Gilde Geneiken - G.B.

Matig G.B. voorkomt maar net nederlaag.

De wedstrijd begon veelbelovend. De Lange haalde in de 1ste minuut zijn kanon al boven. De Thuisgoalie redde knap maar werd alsnog bijna door zijn eigen verdediger geklopt nadat deze in paniek het leder net over eigen doel knalde. De G.B. domineerde en Geneiken geraakte pas in de 10 de minuut aan het bezoekende doel. Het was wel meteen raak. Een licht toegekende vrije trap werd immers knap voorbij de kansloze Flavio getrapt. De 1-0 stond op het bord. Vijf minuten later echter stonden de bordjes al gelijk. De thuisdoelman loste een vrije trap van Lange en Senne was er als de kippen bij om de 1-1 in het mandje te leggen. Ei zo na stond G.B. een paar tellen later op voorsprong. Seeger aangespeeld door Bram had een knappe actie in huis maar miste dan de door zichzelf gecreëerde open kans. Daarna zakte de G.B. langzaam weg. Veel slordige passes en weinig overzicht. De thuisploeg was nu de betere zonder echt in staat te zijn gevaar te creëren voor doel. De 2-1 kwam dan net voor rust ook uit de lucht gevallen. Een voorzet week ongelukkig af op het been van Marnick en Flavio was een tweede maal geklopt. Zo werd met een doelpunt in het krijt de kleedkamers opgezocht.

De G.B. begon met veel inzet en overgave aan de tweede helft. Het goede spel was echter ver zoek. Iedereen begon uit positie te lopen en een deftige combinatie viel er niet te noteren. Ook niet toen de thuisploeg na tien minuten met een man minder verder moest. Geneiken leek makkelijk stand te houden maar op het kwartier viel de gelijkmaker dan toch. Seeger had een knappe assist in huis voor Bossie die in twee tijden de 2-2 tegen de netten legde. Er op en erover dacht de G.B. aanhang. Niets was echter minder waar. Het spelniveau van de G.B. zakte dieper en dieper weg. Het was zelfs de thuisploeg die met een man minder nog de betere kansen afdwong. Gelukkig redde MK die ingevallen was voor de geblesseerde Flavio met enkele knappe tussen komsten de meubelen. Zo stevende de wedstrijd af op een 2-2 gelijk spel. Meer verdiende G.B. ook niet. Dat moet de scheidsrechter ook gedacht hebben. Een paar minuten voor affluiten weigerde hij immers de bal op de stip te leggen nadat een thuisverdediger wel heel duidelijk de bal met zijn arm controleerde.

35 min Senne door Brendan

35 min Flavio door MK

1-1 Senne

2-2 Bossie

- Mindere prestatie van de G.B. Dit was ook de verdienste van de tegenstander die sterk speelde en met een man minder ook makkelijk stand hield. Het positieve is wel dat we niet verloren. Dit ondertussen al voor de 7 maal op rij.

- Het trio MK,Lange en Senne werden samen met 10 punten verkozen tot man van de match.

Voetbalvrienden,

Morgen kruisen we de degens met de mannen van Geneiken Lummen, bijna een jaar geleden wonnen we thuis nog met 3-2.
​We gaan er van uit dat we morgen de zelfde sterke ploeg tegen krijgen als een jaar geleden...

​Weer veel afwezigen bij de GB, Pieter ( tennis ), Mertens & Brecht ( bouw ), Baldelli ( bijscholing ).
​Bram komt zoals vorige week de ploeg versterken...