aan beiden!!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag trapt G.B. na 2 maanden inactiviteit het seizoen 2015-2016 af. Deze eerste wedstrijd is meteen een klepper van formaat. De derby tegen ODT Bascule staat immers op het programma.Steeds een geladen duel dat beide ploegen absoluut willen winnen.Vorig seizoen echter slaagde geen van de twee hier in. Beide duels eindigden  immers met een 1-1 en 2-2 onbeslist.

De G.B. moet meteen een pak basisspelers missen. Een Maand na zijn broer trouwt zaterdag immers Steven Mertens. Alvast een dikke proficiat Steven. Maar door de feestaktiviteiten zijn Steven Schuyten,Marnick,Nick,Kristof, Stephano en natuurlijk Steven Mertens zelf niet beschikbaar.Ook Brendan is wegens op vakantie niet aanwezig. T2 heeft gelukkig good old klassebak Luc Liesenborgs nog eens kunnen overhalen om ons te versterken. Daardoor kunnen we net 11 man aan de aftrap brengen.

Iedereen wordt fris,nuchter en gemotiveerd aan de aftrap verwacht. Dit houdt in dat T1 vrijdag na 22 uur niemand meer in snooker of andere zalen meer wil aantreffen.

 

Samenkomst 14:00h in de Kring

Iedereen op post!!!!

 

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen