Geneiken - G.B. (Tornooi op de Gul)

Droge 0-2 overwinning tegen Geneiken.

De G.B. begon het best aan de wedstrijd met meteen ook een grote kopkans voor Robin. Hij plaatste de bal echter millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Doch geen erg want 5 minuten later scoorde diezelfde  Robin met een droge knal  op aangeven van Stefano wel de 0-1.  Geneiken probeerde te reageren, maar de G.B. was heer en meester en dicteerde de wet. Scoren was echter weer een probleem. Vooral Steven Mertens die nochtans zeer sterk speelde wrong op een kwartier tijd een viertal open kansen de nek om. Bijna brak G.B. dit zuur op want 5 minuten voor de pauze zag Ferla tot zijn grote opluchting  een Geneiken voorzet op de lat sterven. De G.B. besefte het gevaar en drukte nog even door. Doch de bal wou er echter niet in hoewel Lange zijn knappe vrije trap echt wel meer verdiende.

Na de rust brachten beide ploegen er weinig van terecht. De G.B. voetbalde veel te slordig en Geneiken was ook niet in staat de G.B. in moeilijkheden te brengen. De eerste twintig minuten gebeurde er dan ook bitter weinig. Toen was plots Ferla zijn moment aangebroken. Hij had heel de match nog geen bal moeten pakken maar schudde nu op een Geneikse vrije trap een wereldredding uit zijn benen.    1 minuut later was het aan de overkant wel raak. Robin legde met het hoofd een corner van Lange in het mandje. 0-2 ipv 1-1 en wedstrijd gespeeld. Geneiken drong daarna niet meer aan en de wedstrijd bloeide helemaal dood. In zoverre hij de tweede helft in leven was tenminste.

0-1 Robin

0-2 Robin

35 min.  Kristof voor Reet

• Weer een zege voor de G.B. dat nu voor de tiende maal op rij ongeslagen is. Met 9 overwinningen en 1 gelijkspel zijn we aan een knappe reeks bezig.
  • Ferla die met een knappe redding de gelijkmaker voorkwam werd tot man van de verkozen. Dit met 1 puntje voorsprong op uitblinker Cams.

Zaterdag ontmoet G.B. nog eens Gilde Geneiken uit Lummen. Het is al 2 jaar geleden dat we nog eens tegen hen speelden. De wedstrijd eindigde toen op een 2-2 gelijkspel nadat we een 2-0 voorsprong uit handen gaven.

Bij de G.B. ontbreken morgen weer een hele resem spelers. Zowel Brecht, Fabio, Nick, Bossie,Seeger als Pieter zijn om diverse redenen niet van de partij. Gelukkig komen onze meisjes van het vrijgezellen weekend wel terug zodat we samen met gastspeler Robin Stroobants over 12 man beschikken.

De wedstrijd vindt plaats op het veld van de Gul. Daar vindt namelijk het traditionele jaarlijkse tornooi plaats.  De aftrap is om !6.00h.