PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

KWB Bolderberg - GB

Wedstrijdverslag

G.B. de betere van Bolderberg

 

G.B. begon het best aan de wedstrijd. De thuisploeg werd meteen onder druk gezet en na een paar minuten kwam Robin al dicht bij de openingstreffer. Zijn voorzet/schot miste maar net doel. Even later knalde Conte een assist van Brendan over de dwarsligger. Nog een paar tellen later kopte ook Bait een voorzet van Geus maar net over de kooi. Dit allemaal binnen de eerste tien minuten waarbij een sterk G.B. voor 80 procent op de helft van de tegenstander vertoefde. Bolderberg dat vorig jaar G.B. nochtans klopte, kwam dit keer wel heel erg defensief voor de dag. Met een blok van 10 man G.B. opvangen en dan hopen op de counter met hun snelle nummer 10 was blijkbaar het plan. Aanvankelijk kwam van die counter weinig terecht. G.B. bleef de meeste tijd in balbezit op zoek in naar een gaatje in het Bolderbergse blok. En met de regelmaat van de klok werd dit blok ook ontwricht. Robin werd tweemaal alleen voor doel gezet maar liet tegen zijn gewoonte in deze open kansen liggen. Ook Bait was er dichtbij maar zag zijn schot gepareerd door de sterk keepende thuisgoalie. Pas na 25 minuten slaagde Bolderberg er in op de counter Ferla een eerste keer te bedreigen. In actie komen moest onze doelman echter niet want een schot vanop de flank miste een metertje het G.B. doel. Vijf minuten voor de pauze kreeg G.B. eindelijk loon naar werken. Geus lepelde de bal perfect op het hoofd van Robin die het kleinood via de binnenkant van de paal tegen de netten buffelde. Na deze 0-1 schoof de thuisploeg dan toch eventjes op. G.B. in de problemen brengen lukte hen echter niet. Zo ging G.B. met een krappe voorsprong de rust in.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor G.B. Amper afgetrapt of Bolderberg maakte via hoekschop de gelijkmaker.. Met deze 1-1 op het bord viel alles te herdoen. Bolderberg kroop weer achteruit en G.B. kon weer beginnen te zoeken naar een bres in de muur. Helaas haalde G.B. het niveau van de eerste helft niet meer en kreeg men nog weinig voor mekaar. Bolderberg hield nu makkelijk stand maar weigerde desondanks haar defensie stelling te verlaten. Zo viel er maar bitter weinig meer te beleven. Een doelpunt moest echt uit de lucht vallen. En dat gebeurde warempel ook nog. In de 47 minuut immers werkte een thuisverdediger een voorzet van Paletti wel heel ongelukkig in eigen doel. Hierdoor kwam G.B. met wat meeval terug op voorsprong. Het matchbeeld veranderde hierdoor echter niet. De thuisploeg bleef loeren op de counter en G.B. wou nog wel maar er lukte maar weinig meer. Gelukkig waren de counters van Bolderberg echt wel schaars. 1 keer kwamen ze er wel erg dicht bij. Een verre voorzet werd met het hoofd verlengd en de verraste Ferla kon nog maar net met een ultieme sprong het leder tegen de lat tikken. Voor de rest moest Ferla amper ingrijpen. Pas in de laatste 5 minuten dreigde Bolderberg een paar keer. Mede omdat tot ergernis van T1 G.B. de flanken los liet. Gelukkig liep het allemaal nog goed af en bleef de 1-2 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

Nabeschouwing

- De eerste match van 2019 werd hiermee winnend afgesloten. We zagen niet het beste G.B. doch was de zege verdiend te noemen. De ploeg die het meeste wou trok aan het langste eind.

- Bait en Joris die beide weer sterk presteerden werden tot man van de match verkozen.

- Ook een dikke chapeau voor de scheids van Bolderberg. Staaf Frederix. Ooit eerste nationale Waterschei. Intussen 76 jaar jong en nog steeds elk thuismatch het veld op om de wedstrijd in goede banen te leiden. Ook hij was zaterdag een van de beteren.

- Nu op naar volgende week. Dan volgt de derby tegen ODT. Iedereen op post voor deze knaller.

Voorbeschouwing

Beste Geren-bijers!

Eerst en vooral mijn beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop dat we nog vele jaren samen kunnen voetballen of gewoon naast de plein een pint kunnen pakken want dat is iets waar ik elke zaterdag naar uitkijk. Ik hoop dat dit gevoel nog aanwezig is bij elke gb-er want de groepssfeer is superbelangrijk in dit team en dat wil ik zeker zo houden. We hebben jammer genoeg de laatste match van het jaar moeten afzeggen tegen onze vrienden van de gul. Een match waar iedereen normaal elke keer hard naar uitkijkt maar nu wegens verschillende omstandigheden (kerstperiode, ander uur, veel jonge kindjes) kwamen we niet aan 11man. We gaan er voor zorgen dat zo dingen niet meer kunnen gebeuren en laten dit spijtig voorval nu achter ons! Op naar zaterdag, want daar zal de volgende klepper van formaat op ons wachten nl KWB Bolderberg! De laatste match gingen wij de boot in met 3-1, het zal niet gemakkelijk worden om de 3punten terug mee naar Eversel te nemen. Bolderberg is altijd supergemotiveerd en is ook een hechte vriendengroep die er alles aan zal doen om ons nog een nederlaag aan onze broek te smeren! Aan ons dus om hier een stokje voor te steken. T4 beschikt over 13 gladiatoren die voor elke bal zullen vechten tot ze er bij neervallen. Op de doellijn kunnen we rekenen op “de Retiarius” Ferla, onze achterlinie onder bevel van “de genadeloze tiran” Stef, links “gogogadget” Nick en rechts T4 Marnick. Op het middenveld de schrik van elke tegenstander “Spartacus” Bait met langst hem de ballenfluisteraar, onze eigen KDB Paletti. Voor de verdediging, voetbalwonder Bavo en op de flanken loopwonder Brendan en Kris “de tank” Geussens. Achter de spitsen “dare to Zlatan” Conte en aan het kanon “big fella” Mertens, “all star” Stroobants en supersub ‘el magico’ Bossy! Hier kan T1 wel iets mee neem ik aan. C’mon makkers!!!

Iedereen fit en monter om 14u10 in de Kring of om 14u30 op de pleinen van Heusden 06!

Doelpunten

30 min 0-1 Robin
36 min 1-1
47 min 1-2 own goal assist Joris

Vervangingen

50 min Steven Mertens door Bossie

Afbeeldingen