... and beer ...

G.B. - Veteranen Zutendaal

Wedstrijdverslag

WISSELSPANNING

Verslag GB afgelopen weekend iets later dan gewoonlijk vanwege tijdsnood oppe redactie. Onze oprechte excuses hiervoor. Con-collega’s van Sporza bevestigen, den analistenstiel is niet altijd a walk in the park. Zaterdag stonden Andy en ik na de match in de keuken tijdens de derde helft. Wie Andy niet kent: sympathisant GB en o.a. ex-speler. We geraakte aan de praat tijdens het bakken van de versnaperingen. Andy werkt vnl. voor Sporza als voetbalanalist; monteren, voorzien van geluid, uitschrijven wedstrijden, etc. Mijn repliek: gij doet wat ik doe? Dan zijt gij de ideale man voor het verslag GB! Antwoord Andy: “wat gij schrijft is niet echt wat ik doe…” Laten we hopen, antwoordde ik hem en we moesten lachen. Humor op zijn best. Andy is een topkerel, rustig en altijd vriendelijk. Zijn job is vaak heel last minute en een race tegen de klok om alles op tijd in de uitzending te krijgen. Niettemin één ding gemeen tussen GB en presentatoren Sporza: De mosterd gaan ze halen bij Andy, haha.

Het is nog maar een dikke maand geleden dat we Zutendaal troffen op hun terrein. Het werd toen verdiend 1-3 in het voordeel GB. Afgelopen weekend werd het thuis opnieuw 1-3. Een fanatiek kaartspeler redeneert dan meteen: een derde boom spelen, draait ze maar! Verslag GB in wat volgt.

Het is Zutendaal dat afgelopen weekend het eerst gevaarlijk weet te zijn. In minuut zes wordt een aanval van de bezoekers weggewerkt in corner. Marnick die de hoekschop wegwerkt met het hoofd. De GB meteen gewaarschuwd. Zutendaal zet een hoog blok en de Geren Bij dat nog steeds niet kan rekenen op o.a. zijn spelverdeler Joris komt hierdoor meermaals in de problemen. Zutendaal zet goed vast en de lange bal blijkt dan vaak het enige alternatief. Een onhoudbare situatie zo blijkt. Een ongelukkige terugspeelbal op Goalie Leeten worden onderschept en dwingt Tom een fout te maken op de aanvaller die oog in oog met hem komt. Penalty: 0-1 Zutendaal.

Nu de match openbreekt krijgt ook de GB zijn motor eindelijk aan de praat. Lespoix kan met een lange rush op doel afgaan maar besluit over. Enkele degelijke kansen volgen nog, Brecht, Conte en Pieter, maar zonder resultaat. Halfweg de eerste helft is de thuisploeg er heel kortbij: Kurt komt voor doel en lift de bal over de doelman. Met het vingertje reeds in de lucht viert hij net iets te vroeg. De vlag van Stroobants wijst in de lucht, het doelpunt wordt terecht afgekeurd.

RvB GB analyseert geducht het spel en komt tot het besluit dat Zutendaal dit weekend een andere doelman in de selectie heeft. (Correct us if wrong) Maar enkele nodige reddingen maakte hem een meerwaarde voor het team, een verschil met vorige keer. Qua spel gaat het op en af, Geren Bij met meer balbezit en een aantal verdienstelijke pogingen, Zutendaal met een heel snelle omschakeling en gevaarlijke counters waaruit de doelpunten vielen. Op het halfuur wordt de GB koud gepakt. Via de counter kunnen de bezoekers oppe flank de bal voorzetten waarbij de spits de bal onhoudbaar tegen de netten knalt. Een uitgespeelde kans, Tom was kansloos. Zutendaal krijgt dan voor rustsignaal nog de kans om de boeken toe te doen, maar de spits schiet voor een leeg kader hoog over. Het blijft 0-2 tot aan de rust, de bezoekers verdiend op voorsprong. Voetbal blijft voetbal; als ge wilt winnen, is scoren een noodzaak.

De GB herpakt zich in de tweede helft en weet dat het vol aan de bak moet. Het droomscenario is dan een vroege goal, eventueel mits geluk. Na een kleine vijf minuten spelen kan Pieter na een individuele actie afdrukken. De keeper zit er nog bij maar kan de aansluitingstreffer niet verhinderen. 1-2: Vandervorst!

