PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - OC76 Helchteren

Wedstrijdverslag

'G.B pakt probleemloos drie punten thuis tegen OC76' 

Na twee weken met de vingers gedraaid te hebben was het zaterdag eindelijk nog eens zover. Ook Frank Deboosere was ons goed gezind, we gingen voetballen! De Geren Bij met twee debutanten en sinds heden ook beschikkend over een massagetherapeut, had vanaf het eerste fluitsignaal meteen de touwtjes in handen. In de '3 een strakke corner van Brecht die via het hoofd van Robin net over het kader zoeft. Enkele minuten erna krijgt ook Brecht zelf de kans om het hoofd ertegen te zetten maar ook hij besluit hoog over. De GB speelt met vertrouwen en zo zien we het graag. Enkele technische hoogstandjes van Steven M kunnen dan ook niet lang uitblijven, enkel een vroege goal blijft alsnog achterwege. De harde kern van supporters is ondertussen ook zo goed als voltallig, we zijn er klaar voor!

Na een kleine 10 minuten weten ook de bezoekers voor een eerste keer tegen te prikken. Een aanval via de linkse flank, gevolgd door een strakke voorzet wordt niet benut. Daaropvolgend dan weer de beste kans voor de thuisploeg tot dusver: een steekbal van Brecht zet Steven M. richting de goalie. Juist op het nippertje kan de keeper nog aan de bal, deze valt weliswaar in de kluts en wordt in tweede instantie hoog over getrapt door steven. Scoren lukt nog even niet, doch de Geren Bij bepaalt het tempo en laat af en toe de bal goed rondgaan op een toch wel moeilijk bespeelbaar veld. De bezoekers hebben het moeilijk, en stuiten meestal op een sterk vervdedigende Stef in de achterlinie. Op het kwartier was er dan de mogelijkheid om 1-0 vast te leggen. Een strakke voorzet van Chris bereikt Brendan aan de tweede paal, maar het mocht niet wezen. Brendan verkijkt zich op de bal, en wijst met beide handen naar het veld. In de tribune klonk het van 'een gat in de ozonlaag' met een schaterlach. Het was zijn dagje niet bleek achteraf..

Aan de overkant moet ook Flavio een eerste keer paraderen. Een goede tussenkomst bij een corner verhindert dat de thuisploeg echt in gevaar komt. '17 een vrije trap voor de GB. Baldelli achter de bal. Een lekker indraaiende bal waar niemand een voet kan tegen plaatsen. Weer een goede mogelijkheid die niet benut wordt! In '20 is het eindelijk zover. Brendan zet met een stifter Steven M alleen voor doel. De keeper weet de bal nog een eerste keer te stoppen, maar de gevolgde Robin trapt in de rebound overhoeks snoeihard binnen! 1-0! Na nog een halve kans van Chris is het dan tijd voor een eerste echt offensief van OC76. Eén der middenvelders gaat met de bal aan de voet voorbij de GB defensie maar de goed uitgekomen Flavio weet de netten schoon te houden. Ondertussen begint het veld zijn tol te eisen en zakt het tempo beetje bij beetje. De trainers vuren hun troepen aan en proberen: ' het veld groot maken', maar 'het veld gelijk maken' bleek dan weer een betere oplossing bij sommige spelers. Na een halfuur spelen, kan de GB zijn positie verstevigen: Een lange cross met het nodige effect van Robin bereikt Steven die dan Joris weet te vinden. Met een één-twee omzeilen ze de defensie en trapt Steven de 2-0 tegen de touwen! De druk is van de ketel, en we gaan rusten denkt dan iedereen. Toch niet. Net voor affuilten bedient Marnick Robin, een bal van op eigen helft getrapt weet onze spits net voor hij de keeper bereikt binnen te koppen. Klasse! De supporters werden even wakker geschud en applaus mocht dan ook niet ontbreken. Het waren ondertussen vooral Patrick Janssens en in mindere maten Thomas Buffel die het gespreksonderwerp waren geworden bij de thuisaanhang. Janssen buiten, Buffel binnen. Jean approved!

Einde eerste helft. We onthouden een moeilijk bespeelbaar veld. Een sterk verdedigende Stef en een GB met overwicht dat via Robin en Steven  met 3-0 ging rusten. 

