... and beer ...

G.B. - Veteranen Helchteren

Wedstrijdverslag

Doelpuntenkermis in Eversel!

Al in de eerste minuut reuze kans voor de G.B.  Pieter door Schuiten alleen voor doel gezet leek verrast door de ruimte die hij kreeg en schoot overhaast over. Dit was echter uitstel, want een paar minuten later was het wel raak. Seeger bediend door Steven Mertens kwam oog in oog met de doelman en gaf deze met een puntertje het nakijken. Lang kon de G.B. echter niet van zijn voorsprong genieten want even later legde Brendan een bezoekende aanvaller neer binnen de grote rechthoek. De bezoekers lieten de elf meter niet liggen en de bordjes stonden gelijk. Vlak daarop kwamen de bezoekers ei zo na op voorsprong. Gelukkig schoot hun spits oog in oog met Fabio de bal richting kerktoren. Meteen het sein voor de G.B. om de wedstrijd stevig in handen te nemen. Er werd hoog druk gezet en Helchteren kreeg het moeilijk. Na twintig minuten werd het overwicht omgezet in een doelpunt. De bezoekende doelman loste namelijk een schot van de Lange en de goed gevolgde Arno zette de 2-1 op het bord. Even later leek de wedstrijd gespeeld. Uitblinker Pieter werd immers nog eens het straatje ingestuurd en legde de derde G.B.-treffer koelbloedig in het mandje. Doch kon men de dubbele voorsprong niet vasthouden, want net voor de pauze werd slap verdedigd en Helchteren profiteerde hiervan om de aansluitingstreffer te scoren.

Na de pauze het zelfde spelbeeld. G.B. in de aanval en de betere ploeg. In de eerste minuut werd Seeger al gelijk alleen voor doel gezet. Hij plaatste de bal echter net langs de paal (lees cornervlag). Even later onderscheidde de bezoekende doelman zich op schoten van Lange en Pieter. Een doelpunt kon echter niet uitblijven en het was wie anders dan Raf die op aangeven van Seeger met het hoofd scoorde. Helchteren eindelijk uitgeteld dacht men bij de G.B. De bezoekers hadden het evenwicht wel hersteld en voetbalden goed mee, maar waren nauwelijks gevaarlijk. Totdat Nick zich een zeldzame keer misrekende en een bal pal in de voeten van de tegenstander breed legde. Deze liet het geschenk niet liggen en de 4-3 stond op het bord. Gelukkig reageerde de G.B. direct en zorgde Raf op aangeven van Pieter met een rake kopbal dat de kloof weer op 2 doelpunten stond. Helchteren leek nu eindelijk definitief k.o. en de G.B. creëerde nog enkele mooie mogelijkheden. Lange vrije trap tegen de paal en Pieter vrije trap net gepareerd waren nog het dichtst bij een 6de G.B. treffer. Die kwam er echter niet en net voor affluiten scoorden de bezoekers nog onverwacht de aansluitingstreffer. Deze kwam echter te laat om de G.B. nog in de problemen te brengen. En de weer sterk fluitende Maurice verwees met het laatste fluitsignaal de 5-4 eindstand naar de tabellen.

Vervangingen:

35 min. Steven Mertens door Raf

- Goede wedstrijd van de G.B. Doch slikten we te gemakkelijk tegengoals waardoor de tegenstander telkens terug in de wedstrijd kon komen. Als we volgende week tegen Heusden iets willen rapen zal het niveau omhoog moeten. We zijn er in ieder geval in geslaagd weer tien wedstrijden op rij tot een goed einde te brengen.

- Pieter die al een heel seizoen op hoog niveau speelt werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Met 21 gespeelde wedstrijden van de 42 is het seizoen precies half weg. Ondanks het ongeziene aantal blessures verloren we tot nu toe nog maar 1 maal, terwijl er 3 keer gelijk gespeeld werd en maar liefst 17 keer gewonnen. Er werden 94 doelpunten gemaakt en 27 geïncasseerd. Dat geeft een prettig doelsaldo van +67. De eerste seizoenshelft was dus meer dan geslaagd. Hopelijk kunnen we hier een even prachtig vervolg aan breien!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag krijgt G.B. de Veteranene van Helchteren over de vloer. Op de tweede speeldag van dit seizoen ging de G.B. op Helchteren winnen met 0-3. Deze overwinning kwam echter moeizamer tot stand dan de score doet vermoeden. Een sterk Helchteren maakte het de G.B. vooral de eertse helft zeer moeilijk. De G.B. toen kon pas in de tweede helft afsrand nemen met 2 treffers van Raf en eentje van de Lange.

Buiten de langdurig gekwetsten Baar en Ruben is  alleen  Reet nog niet speelklaar.

Steven Mertens daarentegen is een week vroeger dan verwacht weer fit.

T1 beschikt dus over een kern van 12 spelers.