KWB Bos - GB

Geren Bij weer met de hakken over de sloot tegen KWB Bos:

We starten onze zaterdagnamiddag ergens tussen 14:30u en 15:00u. Geren Bij zag immers op de site van KWB Bos 'aanvang om 14:30u', terwijl KWB Bos op de site van Geren Bij zag 'aanvang om 15:00u'. Besluit: Een deugdelijke site wordt door de bezoekers wel degelijk frequent geraadpleegd. Tevens wist men ook al wie de topschutters waren…

Vanaf de eerste minuut zag het er uitstekend uit voor de Geren Bij. De eerste tien minuten was het al Geren Bij wat de klok sloeg, echter de kansen die gecreëerd werden, bleven onbenut. MK trapte een aantal keer scherp over, en ook de lat strooide roet in het eten. Bij onze topschutter Robin hetzelfde verhaal, zijn schoten weken af op een muur van verdedigers. Een vroeg doelpunt kon echter niet uitblijven: Joris werd aangespeeld rond de zestien, schakelde knap twee verdedigers uit en zag zijn schot overhoeks tegen de netten belanden. 1-0 na een tien minuten spelen! Geren Bij zat op schema, en KWB Bos zat duidelijk nog niet in de wedstrijd. Het vroeg doelpunt prikkelde de thuisploeg, waardoor ook zij in actie schoten. Het tempo ging omhoog, en het reusachtige plein van KWB Bos bleek opeens iets te groot voor de Geren Bij. Bij één van de eerste pogingen voor de thuisploeg was dan ook al meteen raak. Met een boogbal die net onder de lat viel, was VDB geklopt. 1-1 na twintig minuten spelen. Kan gebeuren denk je dan… Maar de wedstrijd bleek helemaal gekanteld. KWB Bos voetbalde uitstekend en dat resulteerde in een hoop kansen. De 2-1 voor de thuisploeg was dan zeker oververdiend. Een uitgespeelde kans, waar de doelman van de bezoekers kansloos was. Toen begonnen zowel de spelers als supporters stilaan te beseffen dat het niet makkelijk ging worden vandaag. De laatste 3-1 overwinning thuis was namelijk ook maar met de hakken over de sloot. Ook naar het einde van de eerste helft blijft de thuisploeg dominant en gevaarlijk, doch een derde doelpunt blijft uit. Onverwacht is dan de Geren Bij die aan de overkant juist voor het fluitsignaal de 2-2 kan vastleggen. Robin wordt diep gestuurd en kan na een aantal dribbels de bal tussen een aantal verdedigers in doel werken. 2-2! Dit geeft de Geren Bij weer wat ademruimte bij aanvang van de tweede helft..

Conditie! Iedereen wist wat hem te doen stond bij de aanvang van de laatste ’35 minuten. En dan zie je inderdaad dat Bos de bovenhand heeft. Ze zijn immers gewend om op zo’n groot veld te spelen. De omschakeling ging net iets vlotter en de gaten werden net iets sneller dichtgelopen. Doch een derde doelpunt bleef uit, mede dankzij F. Bait die met resem aan gewonnen duels, elke keer weer de opbouw van de tegenstander kon dwarsbomen. Hij ontpopte zich tot een ware Radja Naigolan die uiteindelijk weer zou worden verkozen tot man van de match. Enkele mooie kansen werden aan beide kanten nog afgedwongen: Mitch besloot van kortbij op de keeper en ook Nick VDB wist een afstandsschot met een goede reflex buiten het doelkader te duwen. Het was spannend! Beide ploegen waren elkaar waardig, maar een doelpunt bleef weer uit tot de laatste 10 minuten. In de ’60 minuut offert Benji zich op om ook T5 Bossie die uit blessure kwam enkele speelminuten te gunnen. Nog maar net op het veld gaat hij in een twijfelachtige fase tegen de grond buiten de zestien en is het MK die zich achter de bal zet. Vastberaden om toch dat scorend vermogen toch uiting te laten komen, krult hij de bal in de verste hoek en staat het 2-3 in het voordeel van bezoekers! Nog vijf minuten op de klok, alles kan nog! Ook de mogelijkheden erop zijn voor de Geren Bij: Bossie wordt op de flank aangespeeld en kan de bal terug leggen op Joris. Hij controleert, legt aan, en zet met zijn tweede van de dag de 2-4 op het bord. De kopjes gaan hangen bij Bos, de ruimtes die er vallen zijn ondertussen immens geworden en met nog enkele minuten op de klok is het de ingevallen Bossie die ook zijn doelpuntje meepikt. 2-5 eindstand. En zo is het weer de Geren Bij die door het oog van de naald kruipt tegen een KWB Bos dat zeker niet onderdeed, maar zijn kansen niet kreeg afgewerkt.

HLN:

Seghers: 'Trainer vroeg nog om mij een positie door te schuiven, maar wou geen risico's nemen'.

J. Vandepol: 'Toch teleurgesteld dat we in deze periode niet meer thuiswedstrijden spelen';

HBVL:

F. BAIT: 'We hadden duelkracht nodig. Ma ik ben nog sportief gebleven, snap ge.'

+ De geren Bij beschikte vandaag over drie test-spelers voor volgend seizoen. Natuurlijk ook wegens de vele afwezigen. Bedankt aan deze jongens om ons te depanneren. Het bestuur zal jullie tijdig op de hoogte brengen van de evaluatie!

+ Een sterk fluitende scheidsrechter voor dit duel tussen twee topploegen! Zeker en vast niet gemakkelijk. Sterke prestatie!

+ F. Bait werd tot man van de match verkozen na een knalprestatie op het middenveld. (12 votes)

+ Die twee mannen van de tombola: Jullie waren hilarisch.

Voetbalvrienden,

Morgen TOPMATCH tegen KWB BOS!!! Het laatste treffen enkele maanden geleden eindigde thuis op een 3-1 winst, gezien de laatste uitslagen van BOS moeten we morgen op onze hoede zijn want deze ploeg is on fire!!

De grote overwinning van vorige week tegen Hulst heeft de ploeg een grote boost gegeven, toch kunnen morgen niet met dezelfde kern uitpakken.  Weer een tal van afwezigen!! ... We trekken naar Bos met net 11 spelers.  T2 Seeger die Bos door en door kent zal morgen weer de taak van T1 op zich nemen , door de afwezigheid van Flavio komt Nick VDB het doel bewaken.  Verdedigend moet er geschoven worden, vaste namen Stef en Marnick nemen daar standaard hun plaats in.  In het middenveld het koningskoppel Bait en Paletti.  Op de flank komt rookie Doriano, Brendan of Lange.  Onze aanvalslinie met Topschutter Stroobants, de net fit gekregen Bossie en Mitch.