De tweede helft neemt dezelfde wendig als de eerste. In '8 wordt Robin alleen diepgestuurd maar besluit op de goalie van de bezoekers. Deze hield met goede reddingen de bezoekers toch nog een lange tijd in de wedstrijd. Op het kwartier krijgt ook OC de eerste mogelijkheid, maar het afstandschot sterft in het zijnet. De bezoeker beginnen dan toch stilaan wel wat kansen in elkaar te knutselen, maar scoren zit er nog niet in. Vijf minuten later is het eindelijk MK-time. Brecht speelt Kristof vrij, die legt aan, en verlost met een kogel de bezoekers van alle resterende hoop. 4-0. Wat is dat toch met die gebroeders Mertens. Het gaat niet atijd even vlot.. maar als ze het doel vinden: WERELDKLASSE! Zoals alleen zij dat kunnen.  Straks om 19:00u op EEN 'sportweekend' Vergeet ook zeker niet te stemmen op de goal van de week..

Op het halfuur rolt Robin de verdediging op en brengt de bal voor het doel. Helaas zijn Mk en soortgenoten niet aanwezig, zonde! Aan de overzijde is het de beurt aan OC. Ze prikken tegen in de counter en komen 1 op 1 met de keeper, maar vergeten weer af te werken. Met nog 10 minuten op de klok breekt dan het moment aan waarop we allen hebben gewacht. Joris wordt ingespeeld op het middenveld en verstuurd in één tijd MK achter het steunbeen. Zo simpel, zo dodelijk efficiënt. De inner KDB kwam weer even los. De Debruyne van de Sunday League. Op assist van Joris werkt MK de 5-0 tegen de netten. Hier zijn de supporters voor gekomen, het stadion ontploft! 5 minuten voor tijd is het dan nog eens aan MK die op een mooie voorzet van Brendan de 6-0 eindstand kan vastleggen. De match was zowaar al lang gespeeld. Met alleen nog een penaltymisser in het verschiet houdt de GB wederom de drie punten thuis!

 

 

 

 

 

 

Nabeschouwing

Steven Mertens en Joris werden samen met hun 9 stemmen tot man van de match verkozen. Een dikke pluim aan heel de GB voor de geleverde inzet. Joris voorzag na de match een bak om zijn comeback te vieren! En uiteraard waren de hapkes weer in overvloed aanwezig dankzij trainer en staf. Ook onze debutanten hebben na de match hun contract ondertekend. Bait F. Tekende tot 2020. Chris werd geleend tot het einde van het seizoen met aankoopoptie.

 

HLN: "Penalty blijft hekelpunt Geren Bij, 0 op 2"

Flavio: "nog geen enkele gemist in hele carrière"

Bait: "Ik bedank de trainer voor het vertrouwen, hopelijk komen we met het bestuur snel tot een financiële overeenkomst"

Bestuur: "Met de twee nieuwe transfers moet het verlies van Benji worden opgevangen"

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Na 2 weken rust kunnen we morgen weer aan de bak tegen OC76 uit Houthalen.  De laatste wedstrijden wonnen we nog makkelijk maar morgen gaat het een ander paar mouwen zijn, de resultaten van OC76 spreken voor zich. Winst tegen Bolderberg, Hal, Ham enz enz., de GB start morgen als underdog!!!

Bij de GB wederom een pak afwezigen zo zijn Reet, Seeger, Thoelen ( alle 3 op vakantie ), Cams ( werk ), Bossie en Schuyten ( gekwetst + ziekte ) er niet.  Toch kunnen we morgen rekenen op een sterke kern.  In doel Flavio, de verdediging bestaande uit Stef, Baldelli, Marnick en Nick. Het middenveld Brecht, Brendan en de terugkerende vedette van de GB Paletti!!! De aanval bestaande uit 3 doelpunten machines aka MSM, Mertens Stroobants MK.  T3 probeert morgen ons transfertarget voor 2018- 19 speelgerechtigd te krijgen zowat we met 12 spelers kunnen aantreden. 

Bij winst trakteert Paletti op ne bak!! C’mon GB !! 

We komen samen om 14u15 in de kring. 

 

Doelpunten

1-0 Robin
2-0 Steven Mertens
3-0 Robin
4-0 MK
5-0 Mk
6-0 Robin

Vervangingen

35 min. Baldelli door MK
35 min. Joris door Bait

Afbeeldingen