OC76 Helchteren - G.B.

G.B. zwaar onderuit tegen sterk OC76.

Niks in het matchbegin deed vermoeden dat G.B. zaterdag een oplawaai van jewelste zou krijgen. Beide ploegen vlogen er meteen stevig in en het spel ging goed op en af. De eerste goed mogelijkheid kwam er na vijf minuten voor G.B. Bossie werd alleen voor doel gezet maar twijfelde iets te lang waardoor een thuis verdediger nog kon terug keren en weg kans. Geen nood echter want een minuut later was de 0-1 een feit. Bossie nam een hoekschop en krulde tot ieders verbazing de bal rechtstreeks in de kooi. Lang kon G.B. echter niet genieten van deze voorsprong. Amper een minuut later stonden de bordjes al gelijk. Even discussie , al dan niet fout op onze doelman Ferla in een luchtduel binnen de kleine rechthoek. De scheids vond van niet en de 1-1 stond op het bord. G.B. was hierdoor even van slag. OC76 profiteerde hier optimaal van en lapte er meteen een tweede binnen. Dit na een prachtige aanval en dito afwerking. Klasse doelpunt. Zo stond G.B. plots binnen de 2 minuten op een 2-1 achterstand. Gelukkig herpakten de G.B.-ers zich vrij snel van deze opdoffer en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Doriano kreeg meteen een dot van een kans voorgeschoteld maar knalde te slap op de thuisgoalie. Even later drong Geus door op de linkerflank. Zijn voorzet werd ei zo na in eigen doel verwerkt. Hier kwam de thuisploeg zeer goed weg. Daarna was het de beurt aan Bait om uit te halen. Zijn loeier vloog echter net over de dwarsligger. Een G.B.-doelpunt hing in de lucht. Doch moest de G.B. defensie alert zijn voor de scherpe counters van de thuisploeg. Ferla moest dan ook een paar keer gevat tussenkomen om een grotere achterstand te vermijden. Net voor de pauze kreeg Bossie nog een unieke kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Marnick schilderde de bal perfect op zijn koppie en hij hoefde het kleinood maar binnen te knikken. Hij kopte de bal echter recht naar benden waardoor deze alsnog over de lat botste. Zo ging G.B. met een 2-1 achterstand de rust.

G.B. koos na de pauze weer volop voor de aanval. De ingevallen Robin stond meteen aan het kanon maar de Helchterense goalie redde knap. Even later probeerde hij het opnieuw maar nu werd zijn schot geblokt door een verdediger. Hierna viel het G.B. offensief echter stil. Men probeerde wel maar echt nog kansen afdwingen lukte nog moeilijk. De thuisploeg hield nu makkelijk stand en knalde op het kwartier via een mooi opgezette counter een derde tegen de touwen. G.B. 3-1 in het krijt en in vieze papieren. Tot overmaat van ramp viel een minuut later Bait gekwetst uit. Bossie kwam terug in het veld maar blesseerde zich ook meteen. Bossie out en Nick terug in de ploeg. Alsof de duivel er mee gemoeid was viel een paar tellen later Baldelli ook nog uit. De wisselspelers waren op en G.B. moest nu met 10 verder. Men probeerde nog wel maar dit OC76 was te sterk om met 10 man nog iets terug te kunnen doen. De thuisploeg deed nu wat het wou en knalde er al vlug een vierde binnen om dan even later nummer 5 in het mandje te leggen. G.B. helemaal K.O. maar slaagde er via Robin toch nog in gevaarlijk te zijn. De thuisdoelman gunde G.B. echter de eerredder niet en pareerde telkens zeer knap. Uiteindelijk scoorde OC76 in de slotminuut nog een zesde treffer. Een knap vluchtschot dat perfect langs de paal tegen de netten vloog. Gelukkig floot de scheids daarna gelijk af zodat Ferla zich geen zevende keer hoefde om te draaien.

- Zware nederlaag tegen OC76. Vooral de tweede helft zat alles tegen waardoor de score hoog opliep. Maar we moeten geen excuses zoeken, de zege was verdiend voor Helchteren dat een sterk team heeft.

- De laatst zulke grote pandoering die we gehad hebben dateert van april 2018. Toen gingen we 8-2 onderuit tegen Red star laren. Daarna herpakten we ons goed en wonnen al de resterende wedstrijden. T1 verwacht nu ook een sterke reactie te beginnen met de topper volgende week tegen Bolderberg.

- Tenslotte nog vermelden dat Bossie tot man van de match verkozen werd. Al stond hij daar niet voor te springen na zulke nederlaag.

Beste voetbalvrienden

Morgen worden we verwacht in Helchteren bij OC76, onze laatste confrontatie de afsluiter van vorige seizoen, eindigde op een overdreven 6-2 in ons voordeel. Want het was alles behalve een makkelijke wedstrijd, de jongens van OC zullen daarom ook uit zijn op een revanche. In de wandelgangen heb ik ook al horen vallen dat deze ploeg zich versterkt heeft. Men is dus gewaarschuwd! Maar Geren-bij is Geren-bij niet als we ook niet met een bereploeg op de proppen zouden komen. We beschikken over een kern van 13 topatleten! Tussen de palen staat “werkpaard” Ferla, de muur onder leiding van “keizer” Kris, “gogogadget” Nick en “T4” Marnick. Op het middenveld beschikken we weer over een zee van talenten en beesten, onze eigen “KDB” Paletti, “Radja” Bait, “de tank” Geus, “daretozlatan” Conte”, “italian stallion” Baldelli en “de trill” Rogiers. Aan het kanon hebben we nog “all star” Robin, “trukendoos” Bossy en “sloddervos” Doriano. Aan T1 om deze beesten op de juiste plaats te zetten en zo de 3punten weer naar Heusden te kunnen nemen! Komop makkers!

We komen samen om 14u in st baaf of 14u30 aan de plein.

Adres:

Technische Schoolstraat ,

3530 Helchteren

5 min 0-1 Bossie
6 min 1-1
7 min 2-1
50 min 3-1
60 min 4-1
65 min 5-1
69 min 6-1

35 min Bossie door Robin
35 min. Nick door Baldelli
50 min Bait out vervangen door Bossie
51 min Bossie out vervangen door Nick