... and beer ...

KWB Hechtel - GB

Wedstrijdverslag

G.B. pakt zege in potje café voetbal.

Bitter weinig te beleven het eerste wedstrijdgedeelte. De G.B. was duidelijk veel te sterk voor de thuisploeg maar speelde te slordig om de thuis defensie in de problemen te brengen. Pas op het kwartier eindelijk een eerste kans te noteren. Wel meteen een grote. De thuisgoalie kon immers een schot van Brecht niet klemmen, Seeger stond op de juiste plaats om binnen te tikken maar miste onbegrijpelijk. Daarna was het weer tien minuten niks. KWB bleef met 11 man voor hun grote rechthoek parkeren en G.B. miste inspiratie en precisie. In de dertigste minuut eindelijk kans nummer twee. Brecht stond na een corner van Lange op de juiste plaats om binnen te knikken maar miste op enkele millimeters doel. Niet getreurd echter want amper een minuut later was het wel raak. Een mislukte voorzet van Seeger waaide bijna in doel. De plaatselijke goalie kon dit nog net voorkomen door de bal tegen de lat te tikken. De goed gevolgde Pieter legde echter met het hoofd de 0-1 in het mandje. Eindelijk was de Hechtelse muur gesloopt. De G.B. wou de match nog voor de rust beslissen en drukte door. Meteen met succes, want amper twee minuten na de eerste treffer tekende Seeger op aangeven van Kristof de 0-2 aan. Ei zo na scoorde G.B. een minuut later zelfs een derde keer. De thuisgoalie had echter een prachtige redding in huis op een schot van lange.

De tweede helft was helemaal een maat voor niets. De thuisploeg was niet van plan open deur dag te houden en bleef zich parkeren voor zijn eigen grote rechthoek. De G.B. begon zich vooral te ergeren in enkele overtredingen die de tegenstander maakte met gevolg dat er nog maar bitter weinig voetbal te zien was. In de 50 ste minuut dan eindelijk nog eens een kans voor G.B. Brendan had een prachtige voorzet in huis die knap gedevieerd werd door Pieter. De thuisdoelman was verslagen, maar de lat bracht redding. Even later onderschepte diezelfde Pieter een slechte terugspeelbal. Dit keer trapte hij echter het leder tegen de paal. Een paar minuten later viel de 0-3 dan toch. Brecht bediende Seeger die netjes zijn tweede van de namiddag binnen duwde. Daarna slaapwandelde iedereen verder naar het einde van de match. Alleen Pieter liet zich nog 2 keer opmerken. Eerst in positieve zin waarbij hij op aangeven van Seeger de 0-4 aantekende. Daarna echter revencheerde hij zich op een tegenstander waardoor hij verdiend rood kreeg en G.B. nog een paar minuten met 10 verder moest. Veel maakte het allemaal niet meer uit want even later maakte de scheidsrechter met het laatste fluitsignaal onze doelman Stan wakker en konden we eindelijk een frisse pint gaan drinken.

Vervangingen:

35 min Lange door Senne

35 min Stef door Stephano

Doelpunten:

0-1 Pieter

0-2 Seeger

0-3 Seeger

0-4 Pieter

Kaarten: 65 min Pieter rood.

- KWB was de 1-7 nederlaag nog niet vergeten en beperkte zich vanaf te aftrap tot verdedigen. Een inspiratieloos G.B. had het erg moeilijk Hechtelse vestiging te slopen. Uiteindelijk lukte dit toch een aantal keer en stond er een logische 0-4 op het bord.

- Seeger die 2 maal scoorde en 1 assist uitdeelde werd met ruime voorsprong tot man van de match verkozen.

- Voor de rest een match om heel snel te vergeten en nu alle pijlen gericht op de topper van volgende week tegen de Veteranen van Heusden.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag trekt G.B. nog eens naar Hechtel om het plaatselijke KWB te bekampen. We mogen deze tegenstander vooral niet onderschatten. We klopten hen immers dit seizoen al met 1-7 waardoor dit een makkelijke opdracht lijkt. We hebben toen echter het verschil pas in de tweede helft kunnen maken en met de afgelastingen van de reserven kan het makkelijk zijn dat Hechtel een pak sterker voor de dag komt.T1 verwacht  iedereen scherp en geconcentreerd aan de aftrap om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Alleen Steven Mertens en Reet zijn zeker niet aanwezig. Zo beschikken we over 15 spelers. Zowel Seeger, Kristof en Cams zijn echter onzeker. Het is dan ook afwachten hoeveel man er werkelijk in G.B. tenue het veld gaat betreden.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.