G.B. - OC 76

G.B. pakt de zege tegen OC76

Het matchbegin was voor de bezoekers. De G.B. werd op eigen helft teruggeduwd en had het moeilijk om in balbezit te komen. Gevaarlijk voor doel waren de bezoekers echter niet, het was integendeel de G.B. dat na 10 minuten voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgde. Dit via Kristof die met een 60 meter sprint bal aan de voet iedereen ter plekke liet. Zijn schot richting doel miste echter precisie. OC76 was hiervan geschrokken en de G.B. nam plots de match resoluut in handen. Op het kwartier leek Raf de score te openen, maar zijn steekballetje rolde via de binnenkant van de paal terug het speelveld op. Even later was het toch raak. Raf diep gestuurd op rechts bracht de bal knap voor doel waar Pieter op de juiste plaats stond en de  1-0 op het bord zette. De G.B. bleef doordrukken en al gauw was de score verdubbeld. Dit keer stond Steven Schuyten op de juiste plaats om het doelpunt achter zijn naam zetten. De G.B. wou de wedstrijd nog voor de rust beslissen en ging voluit op zoek naar een derde treffer. Afwerken leek echter plots een groot probleem. Zowel Raf, Mertens als Schuyten lieten een open kans liggen. Als je de kansen niet afmaakt krijg je het deksel op de neus. En dat was dit keer niet anders, want bij de eerste de beste counter maakte OC de aansluitingstreffer. Deze kwam er in twee tijden waarbij de G.B. in eerste instantie nog gered werd door de dwarslat. Doch de Lange twijfelde wat lang en liet zich verrassen door een bezoekende aanvaller die voor zijn neus de terug botsende bal met het hoofd tegen de touwen kopte. Even later stonden de bordjes zowaar bijna gelijk. Gelukkig stond Marnick na een corner aan de tweede paal op de juiste plaats om de bal op de lijn weg te werken. Zo mocht de G.B. van nog geluk spreken om met een voorsprong de rust in te gaan

Na de pauze het zelfde spelbeeld. De G.B. voluit in de aanval en de bezoekers noodgedwongen achteruit en hopend op die ene counter om langszij te raken. Na vijf minuten leek Raf zijn wekelijks doelpunt mee te pikken. Na een man of drie in de wind gezet te hebben besloot hij echter recht op de goed uitgekomen bezoekende goalie. Even later was Kristof dicht bij een treffer, maar zijn knal strandde op een bezoekende verdediger. Ook Pieter, Lange en Steven kwamen dicht bij een doelpunt, maar net als in het tweede deel van de eerste helft wou de bal er echt niet in. Gelukkig slaagden de bezoekers er niet meer in een deftige counter op poten te zetten en bleef de G.B. zijn krappe voorsprong behouden. Tien minuten voor het eindsignaal kwam toch uiteindelijk de verlossende treffer voor de G.B. Gert-Jan nam deze voor zijn rekening nadat hij een corner knap in doel devieerde. De bezoekers waren niet meer in staat nog iets terug te doen en voor de G.B. hoefde het niet meer.  Zo bleef de 3-1 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

1-0 Pieter

2-0 Steven Schuyten

2-1 OC76

3-1 Gert-jan

• Chapeau voor de G.B. om deze sterke tegenstander in het zand te doen bijten. De zege was verdiend, want het grootste deel van de wedstrijd was de G.B. baas. Enig negatieve was dat de afwerking te wensen over liet. Met een beetje scherpte voor doel had de score veel hoger kunnen oplopen.
  • Lange die zoals steeds weer een sterke wedstrijd speelde werd tot man van de match verkozen met 2 puntjes voorsprong op Stef.
  • Mercie Jeanke en Kristof om ons uit de spelersnood te helpen. Beiden speelden trouwens weer een sterke wedstrijd.

Zaterdag krijgt de G.B. een aartsmoeilijke wedtsrijd voor de kiezen geschoteld. OC 76 komt namelijk naar Eversel afgezakt. De laatste 2 confrontaties ging de G.B. tegen hen de boot in. De laatste keer zelfs met een forfaitscore. De G.B. heeft zaterdag dus iets recht te zetten en zal top moeten zijn als het zijn ongeslagen reeks niet onderbroken wil zien.