GB - Ubbersel

Gevleide zege tegen sterk Ubbersel.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor G.B. Bij de eerste aanval lag de bal al in de kooi. Raf in het straatje gestuurd door Bait omspeelde met wat meeval de bezoekende goalie en zette droog de 1-0 op het bord. Amper 1 minuut later was de score al verdubbeld. Robin knalde een vrije trap vanop 25 meter enig mooi recht in de kruising. 2-0 en G.B. op rozen. Ubbersel herstelde zich echter snel van deze dubbele dreun en werd de betere ploeg. Op het kwartier kreeg G.B. al een eerste verwittiging. Op corner kon een bezoekende aanvaller volledig vrijstaand binnen koppen. Deze plaatste gelukkig voor G.B. het leder over het doel. Vijf minuten later was het echter wel prijs. Ferla moest een scherpe voorzet lossen waarbij de toeglopen Nick het leder ongelukkig in eigen doel werkte. 2-1 en Ubbersel nu echt helemaal terug in de match. G.B. wist het even niet meer, de bezoekers drukten door en gingen op zoek naar de gelijkmaker. In de 25 ste minuut leek het zo ver te zijn. Ferla leek verslagen op een verre lob maar gelukkig bracht de dwarsligger nog redding. Even later was Ubbersel er weer dichtbij maar werd een open kopkans over doel gekopt. Pas de laatste vijf minuten van de eerste helft kon G.B. het evenwicht terug herstellen. Kansen afdwingen zat er echter niet meer in. G.B. was vooral blij dat men met een voorsprong op het bord de rust in kon.

G.B. probeerde na de rust he initiatief terug over te nemen. En het begin was hoopgevend. De bezoekende goalie had heel veel moeite om een harde vrije trap van Nick onschadelijk te maken. Hierna nam een gretiger Ubbersel echter weer het initiatief over. G.B. had het moeilijk om duels te winnen en moest achteruit. Op het kwartier kwam men heel goed weg toen de geklopte Ferla een tweede keer door de lat gered werd. Een minuut later leek de gelijkmaker dan toch een feit. Ferla moest een schot lossen en een goed gevolgde Ubbersel speler hoefde het leder maar binnen te duwen. Hij trapte het kleinood echter onbegrijpelijk keihard over het lege doel. G.B. loerde noodgewongen op de counter maar slaagde er te weinig in de thuisgoalie te bedreigen. De laatste 10 minuten was het helemaal pompen of verzuipen. Ubbersel zette nu alles op alles. De kooi van Ferla werd belegerd maar de bal wou er voor de bezoekers niet in. Vijf minuten voor het einde werd G.B. zelfs nog een derde keer gered door de dwarsligger. G.B. zelf kwam er uiteindelijk toch nog eens uit. Kurt leek te scoren maar de Ubbersel goalie redde nog met een ultieme reflex. De laatste minuten leken eindeloos te duren. Ubbersel was er nog een paar keer heel dicht bij maar de bal weigerde in het mandje te gaan liggen en zo kwam G.B. na 70 minuten als overwinnaar uit de strijd.

- Moeizame Derby overwinning. Ubbersel had een sterk team en verdiende natuurlijk meer. Maar om te winnen moet je uiteindelijk minstens 1 goal meer maken dan de tegenstander en daar lukten de bezoekers niet in. Daarom ook een dikke chapeau aan G.B. om onder moeilijke omstandigheden de zege op karakter toch nog over de streep te trekken.

- Bavo die foutloos speelde werd tot man van de match verkozen.

- S avonds was het weer tijd voor de jaarlijkse kwis van de Gul. G.B. was aanwezig met twee teams. Met een 18de en 19 de plaats op 27 werden er traditioneel niet veel potten gebroken. Maar er werden wel weer veel potten geledigd! Het was dan ook weer een geslaagde plezierige avond!!

Voetbalvrienden,

Morgen is het weer zo ver de klassieker en derby GB - Ubbersel, naar deze prachtige affiche kijken beide ploegen altijd naar uit!!  De laatste ontmoeting een jaar geleden eindigde met een 2-1 thuis overwinning in het voordeel van de GB, morgen alles op alles om deze prestatie te herhalen!!

Vorig weekend was een match om snel te vergeten, totale off-day noemen ze zoiets...  Om deze nederlaag te verwerken moet er gewonnen worden en zo snel mogelijk willen we uit deze dip geraken!!  We kunnen morgen alvast rekenen op een mooie kern, in doel de menselijke muur Ferla.  De verdediging onder leiding van Stef, op de baks de 2 bikkelaars Nick en Marnick McGregor.  Centraal meerdere opties voor Witte, man van de match van vorig weekend Bait, karakterkop Bavo en seizoensrevelatie Conte.  Dirigent in het middenveld gaat door de afwezigheid van Paletti op de schouders van Koning balbezit Brecht komen.  Op de flanken marathon Bren en de aalvlugge flank aanvaller VDB.  Het aanvallend compartiment bestaat morgen over topschutter en aanvoerder in de stand MVHS Geussens en Stroobants!!

Ik reken morgen op 11 spelers die niet vies zijn om hun bloeske nat te maken!!

We komen samen om 14u10 in de kring of 14u30 in St Baaf.

Van dienst zijn Marnick en Conte.

Cmon GB

4 min 1-0 Raf
5 min 2-0 Robin
20 min 2-1 Nick (owngoal)

35 min Raf door Kurt