PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

ODT Bascule - GB

Wedstrijdverslag

GB wint vlot eerste seizoensderby.

 

De wedstrijd begon met een aantal minuten vertraging. ODT kampte met een hele resem afwezigen en had maar 8 spelers bij elkaar gekregen. Om de match toch te kunnen laten doorgaan stond G.B. 3 spelers af. En niet de minste. Zowel Steven Schuyten,Steven Mertens als Stefano trokken het ODT shirt aan om de degens te kruisen met hun makkers.

Beide ploegen startten voorzichtig en de eerste 10 minuten viel er alleen een schotje van een ODT aanvaller te noteren dat Ferla makkelijk pareerde. Hierna dreef G.B. het tempo op en werd de ODT defensie onderdruk gezet. Joris zorgde voor het eerste gevaar maar zag zijn schot knap gered door de ODT-goalie. Even later werd Bossie het straatje ingestuurd. Hij wou het echter te mooi doen en zijn buitenkantje rechts zoefde in het zijnet. Ook Cams haalde hard uit en leek te scoren maar de thuisdoelman had een ultieme reflex in huis en redde zeer knap. Op een schot van Marnick dat afweek leek hij dan toch geklopt doch de bal belandde net over de lat boven op het doel. Na dit sterk G.B. kwartiertje waarbij men eigenlijk op voorsprong had moeten staan herstelde ODT terug het evenwicht en kwam de thuisploeg ei zo na zelfs op voorsprong. Ferla leek geklopt op een schot uit de tweede lijn maar zag tot zijn opluchting de bal net langs de verste paal naast het doel rollen. Zo leek men met een brilscore de koffie op te zoeken maar de laatste vijf minuten kwam GB plots helemaal los. Aanstoker was Bossie die met een knappe rush de hele ODT defensie liet duizelen om dan beheerst de 0-1 in het mandje te leggen. Amper afgetrapt of Brecht kon al uithalen. Zijn loeier scheerde echter net over doel. Niet getreurd want de volgende aanval was het wel raak. Brecht bediende Robin en de 0-2 was een feit. ODt was helemaal de pedalen kwijt want amper een minuut later stond Robin alleen voor doel. Hij probeerde het met een lob maar deze mislukte. En nog was het niet gedaan want ook Bossie kwam nog eens aan het kanon. Hij nam het leder enig mooi op de slof en leek een werelddoelpunt te scoren. De bal botste echter via de onderkant van de lat terug het veld in. Daarna kwam voor ODT het verlossende rustsignaal.

Die laatste vijf minuten voor de rust had ODT helemaal de benen afgesneden. Tot overmaat van ramp zagen ze nog een speler uitvallen en moesten ze de laatste 35 min met 10 verder. De tweede helft werd dan ook een walk over waarbij het al de G.B. was wat de klok sloeg. Robin stond al meteen aan het kanon maar legde het leder van kort bij naast het doel. De volgende aanval was het wel raak. Bossie kopte tegen de lat maar Joris stond op de goede plaats en werkte de rebound tegen de netten. 0-3 en match helemaal gespeeld. Paletti leek even later een tweede maal te scoren maar zijn lob mislukte. Daarna ging het plots wel heel snel. Op drie minuten tijd scoorde G.B. evenveel keer. Robin,Brendan en Bossie waren de killers van dienst waardoor de bordjes 0-6 aanwezen. Vooral de goal van Brendan was een beauty. Vanaop 30 meter verschalkte hij zeer knap de doelman. Nog was het leed niet geleden voor ODT. GB bleef immers het bezoekende doel bestormen. De thuisgoalie stond echter sterk te keepen en pareerde knap schoten van MK en Robin. Ook de lat hielp ODT nog 2 keer op pogingen van zowel Robin als Bossie. Uiteindelijk legde Bossie er toch nog eentje binnen en stond de 0-7 op het bord. Pas de laatste 5 minuten haalde G.B. de voet van het gaspedaal. ODT profiteerde hiervan om de eerredder te scoren. Dit via jawel onze eigen Steven Mertens die mooi de 1-7 binnen tikte. Ook Stefano kreeg nog een dot van een kans om G.B. een tweede tegendoelpunt aan te smeren. Hij miste echter en zo bleef de 1-7 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

 

 

Doelpunten:

0-1 Bossie

0-2 Robin

0-3 Joris

0-4 Robin

0-5 Brendan

0-6 Bossie

0-7 Bossie

 

 

Vervangingen:

35 min Brecht door MK

 

 

- Knappe revanche van G.B. op de 1-0 nederlaag van vorig seizoen. ODT heeft zich natuurlijk door het missen van een pak spelers niet ten volle kunnen verdedigen. In oktober ontmoeten beide ploegen elkaar terug. Hopelijk zijn dan beide teams op volle sterkte en krijgen we terug als vanouds een spannende derby.

- Uitblinker Bossie die 3 maal scoorde werd verdiend tot man van de match verkozen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen trappen we het seizoen pas echt opgang met al dadelijk "de moeder der derby's" tegen dorpsgenoot ODT Bascule.  ODTB moet ik aan niemand meer voorstellen, het waren zij die ons vorig jaar de enige nederlaag toedienden.  We horen hier en daar dat hun kern fel verjongd is tov vorig jaar en ze overwinning na overwinning behalen, aan de GB om hier morgen een einde aan te maken!!!

De GB kan morgen bijna op al zijn spelers rekenen, enkel Thoelen ( baby ), Luts ( werk ), Schuyten ( kuit ), Lange ( tennis ) en goaltjesdief Seeger ( niet fit ) zitten niet in de selectie.  Dit wil dus zeggen dat T1 voor deze classico 14 spelers ter beschikking heeft en niet de minste.... In doel kunnen we rekenen op de man van de match van vorige week Ferla voor hem in de defensie de menselijke muur bestaande uit onze staalharde webmaster Stef, Ste "catenaccio" Baldelli, pumping iron Reet en natuurlijk het beest van de GB Mr. Cams.  Daarlangs op de baks onze 2 jonge maar volleerde beenhouwers Marnick en Nick.  In het middenveld vinden we koning Brecht, langst hem de machine de kampfschwein Paletti en op flank onze witte Ethiopiër Brendan en  terugkerend clublegende & ex topschutter MK. Onze aanvalslinie ziet er morgen indrukwekkend uit, op de 10 the big fella Mertens voor hem onze topschutter van vorig seizoen en publiekslieveling Bossie met langst hem de man die vorige week al zijn visitekaartje af gaf, Stroobants.

Ik verwacht morgen een super gemotiveerde ploeg op de plein dat voor elke bal vecht en niet bang is om zich in het zweet te werken!!!

!!! LET OP DE MATCH GAAT DOOR OP DE PLEINEN VAN HEUSDEN 06 !!!

Voor deze opener komt Rudi Coomans enkele foto's trekken dus wees op tijd. Omdat de kring niet open is spreken we samen af op het oud kerkhof aan de havana om 14u30.  De aftrap is om 15u00.

C'mon GB!!!

 

 

 

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen