GB - Red Star Laren

G.B. nu ook voorbij Laren.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de G.B. kant. Na twee minuten nam Lange de bal na een uitworp in 1 tijd op de slof maar zijn kanon miste richting. Laren reageerde met een schotje uit de 2de lijn, maar gelegenheidsdoelman Stephano moest alsnog niet in actie komen. Beide ploegen brachten goed voetbal op de mat en hielden het eerste kwartier elkaar perfect in evenwicht. Totdat G.B. plots uit het niets op voorsprong kwam. Bosman ontfutselde de Laren defensie de bal en zette met een knap steekballetje Pieter alleen voor doel. Deze bleef kalm en trapte zijn negende van het seizoen tegen de netten. Laren was even aangeslagen en had geluk dat enkele minuten later een schot van alweer Pieter maar millimeters naast doel rolde. Hierna schoten de bezoekers echter wakker en de G.B. moest noodgedwongen achteruit. Na twintig minuten had Stephano een knappe redding met de voet in huis op een vrije trap van net buiten de grote rechthoek. De Larens druk hield echter aan en 10 minuten voor de pauze scoorden ze verdiend de gelijkmaker. Eerst redde Stephano nog knap maar in de herneming was hij kansloos en de 1-1 was een feit. Na de gelijkmaker bleef Laren de betere ploeg maar G.B. kreeg op de counter de beste kansen. Bossie en Cuppi kregen beide een open doelkans maar schoten overhaast hoog over. Ook lange was er net voor het rustsignaal dicht bij maar zijn vrije trap ging net langs de paal in doeltrap. Laren was ondanks het overwicht niet meer gevaarlijk en zo werd er met een 1-1 de kleedkamers opgezocht.

Na de pauze een heel ander spelbeeld. Onder leiding van de zeer sterk ingevallen Cams ging het tempo omhoog en moest Laren op zijn beurt achteruit. Na twee minuten was Brecht op aangeven van Cams al dicht een treffer maar de thuisgoalie werkte zijn binnentikker in extremis nog in hoekschop. Op deze hoekschop echter kopte Cams genadeloos de 2-1 tegen de netten. Vlak daarop kwam laren heel dicht bij de gelijkmaker maar gelukkig werd Stephano op de lijn bijgestaan door een G.B. verdediger en bleef de voorsprong op het bord staan. Meer kon Laren niet terugdoen want daarna was het al G.B. wat de klok sloeg. De G.B. creëerde kans op kans. Zowel Bossie , Brecht en Pieter kwamen dicht bij een G.B. treffer, maar de bezoekende doelman weigerde zich alsnog een derde keer gewonnen te geven. De druk bleef echter aanhouden en in de twintigste minuut viel uiteindelijk dan toch de oververdiende derde treffer. Pieter rolde met een zeer knappe actie heel de rechter flank op om daarna een perfecte voorzet af te leveren richting Steven Mertens. Deze twijfelde niet, nam de bal enig mooi in 1 tijd op de slof en knalde het kleinood bijna door de netten. Een paar minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Weer pieter glipte door de bezoekende defensie de grote rechthoek binnen. Hij tikte de bal iets te ver van de voet en deze dreigde over de doellijn te rollen. Net op dat moment was een bezoekende verdediger zo dom om Pieter alsnog foutief tegen de zode te werken. Onze scheids Baar legde de bal terecht op de stip. Stephano zette deze feilloos om en de 4-1 was een feit. De laatste 5 minuten nam de G.B. wat gas terug en Laren profiteerde hiervan om vak voor tijd toch nog tegen te scoren. De G.B. in moeilijkheden brengen zat er echter al lang niet meer in en zo bleef de 4-2 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

1-0 Pieter

2-1 Cams

3-1 Steven Mertens

4-1 Stephano

35 min. Seeger door Marnick

35 min. Stef door Cams

- Knappe zege van de G.B. tegen Laren. De eerste helft was het wel pompen tegen een zeer sterk Laren. Na de pauze echter speelde G.B. een versnelling hoger en werd Laren kansloos opzij gezet.

- Cams die de eerste helft mocht rusten viel zeer sterk in. Hij trok de hele ploeg mee naar een hoger niveau en had dan ook een groot aandeel in de zeer sterke tweede G.B. helft. Hij werd dan ook oververdiend tot man van de match verkozen.

- Een paar uur na de match was het wel even verschieten toen het nieuws binnen kwam dat Brendan op de spoed lag met een scheurtje in zijn long. Gelukkig is hij ondertussen al weer aan de betere hand en naar eigen zeggen de volgende wedstrijd al terug paraat.

- Volgende week is er geen wedstrijd. De Wrakken hebben een paar weken terug reeds afgebeld. Aangezien we zelf een heel aantal spelers moeten missen heeft T1 geen tegenstander gezocht en lassen we een weekje rust in. De week erop is er toevallig ook geen match. Het kan zijn dat hier wel eventueel wel een match kan ingevuld worden. Dit wordt dan tijdig op de site aangegeven.

- Volgende week zaterdag vindt wel de jaarlijkse kwis op de Gul plaats. Steeds een leuk evenement waar veel gelachen en gedronken wordt. Iedereen op post.

Zaterdag ontvangt G.B. Red Star Laren uit Lummen. Een sterke ploeg waar we vorig seizoen wel met 2-4 tegen wonnen. Na een zwakke eerste helft maakte G.B. met schitterend voetbal de tweede helft het verschil.Van die wedtsrijd zullen we ons ook blijven herinneren dat Bossie met een gebroken neus en veel bloedverlies richting spoed afgevoerd werd. Willen we zaterdag iets rapen zullen we wel uit een ander vaatje moeten tappen dan vorig weekend. We wonnen wel, maar daarmee was alles ook gezegd. T1 verwacht dan ook dat er vol tegen aan gegaan wordt en de suporters terug verwend worden met het voetbal van de eerste 2 wedstrijden.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.

Steven Mertens en Pieter zijn van dienst.