GB - Veteranen Borgloon

Zwak G.B. onderuit tegen Borgloon.

Nog twintig minuten te spelen, Borgloon had net een derde treffer in het mandje gelegd. G.B. 2-3 in het krijt. De regen valt met bakken uit de hemel. Doorregend, moe getergd en moedeloos proberen de G.B-ers zich nog te verzetten tegen het onvermijdelijke. De onvermijdelijke nederlaag, want de veteranen van Borgloon houden makkelijk stand en vertikken het van de wedstrijd helemaal af te maken. Precies of men G.B. nog langer wou laten lijden door ze nog hoop te geven op een treffer die er toch nooit zou komen. Dan eindelijk het laatste fluitsignaal, bevestiging van de nederlaag maar vooral verlossing voor onze stervende zwanen.

Het wedstrijd begin was aanvankelijk nochtans niet slecht. Beide ploegen kozen om met open vizier te spelen en trokken volop in de aanval. De eerste echte kans  kwam er voor G.B. Robin rolde de linkerflank op en legde de bal breed op Conte. Deze hoefde het leder maar binnen te leggen maar deed dit tot zijn eigen verbazing niet. Even later leek Robin zelf een geweldig doelpunt te scoren , zijn lob vanop dertig meter belandde echter op de paal. Geen nood echter want een minuut later legde hij na een mooie actie de 1-0 tegen de touwen. Lang kon G.B. echter niet van zijn voorsprong genieten. Borgloon profiteerde van mistasten in de G.B. defensie en de bordjes stonden terug gelijk. Maar weerom niet voor lang , wel geteld dertig seconden later stond G.B. terug op voorsprong. Joris stuurde vanaf de aftrap Robin het straatje in , deze legde simpel breed op Conte die de 2-1 op het bord zette. Dit was toch een opdoffer voor de bezoekers die het moeilijk kregen. G.B. nam de wedstrijden in handen en voetbalde enkele open kansen bij elkaar. Deze werden echter telkens de nek omgewrongen zodat de nipte 2-1 voorsprong op het bord bleef. Een kwartier voor de rust moest Robin met een verrekking noodgedwongen het veld verlaten. Dit deed de match volledig kantelen. G.B. zonder diepe spits was plots het noorden kwijt en zou hier niet meer van herstellen. Borgloon profiteerde en nam het commando over. De lat en onze doelman Tom hielden ons aanvankelijk nog recht maar een paar minuten voor de rust was de gelijkmaker een feit.

- Smadelijke nederlaag voor G.B. dat vooral de tweede helft machteloos moest toezien hoe een veteranen ploeg technisch en zelfs fysiek de betere was. G.B. mist heel wat sterkhouders maar dit deed toch wel pijn aan de ogen.

- Iedereen verwacht dan ook volgende week een reactie om terug het G.B. te zien dat we kennen.

- S avonds werd er wel duchtig gefeest op de trouw van Geus. Langs deze weg nog eens een dikke proficiat aan Liselotte en Kris.

Voetbalmakkers

Vandaag weer een namiddag op de grasmat. Door afzegging van de Racing Rams spelen we tegen de veteranen van Borgloon. Een voor ons nog onbekende ploeg, maar het is tijd om onze eerste overwinning binnen te halen van het seizoen dus T2 wilt iedereen scherp aan de aftrap zien verschijnen! We beschikken over een kern van 14 krijgers. In doel: Tom “Fitnessgoeroe” Leeten, de verdediging onder leiding van “De pletwals” Stef, “Beenveeg” Nick, “Patatje oorlog” Rogiers en “Keizer” Caubergs. Het hart van de ploeg, “King” Cuppie, “KDB” Paletti en “Mr Sbronzo” Baldelli met op de flanken “Plantendeskundige” Doriano, “Beavis” Bavo en “Witte Ethiopiër” Brendan. Tot slot hebben we aan het kanon “Druivenspecialist” Robin, “Daretozlatan“ Conte en “Canonball” Geus. Eerst voetbalschoenen aan en s’avonds onze dansschoenen voor het trouwfeest van Geus en Liselotte! We gaan er sowieso een lap op geven in beide gevallen..C’mon Geren-bij!

Samenkomst: 14u20 op de plein

15 min 1-0 Robin
16 min 1-1
17 min 2-1 Conte
30 min 2-2
50 min 2-3

20 min Robin door Baldelli
35 min Joris door Bavo
55 min Conte door Steven Schuyten