G.B. - Wrakken

Krappe zege na matige wedstrijd.

Het wedstrijdbegin was hoopvol. In de eerste minuut kreeg Brendan meteen de kans om de score te openen. Hij knalde echter een teruglegger van Raf tegen de onderkant van de dwarsligger. Even later waren de wrakken dicht bij een treffer, ook zij zagen een doelpunt verhinderd worden door de dwarsligger. De G.B. was hier echter niet van onder de indruk en koos resoluut voor de aanval. Eerst werden nog een drietal mooie kansen professioneel de nek omgewrongen, maar na een kwartier was het toch raak. De bezoekende goalie was kansloos op een inlegger van Raf nadat hij een schot van Steven Mertens niet kon klemmen. De G.B. gelanceerd dacht men aan het thuisfront. Niets was echter minder waar. Men ging met de minuut slordiger voetballen en de Wrakken hielden makkelijk stand. De bezoekers waren nu zelfs de gevaarlijkste ploeg en kregen enkele grote mogelijkheden. Fabio stond echter net als vorige week knap te keepen en hield met enkele prachtige reddingen zijn netten schoon. Zo kwam de G.B. goed weg met een 1-0 ruststand.

Bij de rust werd Arno (disciplinair op de bank gezet wegens weer te laat komen) in de ploeg gegooid. Ook werden enkele pionnen verschoven en stond iedereen min of meer op zijn vertrouwde positie. T1 had immers bij het matchbegin enkele spelers experimenteel op een voor hen nieuwe positie geplaatst. De G.B. trachtte na de pauze zo snel als mogelijk de krappe voorsprong te vergroten en drukte de Wrakken achteruit.. Er kwamen ook voldoende kansen, maar onze spitsen waren niet in hun dagje en scoren leek een torenhoog probleem. Zo bleven de Wrakken in de wedstrijd en hadden ze aan 1 doelpuntje genoeg om de bordjes in evenwicht te zetten. Gelukkig hadden de bezoekers al veel energie verspeeld en slaagden ze de hele tweede helft er niet 1 keer meer in Fabio te dwingen tot een redding. Ondertussen bleef de G.B. maar met kansen morsen. Vooral de laatste 10 minuten bleek zelfs verschillende malen een open goal te moeilijk om de bal in het mandje te leggen. Zo bleven de supporters wat op hun honger zitten en bleef de 1– 0 op het bord staan tot het laatste fluitsignaal.

1-0 Raf

35 min. Steven Mertens door Arno

45 min. Brendan door Stef

- Matige tot zwakke wedstrijd van de G.B. Fabio die ons in de eerste helft enkele keren recht hield werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Doch mogen we niet klagen. De week na een topper speelt de G.B. meestal wel een mindere wedstrijd. En uiteindelijk werd de wedstrijd wel winnend afgesloten. 20ste zege op 24 wedstrijden. Knappe cijfers, poule 1 is al binnen.

Zaterdag treedt de G.B. voor de derde keer dit seizoen aan tegen de Wrakken uit Lummen.

In de eerste ontmoeting won de G.B.met ruime 6-1 cijfers. Deze waren toen overdreven, want de Wrakken gingen toen pas het laatste kwartier helemaal door de knieen.

De tweede confrontatie won de G.B. met nog ruimere cijfers op de Wrakken.  Namelijk 2-9. Deze cijfers waren dan weer niet overdreven want de Wrakken hadden toen een off-day en waren geen partij voor de G.B.

De statestieken spreken dus wel in het voordeel van de G.B., maar T1 wil de ploeg alvast waarschuwen voor onderschatting. Twee weken geleden leidde dit bijna tot een nederlaag.

Buiten de langdurig gekwetsten zijn Seeger(vakantie),Lange(loopwedstrijd) en ook Steven Mertens(operatie teen) afwezig.

Brecht en Kristof komen ons uit de spelersnood helpen.

T1 beschikt dus over een kern van 12 spelers.

Hopelijk is zware feestje van vorige week goed verteerd en staat iedereen fit aan de aftrap.

het is vooral uitkijken naar de prestatie van Steven Schuiten. Zijn eerste wedstrijd na het binnenhalen van de gouden schoen. Hoe gaat hij omkunnen met deze extra druk?

Iedereeen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.

Brendan en Raf zijn van dienst. Nick heeft het sleuteltje.

Laatste update vrijdag morgend: T1 net bericht gehad van Stef.   Hij heeft blessure aan knie en kan morgen niet spelen. Dus maar net elf spelers beschikbaar.