PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

OC76 Helchteren - GB

Wedstrijdverslag

G.B. boekt vlotte winst op OC76

 

G.B. begon sterk aan de wedstrijd. Conte stond meteen aan het kanon maar knalde het leder recht op de thuisdoelman. Geen nood echter want bij de tweede doelkans was het wel raak. Geus nam de bal knap aan en vlamde de 0-1 onhoudbaar in de kooi. Even later was het opnieuw de beurt aan Conte , maar weer vond hij de thuisgoalie op zijn weg. Na dit sterke G.B. kwartiertje nam de thuisploeg plots het commando over. Onze gelegenheidsdoelman Bossie leek verslagen op een knal vanuit de tweede lijn. Gelukkig voor G.B. zoefde het leder net over de dwarsligger. Even later liet Bossie zich bijna verrassen op een hoekschop die rechtstreeks in doel leek te verdwijnen. Met een ultieme reflex hield hij echter zijn netten schoon. G.B. bleef echter op de sukkel en de thuisploeg drukte door. De gelijkmaker hing in de lucht. In de twintigste minuut leek deze ook een feit toen een volledig vrijstaande OC-er alleen voor Bossie verscheen. Onze plaatselijke held hield echter met een knappe voetreflex de G.B. recht. Een paar minuten later was hij helaas wel geklopt. Een thuisaanvaller nam een voorzet in 1 tijd op de slof en devieerde het leder perfect in de verste hoek. 1-1 en alles was te herdoen. Deze gelijkmaker deed G.B. blijkbaar wel terug wakker schieten. Prompt nam men het initiatief terug over. Conte kreeg gelijk een unieke kans om G.B. terug op voorsprong te zetten. Hij hoefde een assist van Geus maar binnen te leggen maar plaatste het leder tot zijn eigen verbazing naast het lege doel. G.B. bleef echter doordrukken en net voor de pauze kwam de 1-2 er toch. De thuisdoelman redde nog een schot van Brendan maar Vis knalde de rebound bijna door de netten. Zo ging G.B. alsnog met een voorsprong de rust in.

G.B. nam ook na de rust het initiatief in handen. OC 76 kreeg de ruimtes niet meer belopen en moest nu de wet van de sterkste ondergaan. G.B. creëerde nu kans op kans. Geus ,Cuppi en Vis stonden aan het kanon maar misten net doel. De bal leek er weer niet in te willen en de supporters begonnen al te vrezen voor het bekende deksel. Tot op het kwartier het plots wel erg heel snel ging. Conte slaagde er in binnen de 6 minuten in een zuivere hattrick te scoren. De eerste op assist van Bait die na een prachtige solo het balletje nog breed legde. De tweede na een te korte terugspeelbal van de thuisdefensie, om dan een paar minuten later nummer drie in het mandje te leggen. OC 76 stond er bij en keek er naar. Wie er ook werkloos naar stond te kijken was Bossie. Daar moest verandering in komen dacht hij. Met een nummertje zichzelf in de kijker werken was het plan. Balverlies en een tweede keer geklopt worden was het gevolg. Deze tweede treffer bracht de thuisploeg echter niet meer in de wedstrijd. Het was integendeel G.B. dat nog doordrukte. Net voor het eindsignaal werd men hiervoor nog beloond met een zesde treffer. Schutter van dienst was Vis die met wat hulp van de thuisdoelman zijn tweede van de namiddag aantekende.

Nabeschouwing

- Goede wedstrijd van G.B. tegen een toch sterk team. Zes doelpunten scoren op OC76 is iets wat maar weinig ploegen komen doen. Een dikke chapeau aan heel het G.B. team.

- Bait die naar wekelijkse gewoonte weer uitblonk werd nog maar eens tot man van de match verkozen. Hij verstevigt daarmee zijn leiderspositie in het referendum man van het seizoen.

-  Uiteindelijk nog een dikke merci aan Vis om ons uit de spelersnood te helpen en natuurlijk ook aan Bossie om zich op te offeren en onder de lat te gaan staan.

Voorbeschouwing

Beste voetbalvrienden

Zaterdag maakt GB de verplaatsing naar Helchteren. Daar wacht OC76 ons op om de strijd om de 3 punten aan te gaan. Nemen we de volle buit mee naar Eversel of laten we punten liggen in Helchteren? T4 heeft alvast iets goed te maken na zijn totale off-day van vorige week, dus deze gaat voor elke bal vechten! Vorig seizoen wonnen we nog makkelijk van OC met 6-0 maar toch mag van onderschatting geen sprake zijn. We missen ook weer een paar belangrijke pionnen die wegens andere verplichtingen er zaterdag niet bij kunnen zijn, maar toch beschikt T1 over een kern van 12 spelers om het OC moeilijk te maken. T4 strikt Italion stallion Rossi voor in het doel, in de verdediging kunnen we weer rekenen op onze steltenloper Nick en T4 Marnick onder leiding van Stef “beenveeg” Hermans. Op het middenveld onze gevarendriehoek Monster Bait, Libero Brecht en KDB Paletti, links loopwonder Brendan en rechts Wesley (Snijder) Conte. Aan het kanon zaterdag staan Kris “buffel” Geusens en trukendoos Bossy! Dan nog een kleine verrassing, Cris “gouden linker” Stroobants komt onze ploeg nog eens versterken! We hebben dus 1 wissel. Wie zal T1 de rust gunnen? Begint hij met zijn sterkste ploeg of zorgt hij voor een verrassing? U zult het zaterdag zien beste supporters! Tot dan. C’mon Geren-bij!!!!!

Iedereen wordt om 14u in de kring verwacht of ten laatste rechtstreeks om 14u30.

Ligging veld OC76.

Technische Schoolstraat ,

3530 Helchteren

Doelpunten

7 min 0-1 Geus
23 min 1-1
31 min 1-2 Vis
53 min 1-3 Conte
57 min 1-4 Conte
59 min 1-5 Conte
60 min 2-6
70 min 2-6 Vis

Vervangingen

Geen

Afbeeldingen