GB - KWB Bos

G.B. ziet af maar klopt alsnog KW Bos.

Het was al snel duidelijk dat het voor G.B. geen gezondheidswandeling zou worden. KW Bos nam vanaf de aftrap het initiatief en de thuisploeg moest het spel ondergaan. Bos was meteen ook gevaarlijk via enkele schoten vanuit de tweede lijn die gelukkig naast zoefden. De bezoekers bleven echter aandringen en op het kwartier leken ze te scoren met een knal richting benedenhoek. Flavio had echter een ultieme reflex in huis en hield met een fantastische redding zijn netten schoon. G.B. probeerde iets terug te doen maar Bos was baas en hield de thuisploeg makkelijk af. Kansen afdwingen lukte G.B. dan ook nauwelijks. Bos bleef wel aandringen. Gelukkig voor G.B. was Flavio in topform. Elke bedreiging richting zijn kooi maakte hij vakkundig ongedaan. Pas 5 minuten voor de rust kon G.B. een eerste keer dreigen. Mk speelde zijn broer vrij op rechts. Deze kon aanleggen maar probeerde onbaatzuchtig de vrijstaande Seeger nog te bereiken. Een Bos verdediger gooide zich echter nog op de bal en werkte weg in hoekschop. Op deze hoekschop kreeg Nick aan de tweede paal een paar centimeter vrijheid om aan te leggen. Hij jaagde echter het leder een metertje over het doel. Meer kreeg de G.B. de eerste time echt niet in elkaar geknutseld. Niet dat men slecht speelde. Een goed georganiseerd Bos was gewoon te sterk en de thuisploeg was zeer blij dat men met 0-0 op het bord de koffie kon opzoeken.

Meteen na de rust leek het dezelfde weg op te gaan. Flavio moest meteen zijn klasse tonen en ranselde een moeilijke bal uit de benedenhoek. Hierna nam G.B. echter dan toch plots het initiatief over. Het balletje begon nu wel mooi rond te gaan en een tot dan dominant Bos werd nu op zijn beurt achteruitgedrukt. In tegenstelling tot Bos zette G.B. dit overwicht wel meteen om in een doelpunt. Dit wel met een dosis geluk. De bezoekende goalie miskeek zich immers op een hoekschop van Bossie die rechtstreeks in doel waaide. Niettemin zeer knap gedaan van Bossie en de 1-0 stond op het bord. G.B. kreeg hierdoor vleugels en drukte door. Kansen creëren lukte nu wel. De beste kwam er voor Bossie die na een knappe assist van Mk van kortbij kon binnen knikken. Hij besloot echter recht op de bezoekende doelman. G.B. had nu wel volledige controle en de beslissende tweede treffer hing in de lucht. Doch op het kwartier stonden de bordjes plots terug in evenwicht. Een Bos-counter uit het boekje waarbij Flavio kansloos werd verslagen. Deze 1-1 gelijkmaker was een serieuze tik voor G.B. De dominantie was gelijk weg en beide ploegen gingen voluit op zoek naar de winning goal. Er was aan beide zijden echter al veel brandstof verspeeld en op een paar halve kansjes na werden de doelmannen niet meer bedreigd. Alleen Bossie kreeg 10 minuten voor het eindsignaal nog een unieke mogelijkheid om G.B. terug op voorsprong te zetten. Hij verscheen immers na een knappe assist van MK alleen voor de doelman maar besloot overhaast op het sluitstuk. De laatste minuten was het bij beide ploegen helemaal op en zo leek de wedstrijd op een gelijkspel te eindigen. 1 minuut voor tijd echter ontbond the beast zijn duivels. Vanop 40 meter vuurde hij een racket af richting bezoekende doel. Het leder zoefde net onder geluidsnelheid in de benedenhoek tegen de netten. De bezoekende doelman kon alleen maar kansloos toekijken en de 2-1 was alsnog een feit. Amper 1 minuut later lapte Cams dit een tweede maal. Weerom vuurde hij een onhoudbare loeier af richting doel,  waarbij de bezoekende goalie de bal pas opmerkte toen hij nog in de netten lag te trillen. Zo stond G.B. plots 3-1 in de winst. De tijd was meteen ook op en het machtige Bos was verslagen.

- Knappe wedstrijd van beide ploegen. Er werd aan het hoog tempo gevoetbald. Bij velen was het vat na de wedstrijd dan ook af. Bos verdiende zeker op basis van de eerste helft niet te verliezen. Maar in tegenstelling tot vorige week zat het voor G.B. dit keer wel mee. Dikke chapeau om deze tegenstander die dit seizoen nog ongeslagen was in het zand te doen bijten!!

- The beast Cams die in de ultieme slotfase de wedstrijd besliste werd tot man van de match verkozen. Flavio die een sterke wedstrijd keepte en ons op belangrijke momenten recht hield eindigde knap tweede.

- Na de match was het haasten naar de Kring om een uurtje later richting babyborrel van onze Tank Tom Thoelen te trekken. Daar was het ook weer gezellig en werd er nog goed gegeten en gedronken! Bedankt voor de uitnodiging Tom en nog veel geluk met jullie nieuwe gezinnetje!

- Volgende week volgt al een nieuwe aartsmoeilijke beproeving. Onze buren van de gul wachten ons dan immers op. Iedereen op scherp om ook deze lastige klip tot een goed einde te brengen!!!

Voetbalvrienden,

Na de uitschuiver van vorig weekend tegen Bolderberg moet de GB zich ASAP herpakken, dit zou moeten gebeuren tegen het altijd sterke Kwb Bos. Geen makkelijke klus want in het verleden zijn we al meerdere keren van het matje getikt door deze mannen.  We hebben bewust geen research gedaan over de huidige vorm, uitslagen of dergelijke van Kwb Bos, de GB gaat morgen met maar 1 doel van start en dat is winnen.

Witte die na vorige week in iets wat nauwe schoentjes komt te zitten heeft morgen een kern van 14 spelers ter beschikking.  In doel Flavio, in de verdediging komt Cams terug de muur metselen met daarin Baldelli, Reet en Stef. De standaard 2 op de bak en die de Bos spitsen moeten onschadelijk maken Nick en Marnick.  Centraal in het midden moet Brecht de lijnen uitzetten voor Brendan Mertens en Schuyten.  In de aanval staat onze kapitein Seeger met zijn 2 spitsbroeders Bossie en Mk.

De laatste weken loopt het niet meer zoals we willen, we waren het gewoon geworden om te makkelijk te winnen.  We miste het geen wat de GB altijd zo sterk maakt de vechtlust, de teamspirit en dat vlijmscherpe mes tussen de tanden... namiddag 14u verwacht ik bij iedereen datgene terug!!  Voor T2 Seeger is dit altijd een zeer speciale match,  ik vind het dan ook vanzelfsprekend dat elke speler zich straks de ziel uit zijn lijf loopt uit respect voor onze kapitein!!!

We komen samen om 13u10 in de kring.

C’mon GB

1-0 Bossie
2-1 Cams
3-1 Cams

35 min Seeger door Baldelli
35 min Stef door Marnick
35 min Steven Mertens door Bossie