G.B. - Veteranen Hulst

Gehavend G.B. pakt nu ook de volle buit tegen Hulst

De wedstrijd begon schitterend voor de G.B. X  die na 2 jaar blessureleed zijn debuut maakte scoorde al meteen de 1-0. Een droomscenario en gans de ploeg meteen in euforie. Twee minuten later echter was het van de hemel naar de hel. X mistrapte zich en bleef liggen. Weer dezelfde knie en exit X. Een aangeslagen G.B. moest met 10 man verder. De bezoekers konden echter hun numerieke meerderheid niet omzetten in veldoverwicht en G.B. bleef de betere ploeg. Op het kwartier had Bosman een unieke kans om de score te verdubbelen, maar oog in oog met de bezoekende goalie plaatste hij het leder slordig naast het doel. Dit brak de G.B. zuur op want 1 minuut later scoorden de bezoekers uit het niets de gelijkmaker. De G.B. was echter niet aangeslagen en sloeg meteen terug. Nu was Bossie wel attent op een voorzet van Lange en kopte de 2-1 tegen de netten.  De G.B. op rozen. Doch even later stonden de bordjes weer gelijk. T1 die gelegenheidsscheidsrechter was floot tot grote frustratie van de G.B.- ers een lichte strafschop in het voordeel van Hulst. Deze werd in twee keer omgezet. Zo leek men met een gelijke stand te gaan rusten. Brendan besliste daar echter anders over. Met een onhoudbare knal zette hij net voor het rustsignaal de 3-2 op het bord.

De 2 de helft begon met een nieuwe scheids. Jeanke had immers het fluitje van de Witte overgenomen. Zo kon T1 nog eens meedoen zodat G.B. na de rust toch met 10,5 spelers op het veld stond. Achteraf bekeken was dit maar 10,25 maar soit de intentie was er. Het voetbal na de rust stelde niet veel meer voor. Hulst wilde wel maar kon niet en de G.B. hield al bij al vrij makkelijk stand.  Op het kwartier had Ferla wel een knappe redding in huis op een shot uit de tweede lijn en even later mistten de bezoekers voor open doel. Verder kwamen ze echter niet meer. Het was de G.B. die de beste kansen kreeg maar de wedstrijd vergat af te maken. Tien minuten voor tijd gebeurde dit dan toch. Een vrije trap van Lutske belandde via een verdediger in doel. 4-2 en deze stand bleef tot het laatste fluitsignaal op het bord.

1-0 X

2-1 Bossie

3-2 Brendan

4-2 Luts

35 min.  Witte voor X die na 5 minuten uitgevallen was.

-Uiteindelijk toch knappe zege voor de G.B. dat maar liefst 9 basisspelers moest missen en lang in de numerieke minderheid was. Meteen ook de 9 de wedstrijd op rij zonder nederlaag. Op naar de 10!!!!

- Domper was natuurlijk wel het uitvallen van X. Even leek onze 3 voudige man van het seizoen  na 2 jaar blessureleed weer als vanouds op dreef. Maar het noodlot sloeg echter toe. Spoedig herstel X!!!!

- Brendan ook pas terug uit blessure speelde een sterke match en werd verdiend tot man van de match verkozen.

Zaterdag moet G.B. nog eens de wei in tegen de veteranen van Hulst. Het is ondertussen al 2 jaar geleden dat we hen nog ontmoet hebben. Toen wonnen we nog zeer makkelijk. Maar 2 jaar later hebben die gasten naar het schijnt wel een sterke ploeg. Ze wonnen onlangs nog tegen Fc Bos. FC bos is de ploeg waar wij 3 maanden terug kansloos tegen onderuit gingen.

Er ontbreken zaterdag heel wat spelers. Kristof die binnenkort van zijn vrijheid beroofd wordt heeft een vrijgezellen weekend. Hij en zijn andere meisjes zijn dus niet beschikbaar. Dit wil dus zeggen dat we het zonder Kristof,Steven Schuyten,Steven Mertens,Stefano,Marnick en Nick moeten doen. Ook Reet is afwezig door ziekte. Fabio wordt nog eens vervangen door Ferla. en Pieter zit nog vast op zijn bouw. Met 9 spelers missen dan ook bijna een hele ploeg. Gelukkig kunnen  Lutske en Vis  komen en is Brecht terug paraat. Wout werd nog gevraagd en als deze niet kan maakt X zijn wederoptreden. Dan neemt T1 voor een keer het fluitje van hem over.