... and beer ...

G.B. - Veteranen Schulen

Wedstrijdverslag

G.B. wint makkelijk tegen  Schulen.

Na een weekje rust had iedereen bij de G.B. er  zin in om er nog eens in te vliegen. Onder een koud winterzonnetje stonden we stipt om 15 uur klaar om de aftrap te geven en er een aangename partij van te maken. Dit was echter buiten onze tegenstander gerekend. Al vanaf de aftrap begonnen de scheldpartijen tegen onze scheidrechter Baar. Op een schandelijk groffe manier werd hij uitgescholden terwijl er in de wedstrijd amper al iets gebeurd was. Vol onbegrip is T1 uitleg gaan vragen over wat hen bezielde. Blijkbaar had Baar volgens hen in de vorige wedstrijd 2 buitenspeldoelpunten doorgelaten en tegen hen gefloten. Dit hadden ze nog niet verteerd en vandaar hun schandelijk gedrag. Die bewuste wedstrijd nota bene verloren ze kansloos met 10-1 c ijfers. Daar zat onze trouwens correct fluitende Baar echt voor niks tussen.

Tussen het gezanik van de bezoekers door werd er toch nog af en toe gevoetbald. Al gauw kwam de G.B. op voorsprong. Mistasten in de Schulense defensie zorgde er voor dat Raf op aangeven van Bosman simpel de 1-0 kon binnentikken. Enkele minuten later stonden de bordjes bijna gelijk.  Fabio trapte immers slecht uit recht in de voeten van een Schulense aanvaller die onbegrijpelijk miste. Even later was Lange dicht bij een treffer, maar zijn shot ging voor langs. Daarna verwaterde de wedstrijd helemaal. De G.B. begon zich meer en meer te ergeren aan het gemekker en de provocaties van de bezoekers dat men vergat te voetballen. Er gebeurde dan ook buiten schelden en roepen nog weinig positiefs op en naast het veld. Vijf minuten voor het rustsignaal wandelde Bosman toch nog eens een tweede keer door de bezoekende verdediging en zette de 2-0 op het bord.

Tijdens de rust nam de G.B. zich voor om niet in te gaan op al het geroep en provocaties en op een sportieve manier de bezoekers bij de keel te grijpen. Men speelde dan vanaf de aftrap ook een versnelling hoger en  al snel werd Schulen volledig op een hoopje gespeeld. In de eerste minuut legde Bosman zijn 3 de van de namiddag in het mandje. En binnen de tien minuten zetten Kristof Mertens en Luts de forfaitscore reeds  op het bord. Dit frustreerde de bezoekers nog meer, want het geschop en gemekker bleef maar aanhouden. In de twintigste minuut reageerde de moegetergde Brecht met een onnodige fout op hun laatste man. Deze gast die wegens zijn oneindig gescheld de grote aanstoker was van de miserie op het veld  liet zich met heel veel show voor dood vallen. Het was een onnodige fout en Brecht had geel verdiend, maar ondergetekende stond er toevallig vlak bij. Die gast werd amper geraakt. Eerst stond hij nog op en begon Brecht te bedreigen om daarna te beginnen manken en zogezegd niet verder te kunnen. Nu was het hek natuurlijk helemaal van de dam. De volgende 10 minuten was elke speler van de G.B. die aan de bal kwam een potentieel doelwit voor een aanslag. Steven Mertens en Schuyten ontsnapten nog nipt. Steven Mertens slaagde er zelfs nog in met een enig mooie volley de 6-0 op het bord te zetten. Bosman echter had 5 minuten voor tijd minder geluk. Hij werd op een schandelijke manier langs achter gefusilleerd. De situatie dreigde volledig uit de hand te lopen en Baar nam dan ook de enige wijselijke beslissing de wedstrijd 5 minuten te vroeg af te fluiten.

Doelpunten:

1-0,2-0,3-0 Bosman

4-0 Kristof

5-0 Luts

6-0 Steven Mertens

Vervangingen:

35 min.  Lange door Steven Mertens

35 min. Pieter door Kristof Mertens

45 min. Seeger door Luts

• Marnick en Steven Mertens werden tot man van de match verkozen.
  • Verder wil ik over deze wedstrijd nog weinig kwijt. Tot binnen 2 jaar Schulen hopelijk met een positieve ingesteldheid.
  • Toch nog 1 dingetje. Goed gefloten Baar, in moeilijke omstandigheden hoofd koel gehouden. Chapeau makker!!