Gilde Laren - G.B.

G.B. vlot voorbij Laren

Het matchbegin was in evenwicht. Na tiental minuten aftasten stak G.B. als eerste de neus aan het venster. Het Kopballetje van Cams was echter te slap om de thuisdoelman in verlegenheid te brengen. Even later leek de thuisgoalie wel geklopt door een kopbal van Bossie. Hij werd gered door de dwarsligger. Op het kwartier kwam de eerste dreiging van laren. Meteen een dot van een kans. De hele G.B.-defensie werd immers verrast door een lange bal. Gelukkig had Lange een knappe beenreflex in huis en won hij zo het duel met de Laren spits. Blijkbaar was dit het signaal voor de G.B. om een versnelling hoger te spelen. Al gelijk werd Bossie alleen voor doel gezet, maar hij besloot pal op de keeper. Een minuut later was het wel raak. Brendan bediende Stefano die met een knap schot de 0-1 in het hoekje krulde. G.B. wou meer en drukte door. Zowel Baldellie als Bossie kwamen dicht bij een treffer maar hun schoten misten net doel. Ook Bram scoorde ei zo na , maar zijn kopbal na een verre inworp van Cams miste millimeters doel. De kansen bleven zich echter opstapelen en een doelpunt kon niet meer uitblijven. Het was uiteindelijk Bossie die dan ook de 0-2 op aangeven van Pieter binnen knalde. Laren probeerde wanhopig nog iets terug te doen, maar G.B. had de wedstrijd perfekt in de knip. Net voor de rust viel zelfs nog de 0-3. Afwerker van dienst was dit keer Pieter die op aangeven van Tom met een knap lobje de tuis doelman het nakijken gaf.

De tweede helft was van mindere kwaliteit. Bij de G.B. was de concentratie weg en het spel werd slordiger. Laren probeerde hiervan te profiteren en ging op zoek naar een treffer. En er kwamen ook kansen voor de thuisploeg. Cams die ondertussen de Lange afgelost had onder de lat keepte echter een dijk van een wedstrijd en hield met enkele knappe reddingen zijn netten schoon. De G.B. zelf creëerde ondertussen ook nog wel enkele goede mogelijkheden. Zowel Bram, Bossie en ook Tom lieten enkele goede mogelijkheden liggen. Zo bleef de 0-3 heel lang op het bord staan. Pas twee minuten voor tijd lapte G.B. er nog eentje binnen. Bram had een knappe actie in huis en gaf Bossie de 0-4 aan op een schoteltje. Amper een minuut later werd het zelfs nog 0-5. Ook pieter legde immers zijn tweede van de namiddag in nog in het mandje. Misschien een te streng verdict voor de thuisploeg maar zeker een meer dan verdiende zege.

0-1 stefano

0-2 Bossie

0-3 Pieter

0-4 Bossie

0-5 Pieter

- Knappe wedstrijd van de G.B. waardoor de minder prestatie van vorige week snel in de vergeethoek ligt.

- Tom die een dijk van een wedstrijd speelde werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Mercie Lange en Cams om jullie op te offeren en elk een helft onder de lat te gaan staan. Allebei de nul gehouden trouwens. Daar was G.B. dit seizoen nog niet in geslaagd.

Voetbalvrienden,

Zaterdag gaat de GB op bezoek bij onze buren uit Lummen, Gilde Laren.
​De laatste 2 ontmoetingen wonnen we nog vrij makkelijk tegen hen met 4-2 & 6-2.
​We horen her en der dat Laren zich versterkt heeft en dat het wel eens een kwaaie klant kan worden.
​Toch moet de GB de laatste tijd voor niemand schrik hebben, we zijn nu reeds 7 weken ongeslagen en zijn van plan deze reeks ongestoord verder te zetten.

​Weerderom mist T1 enkele sterkhouders, doelpuntenmachine Seeger is op hoogtestage /  goalie Flavio heeft nog te veel last van zijn liesblessure / Brecht en Mertens moeten werken op hunne bouw en Schuyten past met ziekte en neemt de plaats van Seeger in als T2.

​Desondanks enkele afwezigen kan T1 rekenen op een kern van 12 spelers.

​Ik hoop dezelfde inzet en teamwork te zien als de voorbije weken!! C'mon GB !!!