Herk Fc - G.B.

Zwaar bevochte zege tegen een sterk Herk
Wat Standard een paar weken terug kon op Zulte Waregem moeten wij ook kunnen moeten de G.B. spelers gedacht hebben toen ze 5 minuten in de 2dehelft  op een 3-1 achterstand kwamen. De rest is geschiedenis…

15.00h Aftrap Het belooft een aangename wedstrijd te worden van twee aan elkaar gewaagde ploegen. Spelbreker kan wel eens de slechte staat van het veld zijn?
6’ Goal! (0-1) Lange speelt Seeger aan op de flank, deze levert de perfekte voorzet af op Baar die de bal knap in doel Devieert.
10’ eerste verwittiging voor G.B. Herk aanvaller rolt heel de G.B. verdediging makkelijke op maar mist schuin voor doel.
15’ Vrije trap Herk net voor de grote rechthoek. De bal wordt door de plaatselijke specialist centimeters naast geborsteld.
20’ Goal! (1-1) Zeer betwistbare en licht toegekende strafschop voor de thuisploeg. Penalty knap omgezet, Ferla kansloos.
25’ Goal (2-1) Een makkelijkinleggertje na veel te slap verdedigen. De thuisploeg op voorsprong.
30’ Baar maakt bijna gelijk na slecht uitverdedigen Herk.
33’ Een kanonschot van Brecht wordt met meer geluk dan kunde door de thuisgoalie uit het doel gehouden.
35’ lange lepelt prachtig de bal via een corner op de vrijstaande Witte. De scheidsrechter meent de bal echter buiten gezien te hebben en maakt een einde aan de eerste helft.

40’ Goal (3-1)  Na de rust dadelijk koude douche voor deG.B.  Prachtig doelpunt Herk, Ferla een derde maal verslagen.
45’ Knappe soloactie Baar, maar zijn schot mist precisie.
50’ Goal (3-2) Arno zet zich door op de linkerflank en werkt zelf beheerst af.
55’ Voorzet Seeger op de rechterflank. Witte kopt van kortbij op de paal.
57’ Hoekschop Herk. Schuiten redt op de lijn.
60 Goal (3-3) Een twee Baar-Lange. Deze laatste laat de thuisgoalie kansloos.
65’ Goal (3-4) overduidelijke penaltyfout op Baar. Scheidsrechter fluit niet. Iedereen blijft staan, behalve de lange die de bal ophaalt en voor doel gooit waar de Witte klaar staat om hem tegen de netten te duwen.
68’ G.B. komt nog even goed weg na een vluchtschot van de thuisploeg centimeters langs de paal.
74’ Scheidsrechter besluit dan toch wedstrijd af te fluiten.

Doelpnten:
0-1 Baar
3-2 Arno
3-3 Lange
3-4 Witte
Speelden voor G.B.:
Steven,Marnic,Stef,Nick,Schuiten,Seeger,Arno,Brecht,lange,Baar en Witte.

Speelden niet:
Oa. Luc,Ruben,Joachim,Kristof,Reet…

- Het werd zaterdag een aangenaam  spannende ensportievewedstrijd .  De G.B. Spelers en supporters konden nog eens met een tevreden gevoel de kantine opzoeken.
- Bijna stonden we nochtans met 9 man. Onze 2 backs Nick en Marnic waren er immers in geslaagd naar een verkeerd veld te rijden. Gelukkig heeft de wetenschap voor zulke noodgevallen de GSM uitgevonden en stonden ze nog net op tijd aan de aftrap.
- Baar werd weerom verdiend tot man van de match verkozen.  Nu dat de witte zijn loopvermogen stilaan een dieptepunt bereikt heeft stond hij er zo goed als alleen voor in de spits.  Dat was voor Baar zaterdag echter geen probleem, hij kon blijven lopen en hij was een constante gesel voor de Herk defensie.
- Opmerkelijk feit. Seeger was nog eens tweede in de stemuitslag. Na de platte prestatie van vorige week herpakte hij zich ditweek-end en speelde vooral de tweede helft op de rechterflank een dijk van een wedstrijd,