GB - KWB Bolderberg

G.B. en Bolderberg delen de punten

De G.B. begon het best aan de wedstrijd met meteen een kans via Brecht. Zijn trap strandde echter op de dwarsligger. Daarna hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht zonder echt doelgevaar te creëren. Op het kwartier kwam onze doelman Stan wel een eerste keer in de problemen. Hij had al zijn kunde nodig om een hoog botsende terugspeelbal van lange weg te werken. Een minuut later kwam Reet zeer goed tussen toen Bolderberg een tweede keer gevaarlijk dreigde te zijn. Hierna echter nam G.B. de match resoluut in handen. Men voetbalde kans op kans bij elkaar. Vooral Steven Mertens was een gesel voor de bezoekende defensie. Alles wat hij deed leek te lukken, behalve afwerken helaas. Dit was ook de verdienste van een sterk keepende bezoekende goalie die een drietal quasi gemaakt doelpunten alsnog uit zijn kooi ranselde. Ook Stephano kreeg enkele mooie mogelijkheden om de score te openen. De bal wou er echter niet in en uiteindelijk had G.B. de hulp van een Bolderbergse verdediger nodig om te scoren. Een schot voorzet van Stephano werd immers in eigen doel gedevieerd en zo stond uiteindelijk de verdiende voorsprong toch op het bord. De bezoekers konden weinig terug doen en de G.B. hield moeiteloos stand tot aan de rust. De score had zelfs nog kunnen verdubbeld worden. Net voor  affluiten kreeg Steven Mertens immers nog een dot van een kans. De thuis goalie reageerde echter weer alert en weerhield steven nogmaals van een doelpunt.

Na de rust een heel ander spelbeeld. Beide ploegen hadden een aantal vervangingen doorgevoerd, maar vooral de invallers van Bolderberg zaten meteen in de match. Bolderberg was nu de betere ploeg en G.B. plooide noodgedwongen terug. Meer dan op de counter rekenen zat er voor de thuisploeg niet meer in. Op het kwartier leek Pieter op een zeldzame counter op weg naar een doelpunt. De bezoekende doelman kwam echter goed uit zijn kooi en belette Pieter te scoren. Daarna werd de druk op de G.B. defensie alleen maar groter. Het G.B. doel werd van alle kanten belaagd, maar een sterk keepende Stan hield alsnog knap stand. De laatste 10 minuten zette de bezoekers alles op alles en de G.B. geraakte nog nauwelijks weg van eigen doel. Nog een 1 keer kreeg Pieter een kansje op de counter, maar weerom botste hij op de bezoekende doelman. Ondanks de bezoekende druk tikte de tijd in het voordeel van de G.B. en leek men miraculeus stand te houden. Vier minuten voor tijd echter moest Stan zich dan toch gewonnen geven en scoorde Bolderberg de verdiende gelijkmaker. De bezoekers leken tevreden met de puntendeling en drongen niet meer aan. Ook voor de G.B. was de tijd te kort om nog iets terug te doen. De 1-1 bleef dan ook tot het laatste fluitsignaal op het bord.

1-0 Stephano

35 min. Seeger door Bossie

35 min. Lange door Cams

35 min. Reet door Pieter

- Zeer moeizame wedstrijd voor de G.B. Na een nog degelijke eerste helft waar we verdiend op voorsprong kwamen moesten we de tweede helft de wet van de sterkste ondergaan. Het is al een tijdje geleden dat we zo weggespeeld werden. Bolderberg had dan ook enkele kleppers ingebracht waardoor ze na de rust een stuk sterker stonden. Toch chapeau dat de bezoekers er pas net voor tijd er in slaagden de verdediging te verschalken.

- Uiteindelijk hebben we in moeilijke omstandigheden de nederlaag kunnen afwenden en zijn we na 13 speeldagen nog steeds ongeslagen. We kunnen dan ook met vertrouwen de derby tegen Ubbersel tegemoet kijken.

- Tenslotte nog melden dat Reet tot man van de match verkozen werd.

Zaterdag treft G.B. nog eens de KWB-ers uit Bolderberg. Deze confrantatie staat meestal garant voor veel doelpunten. De laatste keer wonnen we ginder met een spectaculaire 4-5 score. Dit na 3 keer een achterstand weggewerkt te hebben. Het zal dan ook geen gezondheidswandeling worden tegen dit sterk team.

Steven Schuyten is niet van de partij. Voor de rest heeft er niemand afgezegd. Stan neemt nog eens plaats onder de lat. We beschikken normaal dan ook over 14 spelers.