KWB Bolderberg - G.B.

G.B. wint spektakelmatch op Bolderberg

De match begon slecht voor de G.B. Bij de eerste Bolderbergse aanval was het immers meteen raak. Onze rechterflank werd te gemakkelijk opgerold en een kansloze Ferla moest zich al een eerste keer omdraaien. De G.B. reageerde meteen en Schuyten had een mooi lobje in gedachten om de thuisgoalie te verschalken. Deze redde echter in extremis met de vingertoppen. Even later scheerde een afstandsschot van Stefano de paal. Ook Bossies schot verdiende beter maar belandde in doeltrap. Uiteindelijk kreeg de G.B. op het kwartier de verdiende gelijkmaker toch tegen de touwen gewerkt. Het was Bossie die attent was op een dieptepas van Lange en de thuisdoelman het nakijken gaf. De 1-1 stond op het bord. Er op en er over dacht men bij de G.B. Bolderberg nam echter het initiatief over en een flaterende G.B. defensie  hielp de thuisploeg een handje. In 2 minuten tijd gaf de G.B. immers 2 doelpunten in cadeauverpakking met een grote strik rond weg. Meteen zat Bolderberg met een 3-1 voorsprong op rozen. De G.B. probeerde zich te herpakken en ging op zoek naar de aansluiting. Maar het was een counterend Bolderberg dat dicht bij een vierde treffer kwam. Ferla leek verslagen op een mooie vrije trap, maar gelukkig werd hij gered door de deklat. Net voor de koffie kreeg Bossie plots een unieke kans om alsnog de aansluiting te verwezenlijken.  Hij kwam oog in oog met de thuisgoalie, maar schoot overhaast op de goed uitgekomen doelman. Zo werd er met een 3-1 op het bord de kleedkamers opgezocht.

Na de rust probeerde G.B. Bolderberg meteen naar de keel te grijpen. Men had overwicht, maar kansen afdwingen was er alsnog niet bij. Dan kwam er na tien minuten het keerpunt in de match. Bolderberg kreeg op de counter een unieke kans om de match af te maken. De plaatselijke aanvaller kwam oog in oog met Ferla, maar zag zijn plaatsballetje via de binnenkant van de paal terug in het veld rollen. Een minuut later was het aan de overkant wel raak. Bossie glipte door de buitenspelval, legde niet zelfzuchtig breed op Stefano en de aansluiting was een feit. Bolderberg was de pedalen kwijt en werd nu overspeeld door een sterk G.B. De druk werd onhoudbaar en in de 50ste minuut plaatste Lange met een mooi boogballetje de 3-3 in de kruising. Nog geen minuut later had Cams de 3-4 aan de voet, hij omspeelde mooi de doelman maar trapte los langs het leder toen hij deze maar in doel te leggen had. Bijna brak G.B. dit nog zuur op want even later maakte Bolderberg op een zeldzame counter er plots 4-3 van. Doch ook deze tik kon een mentaal strek G.B. niet deren. Bolderberg moest weer achteruit en 10 minuten voor affluiten kopte Bossie op aangeven van Stefano de gelijkmaker tegen de netten. De G.B. wou meer en ging op zoek naar de zege. Die kwam er uiteindelijk ook want enkele minuten voor affluiten ging de thuisdefensie in de fout. Een goed opzittende Stefano nam het geschenk in dank aan en zette de 4-5 op het bord. Deze stand veranderde niet meer hoewel Bolderberg in de blessuretijd nog een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker liet liggen.

1-1 Bossie

3-2 Stefano

3-3 Lange

4-4 Bossie

4-5 Stefano

35 min. Kristof door Reet

• Prachtige wedstrijd van de G.B. Vooral de tweede helft toonde men zijn mentale sterkte en werd tot tweemaal toe een scheve situatie terug recht gezet. Dit tegen een zeer sterke tegenstander die echt niet gewend is om in het zand te bijten.
  • Bosman die zelf twee maal scoorde en assists in het rond strooide werd tot man van de match verkozen. Maar toch vooral een chapeau voor gans de ploeg.
  • Ook een dikke mercie aan onze trouwe supporters die zoals steeds de ploeg weer kwamen steunen. We waren weer dik in de meerderheid tijdens en na de match!!!

Zaterdag moet G.B. nog eens de wei in tegen KWB Bolderberg. Het is al van 2013 geleden dat we hen nog eens ontmoet hebben. Toen speelden we 2 keer gelijk tegen hen. Als ze nog steedshetzelfde sterke elftal hebben als toen zal het geen senicure zijn om ginder de volle buit mee te nemen.Gelukkig is de G.B. de laatste weken weer in goede doen. Van de laatste 7 wedstrijden wonnen we er 6  en speelden we 1 keer gelijk. T1 heeft dan ook alle vertrouwen in een goede afloop morgen.

Fabio,Brendan,Pieter en Steven Mertens zijn niet van de partij.

We recuperen wel Lange, Seeger en Reet. T1 bechikt dan ook over 12 spelers.