GB - Veteranen Heusden

G.B. klopt veteranen van Heusden in tumultueuze wedstrijd.

G.B. begon zeer sterk aan de wedstrijd. Met hoge druk werd Heusden in alle linies vastgezet. Na 3 minuten kreeg Lange een eerst kansje. Zijn schot was echter te slap om de bezoekende goalie te verontrusten. In de 10 de minuut was het wel raak. Een prachtige voorzet van Pieter werd door een thuisverdediger bewust met de hand gestopt. Dit binnen de grote rechthoek. Geen discussie mogelijk , zuivere strafschop. Stephano zette deze beheerst om en de verdiende 1-0 stond op het bord. De G.B. bleef het tempo hoog houden en de bezoekers kwamen gewoon niet aan voetballen toe. Op het kwartier leidde het hoog opzitten tot balverlies in de Heusdense defensie. Lange kreeg daardoor een unieke kans om de score te verdubbelen. De bezoekende doelman belette dit echter met een ultieme reflex. De laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen de eerste tekenen dat de match begon te kantelen. G.B. had al veel energie verspeeld en kreeg het moeilijker om Heusden op eigen helft vast te zetten. Echte kansen afdwingen zat er voor de bezoekers alsnog niet in en op enkele schuchtere doelpogingen stond Stan paraat om het gevaar onschadelijk te maken. Net voor de pauze kwam G.B. toch nog eens gevaarlijk opzetten. Cams kopte eerst een hoekschop van Pieter millimeters naast de voor G.B. verkeerde kant van de paal. Een minuut later vuurde hij van net buiten de grote rechthoek een kanonkogel af die weer net doel miste.

De tweede helft zette zich de tendens van de laatste minuten eerste helft door. G.B. kreeg het niet meer belopen en Heusden werd als maar sterker. Meer dan de 1-0 verdedigen zat er niet meer in, zelfs een fatsoenlijke counter in elkaar knutselen lukte amper. Uiteindelijk hield de G.B. nog zo een 15 minuten stand om dan toch de gelijkmaker te moeten toestaan. Een prachtig doelpunt waarbij de hele rechterflank opgerold werd en de bal beheerst onder Stan door tegen de touwen geramd werd. De G.B. stond er bij en keek er naar. Heusden wou meer en ging op zoek naar een voorsprong. Een kwartier voor tijd echter maakte een Heusdense verdediger een tweede keer duidelijk handspel binnen de grote rechthoek. Baar kon niet anders dan een tweede keer naar de stip wijzen. Stephano zette deze weer rustig om en G.B. tegen de gang van het spel in terug op voorsprong. De bezoekers konden dit moeilijk verkroppen. Er kwam nu vooral veel verbaal geweld aan te pas en het spel werd bitsiger. Vijf minuten voor tijd werd Senne grondig langs achter aangetrapt. Cams  ging verhaal halen. De poppen gingen meteen aan het dansen. Zeker toen enkele Heusdense supporters het nodig vonden het veld op te lopen en mee te doen aan het duw en trek gebeuren. Uiteindelijk kreeg een Heusdense verdediger (wegens duwen Baar) en Cams (vastgrijpen tegenstander) rood. Met tien tegen tien werd de match terug aangevat. Heusden zette nu alles op alles op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek er drie minuten voor tijd ook te komen. Net voor de grote rechthoek werd een Heusdense aanvaller foutief afgestopt. Baar floot meteen, op dat moment trapt een Heusdenaar nog richting doel en vliegt de bal tegen de touwen. Weer tumult natuurlijk, maar Baar had duidelijk al gefloten voordat er op doel geschoten werd. Op het moment van de overtreding werd er trouwens door de Heusdense aanhang om een fout geroepen om dan vast te stellen dat Baar misschien beter toch niet gefloten had. Doelpunt terecht niet toegekend en de vrije trap werd zwak in de muur geknald. De bezoekers probeerden daarna nog wel, maar de G.B. hield stand en trok in een moeilijke wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind.

35 min Pieter door Bossie

35 min Nick door Brendan

1-0 Stephano

2-1 Stephano

Kaarten: 65 min Cams rood

- Moeizame zege tegen een sterk elftal. Cams voor en tijdens de match geviseerd door de bezoekers kreeg rood maar werd uiteindelijk verdiend tot man van de match verkozen.

- Cams is trouwens al langer een van de sterkhouders van de ploeg. In tegenstelling wat er zaterdag allemaal geroepen werd had G.B. er niemand bij gehaald voor het duel tegen Heusden. Er werd met de spelers gespeeld die al een heel seizoen de G.B. kleuren verdedigen.

Zaterdag vindt de langverwachte topper tegen de vetranen van Heusden plaats. Verdere uitleg overbodig.

Buiten Reet en Kristof zijn al de spelers present.

Iedereen wordt stipt op tijd om 14.00h in de Kring verwacht.