GB - Veteranen Hal

Doelpuntenfestival aan de Everselse Kiezel

De wedstrijd was al 20 minuten bezig toen ondergetekende in Eversel toekwam. Bij aankomst bleek onwaarschijnlijk maar waar, G.B. er al zes in het mandje te gelegd te hebben. Gelijk had Bossie al nummer zeven aan de voet. Hij werd alleen voor doel gezet maar knalde het leder knal op de bezoekende doelman. Amper 1 minuut later kwam Robin in de zelfde positie maar ook hij besloot pal op de goed uitgekomen Hal goalie. Beide heren waren de eerste twintig minuten wel trefzeker geweest. Met Robin 4 treffers en Bossie 2 hadden ze de veteranen van Hal helemaal op een hoopje gespeeld. Ik wreef me al in mijn handen om het vervolg van dit spektakel te zien. Niets was echter minder waar. Het laatste kwartier van de eerste helft bleken de bezoekers meer dan de evenknie van G.B. Ze creëerden zelfs meer doelgevaar dan de thuisploeg. Uiteindelijk scoorde Hal ook net voor de pauze een verdiende treffer. Zo werd met een 6-1 op het bord de pauze in gegaan.

Na de rust leek de G.B. motor gelijk weer aan te slaan. Bossie scoorde immers meteen op aangeven van Robin de 7-1. Doch begon men hierna serieus te klungelen. De organisatie was volledig zoek en de G.b. defensie was het noorden helemaal kwijt. Tot hun eigen verbazing knalden de bezoekers er heel simpel 2 tegen de netten zodat er plots 7-3 op het bord stond. De G.B. stond zo zwak te voetballen dat de bezoekers er warempel weer in begonnen te geloven. Gelukkig was Robin op de eerste beste counter trefzeker en scoorde hij zijn vijfde van de namiddag. Amper twee minuten later was het aan de andere kant echter ook weer raak. Weerom in geschenkverpakking werd Hal een doelpunt aangeboden, de bezoekers namen dit gretig aan en de 8-4 was een feit. Amper een minuut later slikte G.B. er zelfs bijna een vijfde. Gelukkig plaatste de Halaanvaller de bal net naast doel. Hierna kwam G.B. toch weer opzetten en moest Hal achteruit. Zowel Brendan als Bossie knalden op de keeper. Ook Lange zag zijn loeier gered door de sterk keepende bezoekende goalie. Lang moest Benji echter niet balen. Even later poeierde hij zoals vanouds prachtig een vrije trap in de kooi. Amper een minuut later stond het al 10-4. Dit via Schuyten die vooral zijn handen vol had om Robin duidelijk te maken dat hij de bal net voor de lijn niet meer mocht aanraken. Noch was het doelpuntenfestival niet voorbij. De G.B. defensie liet zich immers net voor tijd nog een vijfde maal in de luren leggen. Uiteindelijk had G.B. toch het laatste woord. Robin knalde immers in de blessuretijd de 11-5 op de tabellen.

11-5 Robin

- G.B. heeft met deze zege zijn seizoenstart zeker niet gemist. Goed draaien doet de ploeg echter zeker nog niet. Ons spitsenduo is gelukkig in bloedvorm en ze knalden er samen al 17 in tegen de netten. We slikten echter intussen ook 11 doelpunten op 3 matchen. Nog veel werk aan de winkel als we de echte kleppers (met te beginnen Heusden volgende week) willen verslagen.

- Het trio Bossie,Lange en Robin werden tot man van de match verkozen.

- Welcome back lange!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voetbalvrienden,

Na de anti-climax van vorige week tegen ODT kijken we morgen opnieuw een ploeg uit Heusden-Zolder in de ogen, de Veteranen van Berkenbos.  De laatste match tegen de veteranen dateerd van maart dit jaar en wonnen we met overtuigende 5-2 cijfers.  De mannen van Berkenbos namen vorige week een iets mindere seizoensstart door het missen van enkele spelers verloren ze met 4-2, dit moet morgen rechtgezet worden. Ze zakken daarom ook met hun sterkste elftal af naar Eversel, aan ons om ze met lege handen terug naar Berkenbos te sturen!!

Bij de GB wisten we al langer dat we dit weekend een resem spelers moesten missen, zelfs T1 Witte & T2 Seeger zijn er niet voor deze derby.  Zo komt T3 aan het roer te staan en promoveert Mk tot zijn rechterhand als T4.  Mk brengt al dadelijk een hele andere insteek in de ploeg en zet zichzelf centraal in de verdediging tussen Reet, Nick en Marnick.  Schuyten komt op de plaats van Mk op de flank samen met Bren.  Door het wegvallen van Palleti moesten we opzoek naar een spelverdeler, een kilometerfreter, een afstandschutter, een vrije trapspecialist... kortweg MISTER GB - LANGE.  Onze huidige goudenschoen gooit zijn raket voor even in de prullemand en trek zijne nummero 7 nog eens aan.  Onze aanval staat te springen met DE assistenkoning van de laatste jaren in hun rug.  Ons koningskoppel Stroobants en Bossie hebben tot dusver in elke wedstrijd al gescoord en zijn vastberaden dit morgen opnieuw te doen!! Maar de mannen waar ik morgen het meest van verwacht is onze goalie Ferla en Mr. Mertens, Ferla laat elke week zien waarom hij onze onbetwiste nr 1 is daarom morgen bevestigen door de nul te houden.  Mertens leeft momenteel op een wolk niemand kan deze man stoppen.... nieuwe dikke job, vorige week afwerken aan 100%... wie weet morgen een hattrick...???

Makkers ik verwacht morgen een zeer gemotiveerd GB dat er alles aan gaat doen om ons de eerste thuis overwinning van het seizoen te bezorgen!!