G.B. - Veteranen Stal

G.B. slikt laat doelpunt en leidt zo eerste nederlaag van het seizoen.

Stal begon het best aan de match. Het eiste de bal op en plakte G.B. op eigen helft vast. Doch hun overwicht in kansen of doelpunten omzetten lukte de bezoekers niet. De G.B. defensie hield goed stand en moest enkel een karrevracht hoekschoppen toestaan. Stal deed hier gelukkig weinig mee en zo hield Fabio alsnog zijn netten schoon. Na twintig minuten Stals overwicht slaagde de G.B. er  stilletjes aan in zich in de wedstrijd te knokken. Men was nu de evenknie van Stal en slaagde er eindelijk in voor het bezoekende doel op te duiken. In de 25 ste minuut kwam Raf dicht bij de openingstreffer. Hij werd het straatje ingestuurd, maar zijn plaatsballetje rolde net langs de paal in doeltrap. Een minuut later was diezelfde Bosman nog eens gevaarlijk, maar zijn kopbal op voorzet van Pieter miste weerom net het doelkader. Nog geen minuut later was het aan de overzijde plots wel raak. Een frommelgoal na mistasten in de G.B. defensie en de 0-1 stond op het bord. De G.B. was aangeslagen en Stal ging voor de rust nog op zoek naar de genadeslag. Gelukkig voor de thuisploeg was Stal amper gevaarlijk voor doel. De G.B. hield zo vrij makkelijk stand en sterker nog scoorde men net voor de koffie zowaar de gelijkmaker. Het was Pieter die op aangeven van Bosman de netten deed trillen en de bordjes in evenwicht bracht. Deze 1-1 ruststand was gevleid voor de G.B.

Na de rust een heel ander spelbeeld. De eerste 5 minuten waren nog gelijk opgaand, maar daarna was de G.B. duidelijk de betere van Stal. Niet dat er goed gevoetbald werd , maar de G.B. had nu het meeste balbezit en was veruit de gevaarlijkste ploeg. Zowel Pieter als Bosman kregen enkele zeer mooie kansen om te scoren, maar men verzuimde Stal op achterstand te zetten. De bezoekers bakten er de hele tweede helft werkelijk niets meer van en naar mate de tijd verstreek begon de G.B. ook slordiger te spelen. Zo verwaterde de wedstrijd helemaal en leek de 1-1 in deze teleurstellende topper op het bord te blijven staan. In de laatste minuut echter verkeek Fabio zich volkomen op een schijnbaar onschuldig afstandsschot en liet  de bal zijn doel binnen rollen. Stal stond tot zijn eigen verbazing plots 1-2 voor. De tijd was op en de G.B. kon niets meer terugdoen. De eerste nederlaag van het seizoen was meteen een feit.

1-1 Pieter

35 min. Reet door Steven Mertens

• Net zoals vorig jaar kreeg  de G.B. op de 12de wedstrijd van het seizoen zijn eerste nederlaag aangesmeerd. In de teleurstellende topper namen beide ploegen een helft voor hun rekening. Alleen over de ganse wedstrijd kreeg de G.B. veruit de beste kansen. Als je deze laat liggen kan je het welbekende deksel tegenkomen. Voor de G.B. was dat dit weekend niet anders.
  • Pieter werd voor de 2de week op rij tot man van de match verkozen en komt nu stevig de top 6 binnen.

Zaterdag ontvangt G.B. de veteranen van Stal. Dit wordt waarschijlijk de tot nu toe moeilijkste opdracht van het seizoen. Stal heeft zich in het tussenseizoen immers zeer stevig versterkt en is de te kloppen ploeg van het moment.  De G.B. is echter ook op dreef en nog steeds ongeslagen. Het belooft dan ook een topper te worden op het scherp van de snee.

Buiten Steven Schuyten heeft er niemand afgebeld. T1 beschikt zonder last minut afmeldingen dan ook over 13 spelers.

Iedereen wordt nuchter en scherp om 14.00h in de Kring verwacht.