GB - OC76 Helchteren

Zwaarbevochte zege tegen OC76.

Zaterdag 15 juni 16:20. Baar beëindigt met het laatste fluitsignaal het seizoen. G.B. triomfeert alweer met ruime 6-2 cijfers. Ruime cijfers maar wat hadden ze afgezien. Moe en opgelucht strompelden er velen richting kleedkamer op zoek naar iets drinkbaars. OC76 had GB het immers moeilijk gemaakt. Heel moeilijk! De GB-ers waren tot het uiterste moeten gaan om ook deze laatste opdracht tot een goed einde te brengen.

De wedstrijd begon gelijk opgaand met een licht overwicht voor de bezoekers. Doch de eerste kans was voor G.B. Doumkos probeerde het met een lob maar de goed uitgekomen OC goalie kon nog net bij het leder. Dit was het begin van een sterke G.B. 5 minuten. Even later werd de doorgebroken Doumkos foutief afgestopt. Net binnen of buiten de grote rechthoek. Gelukkig voor de bezoekers legde Baar hem er net buiten. De vrije trap werd door de OC doelman weggewerkt. Daarna was het de beurt aan Bait om gevaarlijk te zijn. Zijn kopbal werd knap gepareerd door het OC sluitstuk. Bij de volgende G.B. aanval was het wel raak. Na een corner knalde Nick VDB onhoudbaar de 1-0 tegen de touwen. Na dit doelpunt namen de bezoekers het initiatief over. Het was zwoegen voor G.B. om het aanvalsgeweld uit Helchteren af te houden. Er volgden enkele hete standjes voor het G.B. doel. Gelukkig wou de bal er niet in en hield Bossie alsnog zijn netten schoon. G.B. kwam er nog amper uit maar pal op minuut dertig lukte het dan toch eens. En jawel het was meteen ook weer raak. Weerom was het Nick VDB die de netten deed trillen. Hij was net iets sneller bij de bal dan de OC doelman en de 2-0 was een feit. De bezoekers waren niet aangeslagen en drukten nog harder door. De G.B. defensie zag af maar hield op een of andere manier toch stand. In de laatste minuut voor de pauze slaagde G.B. er nog eens in een counter in mekaar te steken. En jawel weerom was het van dat. Deze keer was het de doorgebroken Doumkos die koelbloedig de bal in het mandje legde. Zo ging G.B. met een zeer gevleide 3-0 op het bord de rust in.

OC76 begon furieus aan de tweede time. G.B. wist niet wat er gebeurde en werd dadelijk bij de keel gegrepen. Het duurde dan ook maar 1 minuut of de 3-1 was al een feit. De bezoekers geloofden er terug in en schakelden zelfs nog een versnelling hoger. De druk op het G.B. doel was onhoudbaar. Bossie redde aanvankelijk nog een paar keer knap maar moest zich na 10 minuten toch een tweede keer gewonnen geven. 3-2 en G.B. dat nochtans nog steeds op voorsprong stond leek een vogel voor de kat. Doch na deze treffer herpakte G.B. zich plots. De defensie kreeg weer vat op de OC aanvallers en men was weer de gelijke van de bezoekers. Het spel ging nu goed op en neer en beide ploegen speelden met open vizier. De tijd begon echter in het nadeel te tikken van de bezoekers. De laatste 10 minuten moest OC dan ook meer en meer risico nemen. G.B. profiteerde hier knap van en scoorde 10 minuten voor tijd een vierde treffer. Bait knalde het leder tegen de paal maar de goedgevolgde Joris legde droog de 4-2 tegen de touwen. Dit was de doodsteek voor de bezoekers. Ze probeerden wanhopig nog iets terug te doen maar G.B. liet zich niet meer wegdrukken. Men ging integendeel zelf op zoek naar de genadeklap. En die kwam er snel. Drie minuten na het doelpunt van Joris werd Robin diep gestuurd. Hij hield zijn tegenstander zeer knap af en de 5–2 was een feit. De verslagen bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen want diep in de blessuretijd knalde Robin er nog een tweede tegen de netten zodat de toch overdreven 6-2 eindstand een feit was.

- Prachtige spannende wedstrijd waarbij G.B. het zeer moeilijk had tegen deze sterke tegenstander. Uiteindelijk werd alsnog met klasse de zege veilig gesteld. De 25ste overwinning op een rij!!!!!!!Dikke chapeau aan heel de ploeg.!!!

- Nick VDB die tweemaal scoorde, na de 3-2 de achterste regionen ging versterken en dit met branie deed werd met grote voorsprong tot man van de match verkozen.

- Daarmee is er een einde gekomen aan het seizoen 2018-2019. Het was weer een straf onvergetelijk jaar.

Van de 38 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 34 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en eentje verloren.

Intussen zijn we ook al weer 33 matchen op rij ongeslagen!!

Er werd 175 keer gescoord en 44 keer een doelpunt geïncasseerd. Dit geeft een doelpuntensaldo van maar liefst +131

Bait is man van het seizoen geworden met 186 punten gevolgd door Brecht 142 en Geus 134.

Net als vorig seizoen is Robin weer de topschutter. Dit keer legde hij er weer maar liefst 61 in het mandje!!! Geus knalde 21 keer raak gevolgd door Wesley Conte met 18 potten.

Geus heeft het seizoen afgesloten aan top van de waarheidstabel.

Hiermee zijn de kandidaten voor de volgende Gouden schoen bekend. Het zal gaan tussen Geus-Bait en Robin.

- Tenslotte nog een dikke mercie aan iedereen voor dit fantastische seizoen. Zowel spelers en supporters maakten er weer het beste van. Top Gasten!!!!!

- Iedereen nog een fijn verlof en tot in September.

Beste voetbalfanaten

De laatste match van het seizoen is weer aangebroken! We sluiten af tegen OC76 en we spelen terug op het kunstgras van Hades! De laatste confrontatie eindigde met 2-6 winst, OC zal dus wel uit zijn op wraak! De geren-bij is ondertussen 24 matchen achter elkaar ongeslagen dus dit zal toch een moeilijke opdracht worden voor de gasten uit Helchteren. We beschikken over 12 krijgers die de 3 punten moeten binnenhalen zodat we kunnen afsluiten met 25 matchen op rij ongeslagen te zijn, T4 hoopt dit alvast. Tussen de palen kunnen we weer rekenen op Bossy “Neuer”, de menselijke muur onder leiding van “houthakker” Stef, T4 Marnick en “de tril” Rogiers. Het stevig kloppende hart van deze ploeg, “KDB” Paletti, “Radja” Bait en “de tank” Geus! Met links “el greco” Doumkos en rechts “daretozlatan” Conte. Aan het kanon “all star” Robin en “big fella” Steven. Als gouden extraatje komt “robocop” Nick ook nog eens meedoen! Aan T1 om deze monsterploeg juist te zetten en te sturen voor onze laatste match! Na de match zal het mooie gouden gerst weer rijkelijk door onze keel glijden om het seizoen af te sluiten, voor de dansers onder ons secret garden the place to be!!! Komop makkers laten we het seizoen afsluiten met een mooie overwinning!

LET OP! De match gaat door op de velden van Hades! (Kunstgras)

Adres: Putvennestraat 81, 3500 Hasselt

We komen samen om 13u50 in St Baaf.

10 min 1-0 Nick VDB
30 min 2-0 Nick VDB
35 min 3-0 Doumkos
37 min 3-1
44 min 3-2
60 min 4-2 Joris
63 min 5-2 Robin
70 min 6-2 Robin

45 min Rogiers door Robin