G.B. - Veteranen de Klok

De G.B. sluit het seizoen af met een 7-0 zege.

Zaterdag morgen kopzorgen voor T1. Nog altijd maar 8 spelers beschikbaar. Alle hulpmiddlen bleken uitgeput. Uiteindelijk kon Steven Mertens drie spelers vastkrijgen en kwam in laatste instantie Senne toch nog opdraven met zijn broer. Bijgevolg plots zaterdagmiddag met 13 spelers ter beschikking, een ongekende luxe.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en ging het spel gelijk op. De eerste kans kwam er na 10 minuten en deze was voor de bezoekers. Dit via een bijna misverstand tussen Stef en doelman Nick. Gelukkig herstelde Stef zich knap en de G.B. kwam met de schrik vrij. Blijkbaar was dit voor de thuisploeg het sein een versnelling hoger te spelen. De druk werd opgevoerd en de bezoekers werden met de rug tegen eigen goal geplakt. Op het kwartier leek Steven Mertens te gaan score. Hij miste echter onbegrijpelijk door een voorzet van Joris voor een leeg doel nog tegen de paal te trappen. Nog geen minuut later miste ook Joris een grote kans door van dicht bij de bal hoog over te knallen. Dit was echter uitstel van executie, want de G.B. bleef komen en de bezoekende defensie kwam handen en benen tekort om de G.B. af te houden. In de twintigste minuut was het dan ook eindelijk zo ver. Het was Steven Mertens die op aangeven van Senne de 1-0 in het mandje legde. Nauwelijks was er afgetrapt of de score was al verdubbeld. Weer was het Steven Mertens die de netten deed trillen, dit keer op aangeven van Joris. Twee minuten later draaiden beide heren de rollen om. Deed keer bediende Steven Mertens Joris en de 3-0 stond op het bord. Drie doelpunten in vijf minuten. De wedstrijd was gespeeld. Doch duwde de G.B. nog door en hield de voet op het gaspedaal. In de dertigste minuut hield de paal Senne nog van een doelpunt, maar 2 minuten later was het toch weer raak. Dit via Lange die een vrije trap tot zijn eigen verbazing in doel zag rollen. Nog was de rustscore niet bereikt, want in de 35ste minuut legde Steven Mertens weer op aangeven van Joris zijn derde van de middag tegen de netten.

De tweede helft was een maat voor niets. De bezoekers stonden na twee blessures plots met 9 spelers op het veld. Bij de G.B. hoefde het niet meer, de concentratie was weg en iedereen begon uit positie te lopen.  Er volgden nog wel een hele resem kansen. Onder andere vis met 2 mooie kopballen en Niels met een knap schot kwamen dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk werd er nog 2 keer gescoord. Dit via Joris en Lennert die er voor zorgden dat de 7-0 eindstand op het bord stond.

35 min.  Lange door Vis

35 min. Steven Mertens door Steven Schuyten

7-0 Lennert

• Makkelijke zege voor de G.B. tegen de Klok dat duidelijk niet op volle sterkte was. Nick die de tweede helft tevergeefs op zoek was om in extremis dit seizoen nog een doelpuntje mee te pikken kon zich troosten met het feit dat hij net als vorig jaar  in de laatste wedstrijd  tot man van de match verkozen werd.
  • Tenslotte een dikke mercie aan onze gastspelers om de G.B. nogmaals uit de nood te helpen

Hiermee is een einde gekomen aan het seizoen 2013-2014.

Na het moeizame vorige seizoen werd het dit jaar weer een topseizoen voor de G.B.

Er werden 39 wedstrijden gespeeld. Maar liefst 30 keer werd er gewonnen, 6 keer gelijk en 3 keer verloren. Er werd 163 keer gescoord en 61 maal moest onze doelman zich omdraaien. Dat geeft een niet onaardig doelpuntensaldo van maar liefst +102.

In al de belangrijke derby’s trok de G.B. aan het langste eind. Oa de Gul,KWB Koersel, FC Bos,ODT Bascule,Ubbersel en de verteranen van Hal gingen kopje onder tegen de G.B. Er was zelfs een ploeg die niet durfde aantreden en met een resem uitvluchten zijn kat stuurde.

Het verschil met de G.B. van Vorig jaar is dat men dit jaar enkele nieuwkomers mochten verwelkomen.

Met Steven Mertens,Pieter en Bosman haalden we drie klasbakken binnen.

Pieter werd in zijn debuutjaar dadelijk man van het seizoen. Na 3 keer Lange en 3 keer Baar was het de eerste keer dat iemand anders dan dit duo er in slaagde deze titel binnen te halen. Een dikke proficiat hiervoor Pieter en dik verdiend ,want hij tilde menigmaal de ploeg naar een hoger niveau.

Nick werd net als vorig jaar tweede in de strijd man van het seizoen. Hij zette nog een sterke eindsprint in en eindigde zo op vier schamele puntjes van plaats 1. Marnick vervolledigt met een derde plaats het podium van dit referendum.

Topschutter werd dit seizoen die andere nieuwkomer Raf Bosmans. Hij legde de bal maar liefst 52 keer in het mandje. Op ruime afstand volgen Pieter en Steven Mertens met elk 20 treffers.

Iets minder positief was het ongeziene blessureleed dat we dit jaar te verwerken kregen. Vooral de match tegen Herk was een dieptepunt. Zowel Lange, Baar en Ruben vielen toen uit. Lange kwam gelukkig na enkele weken terug. Baar en Ruben hebben spijtig genoeg het G.B. shirt niet meer kunnen aantrekken. Hopelijk blijven we volgend jaar een beetje beter gespaard van deze last. Door de vele blessures kwam de G.B. dit seizoen regelmatig in spelersnood. Gelukkig konden we rekenen op een hele resem gastspelers die ons regelmatig uit de nood kwamen helpen. Zo hebben dit seizoen maar liefst 38 verschillende spelers voor de G.B. aangetreden.

Tenslotte nog een dikke mercie aan iedereen (spelers,bestuur,supporters,scheidsrechters,maaiers…) die een steentje bijgedragen hebben aan dit prachtige seizoen! Hopelijk doen we volgend jaar even goed, of wie weet zelfs nog beter.

Een toffe vakantie iedereen en tot in september!!!!!!!!!

Zaterdag vindt voor de G.B. de laatste wedstrijd van het seizoen plaats. Blijkbaar is dit de wedstrijd teveel,want we krijgen nauwelijks nog een ploeg samen. Van de G.B.-kern zijn er maar zes spelers beschikbaar en van  onze vaste gastspelers kan alleen vis. Gelukkig heeft Steven Schuyten een doelman aan de haak kunnen slaan en daarenboven heeft Steven Mertens ook nog twee spelers bereid gevonden ons uit de nood te helpen.  We kunnen dus aantreden en hoeven gelukkig geen forfait te geven.

Onze tegenstander is FC de Klok uit Viversel. Begin dit jaar gingen we bij hen nog winnen. Wat het zaterdag gaat geven is voor T1 koffiedik kijken aangezien hij door de afwezigen zelfs de sterkte van zijn eigen team niet kan inschatten.

De wedstrijd begint om 14.00h.

Iedereen wordt om 13.15 in de kring verwacht.

Lange en Baar zijn van dienst.

Nick heeft sleuteltje

Update zaterdag 10:30. Senne blijkt toch te kunnen komen en neemt zijn broer mee. Uiteindelijk hebben we 12 spelers.