OC 76 - G.B.

G.B. hangt nu ook de scalp van OC76 aan de gordel.

Onder een heerlijk herfstzonnetje op een goed bespeelbare grasmat werd er stipt om 15.00h afgetrapt.

De eerste kans was voor de G.B. Bosman kwam schuin alleen voor doel maar trapte de bal in het zijnet. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Fabio kwam echter goed uit zijn doel en behoedde de G.B. voor een vroege achterstand. In de twaalfde minuut kwam Seeger na mistasten in de OC verdediging plots alleen voor doel, zijn lob miste echter precisie en weg kans. Even later legde Lange een eerste keer aan, de G.B. aanhang was al aan het juichen, maar zijn loeier belandde in het zijnet. Ook OC was nog een keer gevaarlijk. Fabio was echter attent en kwam weer net op tijd uit zijn doel en hield zo zijn netten proper. Tot dan  was de wedstrijd zeer gelijk opgaand met kansen aan beide zijde. In de twintigste minuut echter nam de G.B. plots de bovenhand en rolde OC binnen de vijf minuten helemaal op. Eerst scoorde Pieter (door Schuyten alleen voor doel gezet) de 0-1. Een minuut later had Bosman de 0-2 aan de voet, maar hij besloot van kort bij recht op de doelman. Nog geen minuut later stond het al 0-2. De Lange schudde een magistrale 40 meter pas uit zijn voeten. Pieter nam de bal perfect aan en legde het kleinnood in het mandje. Weer een minuut later was het weer raak. Bosman onderschepte een te korte terugspeelbal, bleef nu wel kalm en liet de thuisgoalie kansloos. OC stond er bij, keek er naar en snakte vooral naar de pauze. De G.B. drukte echter nog door, maar scoren lukte niet meer. Al was Brecht er nog dicht bij, maar zijn afstandsschot vloog net over de dwarsligger.

De tweede helft ging wat trager van start en het was tien minuten wachten op een eerste kans. Die was voor de G.B. Seeger doorgebroken op rechts legde de bal mooi voor doel waar Schuyten in 1 tijd afwerkte. Steven dacht al te mogen vieren, maar de thuisgoalie had nog een miraculeuze redding in huis en haalde de bal onder de lat uit. Dit was echter uitstel van executie want vijf minuten later bediende Pieter, Brecht wiens kanonskogel de netten verschroeiden. 0-4 en OC definitief uitgeteld. De thuisploeg probeerde nog wel, maar de G.B. hield hen makkelijk af en was nu gevaarlijk op de counter. In de 50ste minuut haalde de Lange zijn kanon nog eens boven. De thuisdoelman pareerde echter knap. Een minuut later kwam Bosman oog in oog met het sluitstuk. Hij miste echter volledig zijn shot en liet de forfaitscore liggen. Die vijfde treffer hing echter in de lucht en in de 60ste minuut was het zo ver. Brecht stuurde Pieter het straatje in en deze scoorde knap zijn derde van de namiddag. Voor de G.B. was het nu wel welletjes geweest en de laatste tien minuten zakte het tempo. OC profiteerde hiervan en slaagde er vijf minuten voor tijd de eerredder te scoren. Meer zat er voor hen echter niet meer in en zo bleef de 1-5 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

0-1 Pieter

0-2 Pieter

0-3 Raf

0-4 Pieter

0-5 Brecht

• Een zeer sterke collectieve wedstrijd van de G.B. Op OC76 (dat toch nog steeds een sterk team is) met 1-5 gaan winnen is niet voor iedereen weggelegd. Een dikke proficiat voor deze sterke prestatie.
  • Pieter die weer stilaan naar zijn beste niveau aan het groeien is kreeg van iedereen een stem en werd met ruime voorsprong tot man van de match verkozen.

Zaterdag maakt GB de verplaatsing naar Helchteren. Daar wacht OC76 ons op om de sportieve strijd aan te gaan. Het wordt een aartsmoeilijke opdracht hen op eigen veld te kloppen. Vorig seizoen wonnen we thuis nog vrij vlot met 3-1, maar op OC76 hebben we al een tijdje geen punten meer gesprokkeld. T1 verwacht dan ook iedereen scherp en fit aan de aftrap.

Arno en Steven Mertens zijn afwezig. Stef is zeer twijfelachtig. We beschikken dus Stef niet meegeteld net over 11 spelers.

De Kring is terug open. Iedereen wordt daar dan ook om 14.00h verwacht.