Herk FC - G.B.

Puntendeling op Herk

Beide ploegen gingen stevig van start en kregen meteen een dot van een kans om de score te openen. Conte kwam met wat geluk alleen voor doel maar kon de thuisgoalie niet verschalken. Binnen de zelfde minuut moest onze gelegenheidsdoelman Brendan gevat ingrijpen om Herk van een treffer te houden. Na deze blitz start nam vooral G.B. het initiatief. In de 10 de minuut echter ging het G.B. sluitstuk plots in de fout op een onschuldige diepe bal. Hij schoof uit en liet het leder zo door zijn handen glippen. Herk nam dit geschenk graag aan en de 1-0 was een feit. G.B. was echter niet aangeslagen en trok terug in het offensief. Conte was meteen dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot vanuit de tweede lijn werd nog net over de lat geduwd. Geen nood echter want in de twintigste minuut tikte hij met een puntertje de gelijkmaker binnen. G.B. wou meer en ging op zoek naar de voorsprong. Lange scoorde ei zo na maar zijn knal belandde op de rug van een Herk verdediger. Even later werd Baldelli alleen voor doel gezet maar de thuisdoelman redde knap. Doch 5 minuten voor de rust viel de G.B. treffer dan toch. Caubergs knikte een genomen corner van Baldelli knap tegen de touwen en zo kon G.B. alsnog met een voorsprong de rust in.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor G.B. De supporters zaten nog in de kantine en Sven knalde de 1-3 al tegen de netten. Kat in bakske en match gespeeld denk je dan. Niets was echter minder waar. G.B. bakte er plots niets meer van en Herk rook zijn kans. Brendan redde eerst met enkele knappe tussenkomsten nog een paar keer de meubelen , maar op het kwartier was hij toch geklopt. Met deze aansluitingstreffer begon Herk er helemaal in te geloven en 3 minuten later was na een zeer knappe aanval de gelijkmaker al een feit. G.B. stond er bij en keek er naar. Een sterk Herk rook bloed en wou meer. G.B. had nu handen en voeten tekort om de thuisploeg af te houden en in de 55 ste minuut was het weer van dat. Een vrije trap van net buiten de grote rechthoek werd prachtig binnen gewerkt en G.B. stond plots op een 4-3 achterstand. Gelukkig voor G.B. ging Herk na deze treffer terug achteruit leunen. Hierdoor kon G.B. zich alsnog herpakken en ging men op zoek naar de gelijkmaker. Caubergs leek deze te scoren maar de Herkdoelman haalde zijn kopbal knap onder de lat uit. G.B. gaf echter niet op en zette nu alles op alles. 5 minuten voor tijd werd de G.B. vechtlust beloond. Na zeer duidelijk handspel van een Herk verdediger binnen de grote rechthoek werd de bal op de stip gelegd. Bossie nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de 4-4 op het bord. In de slotminuten kregen beide ploegen nog enkele unieke kansen om alsnog de zege in de wacht te slepen. Doch werd er niet meer gescoord zodat deze spannende wedstrijd zonder winnaar eindigde.

- Moeilijke wedstrijd voor G.B. dat na een sterke eerste helft de tweede time bij momenten overklast werd. Doch chapeau hoe men alsnog de nederlaag wist af te wenden.

- Bossie die nog eens aan de aftrap verscheen speelde sterk en werd tot man van de match verkozen

- Tenslotte nog een dikke merci aan onze gast spelers om ons uit de nood te helpen.

Beste voetbalfanaten

Morgen maken we de verre verplaatsing naar Herk, altijd een moeilijke tegenstander. Het zal nu ook nog eens extra moeilijk worden door de afwezigheid van een serieus aantal basisspelers. Toch heeft T4 er alles aan gedaan om uiteindelijk toch nog 11man bij elkaar te krijgen. In doel offert gelegenheidsdoelman “de beer van Beringen” Brendan zich nog is op! Herrezen uit de as, sleutel op de deur morgen “basic-fit flexer” Bossy met rechts Marnick en links Svensson. De kern van de ploeg zal gedragen worden door 2 buffels, “houthakker” Stef en  “keizer” Cauwbergs met aan hun zijde Mr Geren-bij himself Lange! De lopers zijn “vechtersbaas” Doriano en “mr Cervela” Rogiers en aan het kanon “daretozlatan” Conte en “italian stallion” Baldelli!!!

Het zal geen makkelijke opdracht worden maar als iedereen voor elkaar werkt en vecht komt dit zeker in orde!! Iedereen fit en fris aan de aftrap!

We komen samen om 13u50 in de kring of rechtstreeks op de plein!

10 min 1-0
20 min 1-1 Conte
30 min 1-2 Caubergs
36 min 1-3 Sven
45 min 2-3
48 min 3-3
55 min 4-3
65 min 4-4 Bossie (penalty)

35 min Thoelen door Doriano