PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - Ubbersel

Wedstrijdverslag

G.B. met heel veel moeite voorbij Ubbersel.

De wedstrijd begon veelbelovend. Vlak na de aftrap zette Bossie met een knap bruggetje Seeger alleen voor doel. Seeger wou het mooi doen met een lobje maar de bal vloog een half metertje over de lat. Wat de G.B. daarna liet zien was echter huilen met de pet op. Er werd op een bijna hautaine manier zonder inzet gevoetbald. Precies alsof er niets kon gebeuren. Ubbersel wel gemotiveerd en bij de les strafte dit al heel snel af. In de 5 minuut immers scoorden ze na mistasten van de G.B. defensie heel makkelijk de 0-1. Gb stond er bij en keek er naar. Herpakken lukte nauwelijks. Slechte controles, nog slechtere passes en bijna elk duel werd verloren. Op het kwartier kwam G.B. dan ook erg goed weg toen enkel de paal nog de 0-2 kon voorkomen. Maar geen nood voor de bezoekers van Ubbersel. Ze stonden reeds op voorsprong, domineerden rustig en gaven nauwelijks kansen weg. Brecht en Baldelli probeerden het wel eens van afstand maar de Bezoekende goalie pareerde makkelijk. Vijf minuten voor de pauze werd de Ubbersel defensie dan toch eens open gereten waardoor Seeger nog eens alleen voor doel verscheen. Deze besloot echter recht op de goed uitgekomen doelman en weg kans. De laatste 5 minuten drong Ubbersel nog het meest aan op zoek naar de dubbele voorsprong maar een zwalpend G.B. hield uiteindelijk nog stand. Zo werd er met 0-1 op het bord en een vanwege G.B. beschamende eerste 35 minuten de kleedkamer opgezocht.

Gelukkig werd er in de kleedkamer niet naar elkaar met de vinger gewezen. Iedereen besefte dat de hele ploeg het had laten afweten en we ons allemaal moesten herpakken wilden we nog iets rapen. De tweede helft kregen we dan ook een heel ander G.B. te zien. Duels werden nu wel gewonnen en Ubbersel werd meteen onder druk gezet. Brecht haalde al meteen uit maar de bezoekende goalie redde knap. Even later rolde Robin de hele Ubbersel defensie op maar knalde dan onbesuisd ver over. Daarna haalde Brecht nog eens uit, maar weerom won de Ubbersel doelman het duel. G.B. bleef echter doordrukken en Ubbersel kreeg het steeds moeilijker om de ruimtes te belopen. Op het kwartier leek het verlossende doelpunt er eindelijk te komen. Robin legde breed op Brendan. Deze hoefde de bal enkel maar in het lege doel te leggen maar op een of andere manier die hij zelf nog steeds niet begrijpt deed hij dit niet en weg open kans. Even later zette Robin zichzelf met een knappe beweging alleen voor doel. Zijn stiftertje ging echter over. Ondanks het overwicht wou de bal er niet in en begon de tijd toch stilletjes te dringen. In de 55 min kwam de verlossende treffer er uiteindelijk dan toch. Brecht stuurde met een knappe assist Robin het straatje in. Deze kreeg een serieuze trap te verwerken van een Ubbersel verdediger. Robin bleef echter overeind en legde de gelijkmaker in het mandje. De opluchting was groot en een bevrijd G.B. wou meer. En er kwam ook meer. Tien minuten voor tijd werd Brecht na een knappe combinatie immers het hoekje ingestuurd. Deze leverde de perfecte voorzet af richting 2de paal waar Bossie de 2-1 kon binnen koppen. Op 5 minuten was de situatie dan toch helemaal omgedraaid. Een moegestreden Ubbersel kon nauwelijks nog iets terug doen. Hoewel net voor tijd Reet nog een reetje uithaalde. Gelukkig was Mk zeer attent en gooide hij zich nog net op tijd op het leder of de gelijkmaker was er toch nog gekomen. Even later maakte de sterk fluitende Baar een einde aan de wedstrijd en was de elfde G.B. zege op een rij een feit.

