KWB Koersel - G.B.

Sterk G.B. geeft KWB Koersel droge 0-4 om de oren.

De G.B. nam de wedstrijd meteen in handen. Met goed combinatievoetbal werd KWB meteen zwaar onder druk gezet. In de 5de minuut werd men reeds beloond voor deze aanvalslust. Pieter scoorde beheerst de 0-1 na een prachtige assist van Brecht. KWB  wist niet goed wat er gebeurde en moest de wedstrijd ondergaan. De G.B. ging voluit op zoek naar een 2de doelpunt. In de tiende minuut was Pieter daar dicht bij , maar zijn loeier ging net over. Even later was de Lange aan de beurt, maar ook zijn shot scheerde de dwarsligger. Pas na twintig minuten kon KWB een eerste keer iets terugdoen. Fabio had echter geen enkele moeite met een shotje uit de 2 de lijn. Daarna was het weer al de G.B. wat de klok sloeg. Een tweede G.B. treffer hing dan ook in de lucht. Lange met een vrije trap op de lat was er weer zeer dicht bij. Ook Pieter en Steven Mertens kregen nog een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen. De bal wou er echter niet meer in en de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam Koersel plots opzetten. Fabio hield echter met 2 prachtige reddingen zijn netten schoon. Zo bleef  0-1 tot aan de rust op het bord.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de G.B. De ingevallen Bosman kopte met zijn eerste balcontact een voorzet van Wout zuiver in de kruising. O-2 en  G.B. op rozen. KWB was echter niet van plan af te geven en prikte meteen terug. Fabio had echter weer een prachtige parade in huis op een shot vanuit de tweede lijn. Even later had onze goalie ook nog meeval toen hij verslagen leek, maar tot zijn opluchting de dwarsligger redding bracht. De G.B. kwam met de schrik vrij en nam daarna de wedstrijd weer resoluut in handen. Er werden een karrevracht kansen afgedwongen. Zowel Steven Mertens, lange als Bosman kwamen dicht bij een treffer, maar de G.B. had uiteindelijk 10 minuten voor affluiten een strafshop nodig om de score aan te dikken. Deze terechte penalty na een fout op Steven Mertens werd feilloos omgezet door Stef. Match gespeeld en de G.B. nam de voet van het gaspedaal. KWB echter wou absoluut nog de eerredder scoren en gaf niet af. Fabio had echter een begenadigde dag en leek onklopbaar. Met in de slotminuten twee miraculeuze reddingen hield hij zijn netten schoon. KWB kreeg zo zijn toch wel verdiende eerredder niet. Het was integendeel zelfs de G.B. dat  via Pieter op de counter de 0-4 eindstand op het bord zette.