GB - Tuinwijk Zonhoven

G.B. pakt derde zege op rij.

De G.B. begon slap aan de wedstrijd. Veel balverlies en tuinwijk domineerde. Toch kwam de thuisploeg in de 5de minuut vanuit het niets op voorsprong. Na een lange uittrap van Mertens kwam Pieter alleen voor doel. Hij bleef kalm en de 1-0 was een feit. De trein vertrokken dacht de thuisaanhang. Niet dus. Heel slordig voetbal en tuinwijk bleef de betere ploeg. Gevaar creëren voor doel was er voor de bezoekers echter niet bij. Zo hield G.B. al bij al nog makkelijk stand en was men uiteindelijk op de counter nog de gevaarlijkste ploeg. Dit vooral via Pieter die enkele mooie kansen kreeg om de score te verdubbelen, maar onze doelpuntenmachine liet het even afweten. Ook Cams kwam met prachtige kopbal dicht bij een treffer, maar de thuisgoalie keepte sterk en weigerde zich alsnog een tweede keer om te draaien. De G.B. had niet alleen de betere kansen maar na twintig minuten eindelijk ook het evenwicht hersteld en was nu op zijn beurt zelfs de betere ploeg. Tuinwijk moest achteruit en had handen en voeten te kort om een tweede doelpunt te voorkomen. In de 30 ste minuut had de thuisgoalie nog een wereld save in huis toen hij een krachtige kopbal van alweer Cams via de onderkant van de lat uit zijn doel wist te weren. Vlak voor het rustsignaal echter moest hij zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Pieter was alweer de doelpuntenmaker van dienst en knalde al zijn 8ste treffer in 3 wedstrijden tegen de netten.

De G.B. begon aanvankelijk nog goed aan de tweede helft met meteen een kansje voor Bossie en een afgeblokt shot van de Lange. Maar na een vijftal minuten begon de aandacht te verslappen. Denken dat alles vanzelf gaat en tegenstander onderschatten is geen barometer voor goed voetbal. De G.B. zakte dan ook volledig weg en tuinwijk begon er weer in te geloven. Op het kwartier kregen ze dan ook nog een (lichte maar daarom niet onterechte) strafschop toegekend. Deze werd feilloos omgezet en de aansluitingstreffer was een feit. De G.B. plots in de problemen en had veel geluk dat even later een tuinwijker oog in oog met Kristof de bal onbesuisd hoog over schoot. De gelijkmaker hing in de lucht maar net op dat moment besliste de G.B. met 2 klasse flitsen vanuit het niets de wedstrijd. Stephano op aangeven van Bossie en Bossie op aangeven van Stephano zorgden er voor dat een kwartier voor tijd een geruststellende 4-1 op het bord stond. Tuinwijk knock out en doelpuntensaldo nog wat aandikken dacht de thuisaanhang. Niets was minder waar echter. Wat de G.B. het laatste kwartier liet zien deed pijn aan de ogen. Gelukkig was tuinwijk onmondig voorin en stond Kristof zeer sterk te keepen of de bezoekers waren nog langs zij gekomen. Een paar minuten voor tijd moest Kristof zich toch nog gewonnen geven en stond de 4-2 alsnog op het bord. Niets lukte nog bij de G.B. en uiteindelijk had Baar nog de beste aktie in huis door in de 70ste minuut met het laatste fluitsignaal iedereen uit zijn lijden te verlossen.

1-0 Pieter
2-0 Pieter
3-1 Stephano
4-1 Raf

35 min. Schuyten door Raf

- In tegenstelling tot de vorige 2 wedstrijden dit keer een zeer zwakke wedstrijd van de G.B. We trokken uiteindelijk gelukkig nog aan het langste eind, maar daarmee is alles ook gezegd. Slecht spelen en toch winnen is ook een kunst. We zullen de volgende weken toch uit een ander vaatje moeten tappen willen we onze ongeslagen status hoog houden.
- Seeger werd tot man van de match verkozen, gevolgd door Mertens die op cruciale momenten met enkele knappe reddingen de ploeg recht hield.
- De derde helft waren we wel duidelijk de betere ploeg. De tegenstander kwam amper met een halve ploeg opdagen terwijl de G.B.-ers bijna voltallig er vol voor gingen. De drank vloeide weer rijkelijk tot in de late uurtjes

Zaterdag moet G.B. de wei in om Tuinwijk Zonhoven te bekampem.Vorig seizoen klopten we hen nog vrij vlot met 4-1. Ondertussen zijn we echter bijna een jaar verder en T1 heeft geen enkel idee van hun huidige sterkte. Van onderschatting mag er dan ook geen sprake zijn, maar als we het vormpeil van de vorige twee matchen kunnen aanhouden ligt een thuiszege zeker binnen handbereik.

Brecht, Nick,Ferla en Reet zijn niet beschikbaar. We kunnen wel terug rekenen op Brendan en Steven Mertens.

Als Kristof er  op tijd geraakt beschikken we over 12 spelers en hebben we een keeper.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.