PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - Veteranen Hal

Wedstrijdverslag

Het fluiten van GB matchen is per definitie niet onbezoldigd. Jean (jaaren), Guido (gans seizoen) en Baar (recente topscheids), deden/doen dit gratis. Andy deed het vandaag voortreffelijk, op enkele buitenspelfases na, ja daar gaan we weer, en moet eigenlijk nul uitleggen: spontaan 15 inne pot. Topscheids in wording, haha. Baar op nr.1, Andy nr.2?

De scherpte van het fluit gebruik, qua toonhoogte en decibels, ja ik ben muzikant, was dik OK! Andy kan het!

Serieus content van de 11 GB’kes vandaag . We zagen oa een infiltratiespurt van Joris, stevige sprint, mislukte voorzet vanop de flank de bos in, en ju terug. We zagen een leuk team aan de bal, met gewoon enkele passen rechtdoor: de bal geven naar niemand, maar… waar iemand kan komen. Dieter deed die strakke inspeelbal over de grond meermaals vorige week nog is voor.

We zagen alweer een sterke Bait. (Ik weet het Fabio we zagen erop los). Eén van de leukste acties die ik dit seizoen zag, ontspon zich vandaag (KRC en HW in acht genomen): de bal inspelen naar voor, kaatsen naar achter en terug de bal voorin brengen om een aanval te lanceren. Dat is voetbal! (moeilijk te verdedigen) Jos Heyligen nam het indertijd over van Antheunis, na de eerste titel van Genk en zei: “we gaan er ietwat meer tik-tak proberen in te brengen”, en ik denk dat het dat is wat we vandaag tijdens die fase konden aanschouwen. (Jos bleek achteraf de Tik-Tak televisie man te zijn, doch dit terzijde)

Doumkos (schitterende sjotter) placht op een gegeven moment nen Bossie te doen: voorzet vanachter steunbeen. Bij gebrek aan vitesse dwarrelde een bal de baklijn in, net te min ,Dieter, om een voet tegen te zetten, haha. Wel leuke poging. Applaus.

De actie van vandaag was ne poeier van Kris Vis. Kanonbal schuin voor de goal die net het cornervlagske niet door midden brak. Wat was dat? Ongezien. Wat een knal!! Als dat het openingsschot was ten tijde van Waterloo, dan hoefde Napoleon geen uren meer te klooien, kon ie meteen naar huis.

Tikje egoïsme mag voor mij richting doel. Daar zijn spitsen voor. Evenwel ook leuk hoe een combinatiespel de score kan doen oplopen. Ja, de bal ging goed rond vandaag. Als toeschouwer wreed content. Klein flaterke van goalie MK tijdens een uitverdedigen, geef ik grif toe (zelfs als MK fan moet je objectief blijven), maar hij bewerkstelligde ook puike tussenkomsten –zonder zweven een dreigende bal richting winkelhaak onderscheppen enz.-.

Dikke proficiat aan alle 11!

Nabeschouwing

- Sterke wedstrijd van G.B. tegen een gemotiveerd Hal. Meteen de 21 ste zege op rij!!

- Bait die weer zijn klasse liet zien en ook nog twee keer scorrde werd tot man van de match verkozen.

- Volgende week moeten we naar de Florida Boys van Tervant. Er zijn heel wat afwezigen. Hierbij nogmaals een oproep om iedereen die kan om paraat te zijn. Het zou zonde zijn een zege reeks van 21 wedstrijden onderbroken te zien omdat we forfait moeten geven.

 

Voorbeschouwing

Makkers!

Deze zaterdag, “el classico”! Geren-bij vs. Veteranen Hal, altijd een boeiende match met veel duels en veel doelpunten. Een match die door elk team graag gewonnen wordt, de laatste confrontatie wonnen wij nog met 11-5. Hal is uit op wraak, wees gewaarschuwd! We beschikken maar net over 11man dus T4 hoopt dat iedereen 200% fit is. Deze kanjers gaan het moeten waarmaken: in doel de enige echte Kristof “Preud’Homme”, de verdediging onder leiding van Bavo “Puyol”, links “gogogadget” Nick en rechts T4 Marnick. De gevarendriehoek in het middenveld met “Radja” Bait, “KDB” Paletti en “big fella” Steven. En links en rechts “el greco” Doumkos en “daretozlatan” Conte. Dan ons dodelijk spitsenduo, “gouden linker” Cris en Kris “de tank”! Niet de minste 11 lijkt mij.. Komop Geren-bij!

Iedereen om 14u in de Kring of 14u20 aan de plein.

De heren van dienst zijn: Doumkos en Steven

 

Doelpunten

1-0 Bait
2-0 Geus
2-1
3-1 Doumkos
4-1 Geus
5-1 Conte
6-1 Bait
7-1 Steven Mertens
8-1 Conte

Vervangingen

Geen

Afbeeldingen