G.B. - Mireille Berkenbos

Vlotte zege tegen Berkenbos.

Na een 5 minuten studieronde nam G.B. de match resoluut in handen. Thomas was de eerste die aan het kanon stond. Zijn eerste poging ging nog over doel maar in minuut 10 knalde hij op assist van Baldelli de 1-0 tegen de netten. Amper 5 minuten was de voorsprong al verdubbeld. Thomas leek weer de afwerking van dienst te zijn, maar zijn schot strandde op de paal. De goed gevolgde Senne echter klaarde de klus en legde de bal simpel in het mandje. G.B. drukte door en Baldelli kreeg via Bossie de 3-0 op een schoteltje aangeboden. Hij was blijkbaar echter te verrast en miste de open kans. Even was het de beurt aan Steven Mertens om een niet te missen mogelijkheid de nek om te wringen. Hij begreep na de match nog altijd niet hoe hij er in geslaagd was de bal vanop 1 meter afstand nog naast het lege doel te koppen. Niet getreurd echter want pal op minuut twintig was de 3-0 wel een feit. Bossie leverde een knappe assist af voor Robin, die miste niet en de wedstrijd was gespeeld. Dat nam men bij de G.B. blijkbaar iets te letterlijk want het tempo ging naar beneden en de bezoekers namen plots het initiatief over. Gelukkig was onze doelman Nick weer in goede doen en hield hij met enkele knappe reddingen zijn netten schoon. Toen hij toch geklopt leek werd hij op de lijn bijgestaan door good old Reet. Zo kwam het doelpunt dat de bezoekers ondertussen wel verdienden er niet en ging G.B. met een comfortabele voorsprong de rust in.

Na de rust nam G.B. meteen het initiatief weer resoluut in handen. De bezoekers werden achteruit gedrukt en moesten vooral achter de bal aanhollen. G.B. zette dit overwicht ook al meteen om in een treffer. Steven Mertens kopte een voorzet van Senne wel zeer knap binnen en de 4-0 was een feit. G.B. wou meer en bleef doordrukken. Men creëerde nu kans op kans. De bal wou er echter niet meer in. Zo kreeg Thomas nog een drietal goede mogelijkheden maar werd telkens gestuit door de goed keepende bezoekende doelman. Ook Bossie kwam er heel dicht bij , maar zijn lob strandde op de lat. Baldelli zag zijn schot dan weer tegen de paal belanden . uiteindelijk kwam de 5-0 er toch. Bossie zette zeer knap 3 bezoekers in de wind en leverde de perfecte assist af voor Steven Mertens die simpel binnen legde. Veel viel er hierna niet meer te beleven. De bezoekers kregen de hele tweede helft niets voor mekaar. Een eerredder zat er dan ook niet meer in e zo bleef de forfaitscore tot het laatste fluitsignaal op het bord.

1-0 Thomas

2-0 Senne

3-0 Robin

4-0 Steven Mertens

5-0 Steven Mertens

35 min Robin door Cams

- Weer knappe zege voor de G.B. dat in 2017 nog steeds ongeslagen is.

- Bossie en Thomas werden tot man van de match verkozen.

- Volgende week is er geen wedstrijd. De spelers gaan een weekendje op stage in Praag. De week erop wordt iedereen weer op de afspraak verwacht om de Florida Boys te ontvangen.

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het voor de 2de keer dit seizoen op tegen de Mireille.  Bij de vorige confrontatie eindigde de wedstrijd nog op een 1-4 overwinning in het voordeel van de GB.  We verwachten morgen een heel sterk Mireille in Eversel dat er alles aan gaat doen om de GB zijn eerste nederlaag toe te dienen in 2017.

De GB leeft momenteel op een wolk.. vorige week speelden we misschien wel onze beste wedstrijd van heel het seizoen en volgende week vertrekken we naar Praag!! Vertrouwen op en top dus onder de spelers!! Dit zal nodig zijn want we missen voor het eerst dit seizoen onze 2 spelverdelers goudenschoen Lange en Paletti... Man in vorm Brecht ( koning balbezit ), Nick, Brendan, Bram en Thoelen zijn er om diverse redenen ook niet.  Wie wel terug in de kern komt na enkele weken blessure leed is Stef, hopelijk blijf je heel deze keer :-)   Voor de rest de standaard GB-ers, in doel komt Nick Vdb de netten schoonhouden, de verdediging bestaat uit sleutel op de deur Baldelli, beenhakker Stef en bodybuilder Reet centraal, op de flanken ex-goudenschoen en loopwonder Marnick en Steven.  Centraal in het midden gaat " the Beast" Cams proberen om ons Lange en Joris te doen vergeten.  Rond hem de leider in de tussenstand MVHS en vorige week nog MVDM " el diablo" Senne en aan de andere kant iemand die vorige week nog heel de flank van Bos oprolde Thomas.  T1 kan morgen voor het eerst onze aanval voor 2017-18 testen, deze bestaat uit: de boomhakker van Heusden-Zolder  Mr. S Mertens, voor hem de man die DE toptransfer voor 2017-18 moet gaan worden, zijn bijnaam als GB'er ROBINHO Stroobants en langst hem onze chouchou, onze publiekslieveling, onze topscorer Bossie!!

Makkers dit is onze laatste match voordat we op teambuilding vertrekken naar Praag, bij winst geeft T3 de eerste halve liter!!

Ik verwacht morgen 12 frisse gasten op de plein!!