... and beer ...

Geneiken - GB

Wedstrijdverslag

G.B. kan dan toch winnen op Lummense bodem.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte als eerbetoon aan de pas overlijden scheidsrechter van Geneiken. Langs deze weg dan ook onze oprechte deelneming.

Na dit ingetogen moment werd de wedstrijd op gang gefloten en was het meteen vechten voor elke bal. Het was dan ook snel duidelijk dat het voor G.B. geen makkelijke namiddag zou worden. Geneiken speelde goed georganiseerd en gaf geen meter ruimte weg. G.B. dat het eerste kwartier wel licht overwicht had slaagde er zo niet in doelgevaar te creëren. Enkel Bossie was er even dichtbij toen hij een knappe voorzet van Bait in doel wou deviëren. Hij werd echter nog net geblokt. Even later probeerde hij het met een volley na een assist van Marnick maar ook deze poging ging de mist in. Buiten deze 2 halve kansjes gaf Geneiken niks weg en na een kwartiertje voetballen namen ze zelfs langzaam maar zeker het initiatief over. Maar ook Geneiken kon op hun beurt de G.B. defensie amper verontrusten. 1 keer moest Nick ingrijpen toen een mislukte voorzet in doel leek te waaien. Gelukkig kon hij nog met een ultieme kattensprong de bal over de lat tikken. Voor de rest domineerde Geneiken wel maar gelukkig voor G.B. nam de thuisploeg weinig risico en speelden ze met veel volk achter de bal. Zo hield G.B. ondanks dat het echt wel stroef liep vrij makkelijk stand. Net voor de pauze kreeg G.B. zelfs de kans om op voorsprong te komen. De vrije trap van Joris miste echter een half metertje doel en zo werd er met een brilscore op het bord na een toch teleurstellende 1 ste helft de koffie opgezocht.

G.B. wist dat het beter moest en begon terug scherper aan de 2 de time. Robin haalde meteen knap uit maar zag zijn loeier op de kruising uiteen spatten. G.B. slaagde er nu wel in duels te winnen en druk te zetten. Na 10 minuten leek Robin te scoren door een voorzet van Brecht met zijn hoofd richting het doel te verlengen. De thuisdoelman stond echter net op de goede plaats en hield met een ultieme voetreflex zijn netten schoon. Een doelpunt hing echter in de lucht en 5 minuten later was het zo ver. Bossie zette vanuit het niets 3 man in de wond om dan koelbloedig het leder in het mandje te knallen. De toch verdiende 0-1 stond op het bord. G.B. wou meer en drukte door. Even later probeerde Bossie het opnieuw. Hij nam een voorzet van Brecht in 1 tijd aan maar de bal zoefde net over het doel. Ook Steven Mertens was er dichtbij maar zijn schot ging net naast. De verlossende 2 de treffer bleef zo uit waardoor de thuisploeg er bleef in geloven. Het laatste kwartier begon G.B. dan ook te slabakken en probeerde Geneiken zich terug in de wedstrijd te knokken. Dit knokken namen ze op een bepaald moment zelfs letterlijk. Bait kreeg immers tijdens een kopduel een elleboog te verwerken met een blauw oog als gevolg. Tien voor affluiten minuten volgde een cruciale fase waardoor de wedstrijd beslist werd. Geneiken leek de gelijkmaker te scoren. Nick hield echter met een ultieme wereldsave zijn netten in schoon. In de daaropvolgende counter scoorde Robin op assist van Bossie wel de 0-2. Wedstrijd gespeeld. Of toch niet. Twee minuten voor affluiten immers scoorde de thuisploeg plots de 1-2. Even werd het terug spannend maar echt in de problemen kwam G.B. echter niet meer. Vijf minuten in de blessuretijd legde Robin na een blunder van de thuisgoalie zelfs de 1-3 nog in doel.

Nabeschouwing

- Op basis van de tweede helft een verdiende zege voor G.B. tegen een sterk Geneiken. Na de debacles op de Wrakken en Red Star Laren slaagt G.B. er nu dit seizoen uiteindelijk toch in op Lummense bodem te winnen.

- Bossie met een doelpunt en assist werd tot man van de match verkozen. Man van de kaarttafel werd hij achteraf wel niet.

- Bossie en Robin hebben nu samen 93 doelpunten op hun teller. Nog 4 wedstrijden voor de boeg. Gaan ze de 100 met het daarbij het door Nick beloofde vat halen?

- De totale doelpuntenteller dit seizoen staat intussen ook al op 184. Gaan we nog eens de legendarische grens van 200 halen? Enkel in seizoen 2007-2008 met 205 stuks en seizoen 2011-2012 met 203 stuks is dit gelukt.

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Namiddag kruisen we de degens met één van de sterkere ploegen uit de regio, Gilde Geneiken. Van recente resultaten kan ik niets vinden maar dat we op onze hoede moeten zijn staat vast!!  De laatste wedstrijd in 2016 eindigde op een 2-2 gelijkspel, we kijken er altijd naar uit om deze tegenstander te bekampen op hun prachtig speelveld.

De GB dat week na week de concurrentie forfait cijfers aansmeerd heeft dit weekend 14 spelers te beschikking, over de fitheid gaan we pas rond 17u over oordelen... gisteren avond kwamen de eerste partypics binnen van enkele spelers en die vertelde noet veel goeds!!!

Makkers we komen samen om 14u in de kring.