De spanning stijgt en we hebben weer een wedstrijd. Langs het veld magnifiek qua belevenis, op het veld een nachtmerrie voor eenieder als arbiter. Lang geleden dat er nog dergelijk niveau van spanning werd ervaren. De sfeer wordt bitsiger en met de vele kansen aan beide kanten is het zorgen dat je beide pinken bent. Nervositeit tekent dan ook de tweede helft, zowel bij GB dat zoekt naar doelpunten, als bij Zutendaal dat weet dat het hier absoluut niet meer mag verliezen. (algemene regel: twee doelpunten verschil geeft ge niet meer weg?) Spanning alom. Dé fase van de tweede helft start bij Zutendaal. Een steekpas van de bezoekers wordt tegen Thuisgoalie Tom getrapt buiten de zestien. Tegen het gezicht? Tegen de hand? Gezichtsbescherming? Discutabel ok. Maar den arbiter is baas, negatief advies Michel. Het kan natuurlijk niet missen; de bal vertrekt meteen erna via counter GB waarbij Kurt in het duel na wat duwen trekken wordt neergemaaid in de zestien. Penalty? Tweeëntwintig spelers met het gelaat gericht naar den arbiter.  Even kaderen: we zijn eind tweede helft, 1-2, fase ervoor discutabel. Als je dan als arbiter fluit, verkast de tegenstander ofwel rechtstreeks naar de kleedkamers ofwel kan je het op een lopen zetten. Michel geeft geen kick. Geen penalty, spelen mannen!

Na een kleine verbale strijd wordt de wedstrijd hervat én beslist. Zutendaal knalt net voor tijd de 1-3 tegen de netten. Wat een opluchting voor de bezoekers. De veer van de GB gebroken en zo klinkt het laatste fluitsignaal. 1-3 Zutendaal.

Objectiviteit is geen evidentie. GB gaat vandaag de boot in tegen een sterk Zutendaal. De eindstand had er heel anders kunnen uitzien dit weekend, maar we kunnen besluiten dat Zutendaal vandaag verdiend gewonnen heeft. Zij deden immers wat de Geren Bij niet deed: De kansen afmaken. We kijken alvast uit naar die derde boom!

Nabeschouwing

Er is altijd wel een Stroobants die een hoofdrol spilt binnen GB. Vandaag was dit Yannick. Yannick Speelde een dijk van een wedstrijd. Goede intercepties, goed in het uitvoetballen, weinig of geen balverlies in de centrale as en beresterk. Hij werd verdient verkozen tot MVP.

Misschien wel de fase van de wedstrijd: een speler van Zutendaal krijgt per ongeluk de arm van Bait in het gezicht en gaat daarbij horizontaal. Hij grijpt naar de keel en blijkt in paniek. Geen lucht? stikt hij? Hij probeert nog iets duidelijk te maken maar niemand verstond het. Hij blijft gebaren dat hij stikt. Iedereen schiet te hulp maar het blijkt niet duidelijk wat hij mankeert. Zijn tong ingeslikt? help hem! Bleek vrij snel dat hij zijn kauwgum had ingeslikt. Niks aan de hand....

Voorbeschouwing

Vrienden van de Gerenbij

Morgen bij ons op bezoek: de veteranen van Zutendaal, vorige maand onze 1ste confrontatie met deze nieuwe tegenstander. Op hun veld versloegen we hen met 1-3, een koppel gekwetsten erbij en momenteel nog steeds een ganse afdeling vol gekwetsten in de ziekenboeg. Dit wil zeggen dat we morgen aantreden met maar net 11 man. Hopelijk zijn deze 11 allemaal fit en blessurevrij om een volledige wedstrijd aan te kunnen! Gelukkig zijn het 11 ervaren recreatieve voetballers die opnieuw de 3 punten thuis gaan proberen te houden met hun enorme vechtlust. Leeten, Bait, Vis, Nick, Marnick, Bavo, Geus, Brecht, Lespoix, Conte en Pieter zijn de namen op de feuille, niet meer en ook niet minder.

Komop makkers, vechten voor elkaar en 100% inzet!

Samenkomst om 14u in de Kring

Van dienst: Vis en Bavo

Doelpunten

14 min 0-1
32 min 0-2
38 min 1-2 Piter
65 min 1-3

Vervangingen

35 min Bavo door Vis