Nabeschouwing

- Een sterk Ubbersel zette G.B. de eerste helft met beide voetjes op de grond. Doch dikke chapeau aan heel de ploeg om er blijven in te geloven de scheve situatie na de rust alsnog recht te zetten

- Uitblinker Brecht met 2 knappe assists een groot aandeel in de zege werd tot man van de match verkozen.

- Merci Andrea voor de bak na de match!!!

De G.B. reporter ging na de match ook nog eens sinds lang op stap.

 

Reporter: En Bossie ? Degelijke match, beter gemotiveerd omdat uwe pa kwam kijken?

Bossie: Nee,nee, ben aan het trainen en zuip minder, Ge gaat Bossie de volgende weken nog zien vlammen.

Reporter: Ben eens curieus, dat heb ik nog al gehoord.

 

Reporter: Knappe assist Brecht bij die tweede goal!

Brecht: Hola,hola die eerste was ook een assist van mij he. Hebt ge dat niet gezien? Zet dat maar in het verslag!!

 

Reporter: En Brendan , leg nu eens uit, hoe kon ge die kans nu missen.

Brendan: Hobbel in het veld he, anders hing die altijd tegen de touwen.

Reporter: en die tweede kans.

Brendan: Ik wou het te mooi doen.

 

Reporter: Knappe redding Mk net voor tijd!

MK: mijn arendsoog. Zoiets zie ik he,en dan heb ik nog een trap tegen mijn schouder gehad. Maar pijn verbeten en verder gespeeld.

Reporter: Ge zijt een beest MK

MK: Ge weet het toch!!

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen ontvangen we onze buren van Eendracht Ubbersel op St Baaf, deze klassieker is altijd een wedstrijd die beide teams kost wat kost willen winnen en dit zal deze keer niet anders zijn...  De laatste ontmoeting dit jaar in maart bleek de GB een maatje te sterk voor de mannen uit Ubbersel, we wonnen toen met 2-4.  Op de ( ook knappe ) site van Ubbersel zien we dat de ploeg de laatste weken zeer sterk op dreef is en dan ook naar Eversel afzakt om de GB zijn eerste verlies van het seizoen aan te smeren.  

We gaan morgen zien of dat weekend rust goed heeft gedaan voor de GB, voor de ziekenboeg allezins wel.  Zo recuperen we na enkele weken blessureleed onze topschutter Stroobants, hopelijk staat zijn kanon nog altijd even scherp afgesteld.  Na zijn knalprestatie tegen de Apachen gaat MK helaas terug plaats nemen in doel, wederom dikke merci om je weer op te offeren!!! In de verdediging dezelfde namen die al enkele weken een muur vormen, Stef Reet Marnick Nick en Baldelli.  Bij deze zou ik graag Stefano nog veel sterkte willen wensen met de uitschakeling van Italië, wij zullen wel bij uw thuis naar de matchen komen kijken!!  In het middenveld vinden we rondom Joris Brecht Brendan Mertens en Schuyten.  In de spits kunnen we weer beroep doen op goalgetters Seeger Bossie en Stroobants.  

We zullen ons hoogste niveau moeten halen willen we deze in vorm zijnde en altijd zeer sterke tegenstander verslaan.  Ik verwacht dan ook een ZEER gemotiveerde ploeg die deze klassieker wil winnen!!  Als dit ons lukt zitten we aan 10 overwinningen op rij, is dat geen vat T1? 

C'mon GB!!

We komen samen in de kring om 14u15.
Aftrap om 15u op St Baaf onderleiding van Ref Baar Vanhove.

Dienst: Brecht en Cams

Doelpunten

0-1
1-1 Robin
2-1 Bossie

Vervangingen

35 min. Baldelli door Reet
35 min. Seeger door Robin
35 min. Stef door Nick
35 min. Steven Mertens door Brendan

Afbeeldingen