GB - ODT Bascule

G.B. kansloos onderuit tegen ODT Bascule.

Vanaf de aftrap greep ODT de thuisploeg bij de keel. G.B. besefte niet goed er gebeurde en in minuut 1 waren de klokken al bijna aan het luiden aan het thuisdoel. De bezoekers sneden door de G.B.-defensie als een mes door zachte Ardense boter. Gelukkig had Flavio een ultieme reflex in huis of men was al op achtervolgen aangewezen. Na deze waarschuwing probeerde G.B. zich met veel overgave in de match te knokken. ODt won echter de meeste duels en de G.B-ers moesten vooral achter de bal aanhollen. Kansen creëren lukte de thuisploeg dan ook amper. Aan de overkant was het met de regelmaat van de klok wel hommeles. Op het kwartier kwam G.B. miraculeus weg. Flavio kwam oog in oog met een ODT aanvaller en redde half met de voet. De bal rolde echter nog tergend traag richting doellijn. Stef en een ODT-er gooiden zich beide met risico voor lijf en leden richting bal. Wie het duel uiteindelijk gewonnen heeft is voor ondergetekende nog steeds onduidelijk, maar op een of andere manier werd het kleinood tegen de lat gewerkt en weg bijna een zeker doelpunt. De ODT druk bleef echter aanhouden en een treffer hing in de lucht. Na twintig minuten was het dan ook zover. Een vrije trap van net buiten de grote rechthoek werd vakkundig over de muur gekruld om dan netjes naast de paal in doel te verdwijnen. Een kansloze Flavio gooide zich nog wanhopig naar de bal maar kon uiteindelijk niet meer doen dan het leder uit zijn mandje te halen. G.B. probeerde iets terug te doen. Maar ODT hield hen makkelijk af. 5 minuten voor rust kwam er dan toch eindelijk een Gb-kansje. Het schotje van Brendan was echter te slap om het blauw-gele sluitstuk te verontrusten en dwarrelde uiteindelijk ook nog naast. Zo werd er met een 0-1 op het bord de kleedkamers opgezocht. Hier kwam G.B. nog goed mee weg.

G.B. begon sterk aan de tweede time. Duels werden nu wel gewonnen en na 1 minuut werd een strakke voorzet door een ODt-er bijna in eigen doel gewerkt. Even later werd Bossie net voor de grote rechthoek afgestopt. Baar wees een vrije trap toe. Een kolfje naar de voet van Lange. Hij krulde de bal mooi langs de muur , maar de ODT doelman stond op de juiste plaats en redde makkelijk. Welgeteld tien minuten kon G.B. deze dominantie aanhouden , daarna namen de bezoekers het initiatief weer over. Gelukkig voor G.B. had Flavio een begenadigde dag. Met enkele mooie reddingen hield hij de bezoekers af van een tweede doelpunt. Omdat zo het scoreverschil klein was, bleef het nog lang spannend. G.B. slaagde er echter amper in doelgevaar te creëeren. Alleen Lange mocht het nog eens proberen op vrije trap. Dit keer lepelde hij echter het ronde ding over het doel. Vijf minuten voor tijd kreeg G.B. de genadeslag toegediend. Na balverlies werd de defensie simpel opgerold en de kansloze Flavio uiteindelijk dan toch een tweede keer geklopt. 0-2 en boeken dicht. ODt liet echter de concentratie iets te vlug zakken en twee minuten later ontsnapte Robin randje buiten spel richting bezoekende doel. Hij werkte zeer knap af en plots stond het 1-2. G.B. geloofde er ineens terug in en zette alles op alles. In de laatste seconde werd men echter droog op de counter gepakt en kreeg men er nog eentje om de oren. Bam 1-3. Baar, misschien wel de beste Gb-er op het veld floot gelijk af en zo was de tweede verlieswedstrijd van het seizoen een feit.

- Knappe en verdiende zege van onze buren. De G.B.-spelers valt niets te verwijten. Iedereen heeft er alles aan gedaan en zich volledig gegeven , maar dit keer was Bascule gewoon te sterk.

- Nick die zeer sterk verdedigde werd tot man van de match verkozen. Gevolgd door Flavio en Reet. Niet toevallig drie verdedigers.

- Ondanks het verlies vloeide in het thuiskamp na de wedstrijd het goudgele heilige water nog rijkelijk door de keelgaten. Iedereen besefte dan ook dat de nederlaag terecht was en maakte er toch nog een gezellige avond van. Chapeau gasten! Nu op naar de volgende wedstrijd om weer aan te knopen met de zege!!

Zaterdag ontvangt G.B. onze buren van ODT Bascule.

Altijd een zeer beladen derby. Na de 1-0 nederlaag vorig seizoen klopten we hen dit jaar al twee maal. Odt zal dus zeer gemotiveerd zijn om dit recht te zetten. We zullen dan ook zeer scherp moeten staan willen we de 3 punten thuis houden.

Het zal niet makkelijk worden want er ontbreken een hele resem belangrijke basisspelers. Zowel Cams,Steven Mertens, Steven Schuyten,MK,Baldelli,Seeger en Joris zijn niet van de partij. Gelukkig kan Lange nog eens komen opdraven en zijn het duo Andreas,Doumkos van de partij. Robin komt ook terug uit blessure. Zo beschikken we uiteindelijk toch nog over een kern van 12 spelers.

Iedereen wordt ten laatste om 14:30 aan St Baaf verwacht! Kring is dicht. Na de match is het ook in St Baaf te doen.

Marnick en Lange zijn van dienst.

20 min 0-1
65 min 0-2
68 min 1-2 Robin
70 min 1-3

35 min Robin voor Andrea