... and beer ...

ODT Bascule - G.B.

Wedstrijdverslag

Everselse derby blijft onbeslist

Het matchbegin was helemaal voor de G.B. Al in de tweede minuut kwam Bosman alleen voor doel, maar hij schoot het leder onbesuisd over. Even later kon de Lange aanleggen maar ook zijn loeier miste precisie. ODT werd werkelijk onder de voet gelopen en een doelpunt kon niet uitblijven. In de 10de minuut was het dan ook zo ver. Bosman rolde in zijn eentje heel de Bascule verdediging op. Hij omspeelde ook nog de doelman, maar in plaats van de bal in het lege doel te leggen gaf hij deze nog breed aan de gevolgde Seeger die dankbaar de 0-1 in het mandje legde. Nog geen 5 minuten later lapte Bosman identiek hetzelfde truckje. En weer was het Seeger die klaar stond om de bal in het lege doel te werken en zo de 0-2 op het bord te zetten. ODT had tot dan toe nog niks klaar gekregen en moest de wet van de sterkste ondergaan. Voor de G.B. ging alles echter blijkbaar iets te gemakkelijk en men begon te nonchalant te voetballen. Daardoor kwam ODT langzaam maar zeker in de wedstrijd. Nog geen nood voor de G.B., maar in de 25 ste minuut kwam er een cruciaal kantelpunt. Eerst liet Seeger alleen op doel gestuurd een derde treffer liggen door recht op de goed uitgekomen thuisgoalie te besluiten. In de daarop volgende tegenaanval scoorde ODT na mistasten in de G.B. defensie plotseling wel. In plaats van 0-3 stond het  1-2.  De thuisploeg kreeg hierdoor weer vertrouwen en de G.B. was volledig de pedalen kwijt. ODT drukte op karakter de G.B. achteruit en na opnieuw knullig verdedigen scoorden ze net voor het rustsignaal de gelijkmaker. Hiermee ging ODT als morele winnaar de rust in.

Na de rust probeerde de G.B. gelijk weer de bakens te verzetten en zocht wanhopig naar de drive van het begin van de wedstrijd. ODT hield echter makkelijk stand en was zeker de evenknie van de bezoekers. Ondanks veel goede wil slaagde de G.B. er de hele tweede helft  niet meer in de thuisdoelman tot een redding te dwingen. Op enkele afstandsschotjes die ver over gingen na werd de ODT defensie dan ook geen enkele keer meer verontrust. ODT zelf kwam nog  wel nog twee keer dicht bij een treffer. In de 50 ste minuut weerhield Fabio hen namelijk met een zeer knappe reflex van een doelpunt door een  schuiver met zijn vingertoppen nog tegen de paal te duwen. En vijf minuten voor tijd leek de ver uit zijn doel gekomen Fabio wel verslagen, maar tot grote opluchting van de G.B.-aanhang rolde de bal millimeters langs de paal in doeltrap. Uiteindelijk besliste de sterk fluitende Jos Machiels met het laatste fluitsignaal dat de 2-2  definitief op het bord bleef staan.

Doelpunten:

0-1 Seeger

0-2 Seeger

Vervangingen:

35 min.  Steven Schuyten door Brendan

60 min. Seeger door Steven Schuyten

• Eerste puntenverlies dit seizoen voor de G.B. Het leek een makkelijke namiddag te worden, maar een strijdend ODT plaatste G.B. terug met beide voetjes op de grond. Uiteindelijk mocht G.B. nog blij zijn dat men niet met een nederlaag naar de Kring terugkeerde.
  • Fabio die met een cruciale redding de G.B. behoedde van een nederlaag werd tot man van de match verkozen.
  • De G.B. had wel het excuus dat ze enkele sterkhouders moest missen. Toch konden we rekenen op enkele klasbakken die ons uit de nood kwamen helpen. Dikke mercie Senne en Luts.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag vindt de eerste topper van het seizoen plaats. We zijn te gast bij niemand minder dan onze buren van ODT Bascule.Steeds een zwaar beladen duel op het scherp van de snee. Vorig jaar wonnen we thuis nipt met 1-0, maar twee seizoenen geleden gingen we met 5-0 de boot in.

Slecht nieuws is dat de G.B. hehavend aan de start zal moeten komen. Zowel Pieter,Arno,Steven Mertens als Reet kunnen niet van de partij zijn.

Gelukkig komen Luts,Kristof en Senne ons uit de nood helpen.

Iedereen zal scherp moeten staan om deze aardsmoeilijke opdracht tot een goed einde te brengen.