G.B. - ST. 2000

Een ontstellend zwak G.B. roemloos ten onder tegen ST2000
De G.B. moest zaterdag voor de tweede keer dit seizoen thuis aantreden tegen ST2000. De vorige wedstrijd gingen we met 1-3 de boot in tegen deze sterke tegenstander. Het ging dus zeker geen makkelijke middag worden. Ook al door het feit dat we onze sterkhouders Lange en Mertens moesten missen.
Het wedstrijdbegin was voor de bezoekers. Ze creëerden licht veldoverwicht zonder de G.B. te overlopen. Echte kansen waren er niet, maar na 10 minuten stond het plots toch 0-1. Een diepe bal werd door een bezoekende flankspeler een halve meter achter de lijn terug het veld ingebracht. De G.B.-verdedigers gingen uit van een doeltrap en reageerden niet meer naar de bal, terwijl de een ST2000 aanvaller de bal rustig in doel legde. De bezoekende flankspeler vond het blijkbaar belangrijker dat er gescoord werd dan een minimum aan sportiviteit te tonen en zo stond de 0-1 op het bord. De G.B. liet dit echter niet aan zijn hart komen en probeerde de wedstrijd in handen te nemen. Het zat nu ook even mee want het duurde niet lang voor de gelijkmaker op het bord stond. Dit via een vrije trap van Luts die de bal mooi in de hoek schilderde. Even later stond het zelfs 2-1 toen Schuiten de grote rechthoek binnendrong en met een knap schot de bezoekende doelman het nakijken gaf. Sonnis was hierdoor even aangeslagen en de G.B. hield deze krappe voorsprong makkelijk vast tot aan de rust.
De tweede helft was echter een drama. Was er iets in de drank gedaan tijdens de pauze? Het zal altijd een raadsel blijven, maar dit was plots het slechtste G.B. dat de supporters in jaren te zien gekregen hebben. Het eerste kwartier viel nog min of meer mee alhoewel toen al bij de thuisploeg de bal niet meer rond ging en de bezoekers het heft in handen namen. Maar daarna ging bij de G.B. onbegrijpelijk het licht uit. Niets lukte nog en de hele ploeg zakte als een pudding in elkaar. In eerste instantie was ST2000 zo verbaasd dat alles voor hen plots zo makkelijk ging dat ze het nalieten te scoren. Maar toen de bezoekers begonnen te beseffen dat de G.B. voor hen de rode loper open rolde was er geen houden meer aan.  Ongezien maar binnen de 5 minuten gaf de G.B. in cadeauverpakking vier doelpunten weg en stond er een 2-5 score op het bord. De G.B. was totaal niet bij machte te reageren en snakte naar het einde van de match. Dat kwam er gelukkig ook van maar niet voordat de bezoekers nog eens de vinger op de wonde legden door net voor tijd nog een 6 de maal te scoren.

1-1 Luts
2-1 Schuiten

Speelden voor GB:
Ferla Steven, Hermans Stef,Jackers Ruben, Vandevoort Marnic, Schuiten Steven,Cuppers Nick, Van Hove Bart,Breels Arno, Cuppers Brecht , Luts Joachim en Daniels Michel.

Speelden niet:
Segers Peter,Thijs Benjamin,Liesenborgs Luc, Mertens kristof.

- Uiteraard waren spelers en supporters na de match ontgoocheld over deze wanpretstatie. Het was dan ook eventjes heel stiletjes in de kleedkamer. Gelukkig maar eventjes, want de spelers beseften dat het geen zin had naar elkaar met de vinger te wijzen. Iedereen was even schuldig aan deze collectieve off-day.
- Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen onze buren van Onder de toren.  tegen hen hebben we dit seizoen ook een zeer pijnlijke 0-5 nederlaag moeten slikken. Misschien komt deze match wel op een ideaal moment om het debacle van deze week te doen vergeten en nog eens te knallen op het veld.