PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - ODT Bascule

Wedstrijdverslag

Meest efficiënte ploeg wint de slag om Eversel!

 

Zaterdag 15:00 stipt floot Baar onder een natte hemel de derby op gang. Beide ploegen vlogen er meteen stevig in. De bezoekers kregen meteen een unieke kans om de score te openen. Een ODT aanvaller werd alleen voor het G.B. doel gezet. Gelukkig kwam Ferla zeer gevat uit en hield hij met een knappe reflex zijn netten schoon. Daarna was het aan beide kanten vooral bikkelen met vele stevige maar faire duels. Goed voetbal brengen op intussen de moeder der akkers was immers zeer moeilijk. Kansen creëren was langs beide kanten dan ook een probleem. Totdat plots op het kwartier Robin vanuit het niets 3 man in de wind zette om dan droog de 1-0 in het mandje te leggen. Deze onverwachte treffer was voor odt een tik die even aankwam. Amper afgetrapt of Robin scoorde bijna zijn tweede. De ODT goalie schudde echter een knappe save uit zijn mouw en ranselde de bal uit de benedenhoek. Geen nood echter want enkele minuten later was het wel raak. Iedereen miskeek zich op een vrije trap behalve Robin die simpel de 2-0 tegen de netten devieerde. G.B. op rozen en balende bezoekers. Een sterk ODT was immers minstens de evenknie van G.B. En Bascule was zeker niet uitgeteld. Ondanks deze dubbele uppercut namen ze het heft in handen en gingen ze op zoek naar de aansluiting. G.B. kwam onder druk en gelukkig had Ferla een begenadigde dag. Met enkele knappe tussenkomsten verhinderde hij dat de bezoekers in de wedstrijd kwamen. De G.B. zelf loerde noodgedwongen op de counter. Geus kreeg nog een grote kans maar kopte van kortbij naast. Zo scoorde G.B. voor de rust geen derde maar ook de defensie hield stand zodat er met een mooie 2-0 op het bord de kleedkamers werd opgezocht.

 

G.B. begon sterk aan de 2 de time. Steven Mertens kwam net een teenlengte tekort om een bal binnen te tikken en ook Geus was er met het hoofd 2 maal dicht bij. Daarna nam ODT het initiatief over. G.B. moest noodgedwongen achteruit en de aansluitingstreffer hing echt wel in de lucht. Na enkele halve mogelijkheden kreeg op het kwartier Bascule een unieke kans op de aansluiting. Weer verscheen een ODT spits oog in oog met Ferla. Maar weerom won onze goalie het rechtstreekse duel. Dit zou Bascule zuur opbreken want amper een minuut later scoorde G.B. op een zeldzame counter de 3-0. Killer van dienst was wie anders weerom onze topschutter Robin die zijn derde van de namiddag aantekende. Ondanks deze derde uppercut bleef ODT er in geloven en zetten ze G.B. zwaar onder druk. En er kwamen kansen voor de bezoekers. Grote kansen. Maar onze goalie Ferla leek zaterdag onklopbaar. En als hij dan als eens geklopt leek verkwanselde Toren het zelf door de bal naast een leeg doel te leggen. Zo haalde G.B. na veel zwoegen en zweten de eindstreep met een droge 3-0 op het bord. De score was misschien een beetje overdreven maar de vreugde was er niet minder om. G.B. is weer minstens tot het volgende treffen de ploeg van t stad.

Nabeschouwing

- Spannende wedstrijd met veel inzet waar G.B. zich de efficiëntste toonde. Een dikke chapeau aan heel de ploeg. Dit sterke Bascule met een droge 3-0 kloppen doen niet veel ploegen.

- Een dag voor de wedstrijd had Seeger een vat beloofd als we 3 keer scoorden en geen tegentreffer incasseerden. Een redelijk veilige inzet dacht Seeger tegen een sterk team als ODT en de nul houden was ons dit seizoen nog maar 2 keer gelukt. Maar het moest blijkbaar zo zijn. Scholl Seeger!

- Robin die al de doelpunten voor zijn rekening nam werd met ruime voorsprong tot man van de match verkozen. Maar vooral nogmaals een dikke chapeau aan heel het G.B. team.

Voorbeschouwing

Beste voetbalvrienden

Zaterdag een wedstrijd waar elke speler, supporter of sympathisant naar uitkijkt. Een match op het scherpst van de snee, DE derby der derby’s! Geren-bij - ODT Bascule, een ware topaffiche in het kleine Eversel. Wie wordt de ploeg vant stad? Onze laatste confrontatie, de eerste match van dit seizoen eindigde alvast onbeslist, wie trekt deze keer aan het langste eind? T4 tovert alvast 15 speelklare krijgers uit zijn hoed die de klus gaan moeten klaren! Tussen de 3 palen kunnen we weer rekenen op Steven “Seagal” Ferla, het blok vanachter onder leiding van Stef “de houthakker” Hermans, T4 Marnick, Nick “uitschuifbare benen” Cuppers en Bavo “Iniesta” Aerts. Ons ondoordringbaar middenveld, de gevarendriehoek Fabio “kung fu” Bait, King Cuppie en KDB palleti, met op de flanken, witte Ethiopiër Brendan en Wesley “daretozlatan” Conte. Aan het kanon hebben we Kris “de tank” Geus, Raf “trukendoos” Bossy, Steven “big fella” Mertens en Robin “all star” Stroobants. En als laatste terug uit blessure, ons geheim wapen Thomas “Rambo” Doumkos. Aan T1 om deze pionnen juist te plaatsen zodat we de toren kunnen veroveren! C’mon makkers, iedereen scherp en nuchter aan de aftrap zaterdag!!! Alle supporters ook op post om onze ploeg te steunen want het zal geen makkelijke opdracht worden om ODT te slopen!

Samenkomst om 14u10 in de Kring of 14u30 op de plein

Nick en Geus zijn van dienst

Doelpunten

15 min Robin 1-0
21 min Robin 2-0
50 min Robin 3-0

Vervangingen

35 min Marnick door Conte
35 min Bavo door Doumkos

Afbeeldingen