G.B. - KWB Hechtel

Met het schaamrood op de wangen!

Het was snel duidelijk dat KWB Hechtel dit keer helemaal geen sterk elftal bij had. De bezoekers werden meteen overlopen door een veel sterker G.B. Seeger was in minuut 1 al dicht bij de openingstreffer maar de bezoekende doelman verwerkte zijn schot in Corner. Op die hoekschop leek Thoelen te scoren maar zijn kopbal werd nog net op de lijn weggewerkt. Even later haalde Joris uit , maar ook nu had de Hechtelse doelman een knappe redding in huis. Bij de volgende G.B. aanval leek hij wel geklopt, maar de plaatsbal van Seeger rolde via de binnenkant van de paal terug het veld in. Diezelfde Seeger kreeg twee minuten later een unieke herkansing maar schoot van dichtbij onbegrijpelijk naast. Ook Marnick kende pech toen hij zijn schot tegen de paal zag stranden. G.B. bleef drukken en Thoelen kwam op corner wel drie maal heel dicht bij een doelpunt. Maar zijn kopballen werden telkens in extremisch weggewerkt. Ook seeger en joris probeerden het nog eens van afstand maar botsten weer op de thuisgoalie. De bal wou er echt niet in. Hechtel geraakte heel de helft amper over de middenlijn maar op een of ander miraculeuze wijze haalden ze de rust met een 0-0 op het bord.

Na de rust ging G.B. meteen op zoek naar de verlossende openingstreffer. Joris haalde gelijk uit maar zijn schot ging naast. Een paar minuten later was het echter wel raak. Thoelen nam de bal in 1 tijd op de slof en knalde het kleinood staalhard tegen de netten. De 1-0 was eindelijk een feit. Het moeilijke eerste doelpunt was eindelijk gevallen. Nu zou het alleen maar een kwestie worden van er een paar bij te lappen en de match netjes uit te spelen dacht heel G.B. Niets was echter minder waar. Men liet het tempo zakken en het werd echt een potje cafevoetbal. Niets leek nog te lukken en Hechtel hield G.B. nu vrij makkelijk af. Niet dat de bezoekers plotseling gevaarlijk waren. Helemaal niet want aan het G.B. doel zouden de bezoekers over de hele wedstrijd maar 1 keer geraken. En die 1 keer kwam er vijf minuten voor tijd. De G.B. had zichzelf incluis de defensie in slaap gewiegd en de moedige bezoekers scoorden plots vanuit het niets de gelijkmaker. De G.B. kreeg hiermee wat het gezocht had. De laatste vijf minuten probeerde men toch nog de zege naar zich toe te trekken. Thoelen en Bossie kwamen nog zeer dicht bij de winning goal maar het mocht niet meer zijn en zo bleef de 1-1 tot het laatste fluitsignaal op het bord. Een gelijkspel met Hechtel als morele winnaar.

1-0 Thoelen

- Net zoals vorige week een match om zeer snel te vergeten. De G.B. zal zijn spelniveau serieus moeten optrekken als men ongeslagen wil blijven in 2017. Met Red star laren, Ex Heppen en FC Moderne wachten ons de volgende weken immers enkele moeilijke kleppers. Gelukkig hebben we dit seizoen al meermaals bewezen dat we veel beter kunnen

- Nick en Baldelli kregen de eer om na deze wedstrijd de titel man van de match toegewezen te krijgen.

Voetbalvrienden,

Morgen ontvangen we thuis de KWB van Hechtel, de laatste ontmoeting dateert al van een jaar geleden toen wonnen we op verplaatsing met 0-4.  We hebben geen kennis van hun huidige vorm of uitslagen...

We weten wel zeker dat het morgen geen makkelijk match gaat worden omdat we maar net met 11 spelers zijn en geen keeper hebben!! In doel neemt Schuyten plaats met daarvoor de menselijke muur bestaande uit Thoelen, Reet, Nick en Marnick.  In het middenveld moet man in vorm Joris de lijnen uitzetten voor Brecht, de sterk spelende Baldelli en Brendan.  Van spitsbroeders Bossie en Seeger wordt verwacht dat ze er weer enkele in het mandje leggen!! Mocht beest Cams toch kunnen komen, zien we hem HEEEL graag verschijnen!!