G.B. - Ubbersel

G.B. wint vlot de derby tegen Ubbersel
Na een eerste tien minuten studieronde was het eerste doelgevaar voor G.B. De bezoekende goalie kon echter gerust toekijken hoe een shot van Stefano een half metertje over zijn doel waaide. Een minuut later bij de tweede deftige G.B.-aanval was het wel raak. Kristof stuurde Pieter het straatje in die in 2 tijden de 1-0 tegen de netten knalde. Een aangeslagen Ubbersel was nu even de pedalen kwijt en amper 3 minuten later was de score al verdubbeld. Dit via alweer Pieter die een assist van Cams in het mandje legde. De 2-0 was een feit. De bezoekers waren niet bij machte iets terug te doen en moesten de wet van de sterkste ondergaan. Een dominerend G.B. had nu de match dan ook volledig onder controle. In de 25 ste minuut werd Pieter een metertje voor de grote rechthoek foutief afgestopt. Brecht, Pieter en Kristof hadden plots een ingestudeerd nummertje in gedachten. De supporters lagen al plat van het lachen maar werden de mond gesnoerd toen de hele Ubbersel defensie te grazen werd genomen en Kristof de circusact warempel met het hoofd afrondde. Hilariteit alom maar de 3-0 stond wel degelijk op het bord. Ubbersel probeerde wel iets terug te doen, maar de G.B. defensie echt verontrusten lukte niet. Net voor het rustsignaal had Pieter de vierde G.B. treffer aan de voet, zijn plaats balletje rolde echter millimeters langs de paal in doeltrap.

De G.B. begon veel te slap aan de tweede helft. Of was Ubbersel gewoon sterker. In ieder geval de eerste tien minuten miste de dominerende bezoekers enkele unieke kansen om zich terug om zich terug in de wedstrijd te knallen. De thuisploeg kwam echter telkens goed weg en pas op het kwartier kwam de eerste G.B. kans er aan. Dit weer via Pieter die echter zijn schot volledig miste. Een minuutje later was Bossie er dicht bij. Zijn loeier werd echter in extremis afgeblokt. Nu was het weer de beurt aan Ubbersel. Fabio had 2 knappe reddingen in huis om zijn doel schoon te houden. Een derde keer was hij wel geklopt, maar Brendan bracht met het hoofd redding op de lijn. Ubbersel verdiende nu wel een doelpunt, maar dit viel aan de overkant. Het was de alom tegenwoordige Pieter die oog in oog met de bezoekende doelman kalm bleef en zijn derde van de namiddag aantekende. 4-0 en match gespeeld. Een moedig Ubbersel bleef wel op zoek gaan naar de eerredder en vijf minuten voor affluiten kwam deze er ook. Dit keer was Fabio kansloos tegen een overmacht van Ubbersle aanvallers. Zo stond de 4-1 eindstand op het bord.

1-0 Pieter
2-0 Pieter
3-0 Kristof
4-0 Pieter

Vervangingen: 35min. Marnick door Raf

- Aangename wedstrijd waarbij beide ploegen met open vizier voor de aanval kozen.
- Uiteindelijk trok G.B. op basis van de eerste helft wel verdiend aan het langste eind tegen een sportief strijdend Ubbersel.
- Pieter die weer een dijk van een wedstrijd speelde werd voor de tweede week op rij tot man van de match verkozen.
- Mercie aan de 2 gastspelers om ons weer uit de nood te helpen. Dikke match van beide trouwens.

Zaterdag ontvangt G.B. onze buren uit Ubbersel.Een steeds beladen derby op het scherp van de snee. De laatste keer verdeelden we netjes de punten na een spannend duel dat in 2-2 eindigde.

Reet,Nick en Fabio zijn terug van de partij.

Seeger en Steven Mertens moeten we een weekje missen.