G.B. - Koud water Paal

Moeizame zege tegen Koud Water.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de G.B. Bij de eerste aanval was het meteen raak. Raf rolde op snelheid de hele linkerflank op en legde de bal voor doel. Daar stond Mertens op de goede plaats om de 1-0 tegen de touwen te knallen. Nog geen 5 minuten was de score al verdubbel. De G.B. kreeg hierbij hulp van de bezoekende defensie die er in slaagde hun eigen doelman te kloppen. Koud Water was echter nauwelijks aangeslagen door deze treffers en knokte zich in de wedstrijd. Op het kwartier voorkwam Kristof met een knappe reflex de aansluitingstreffer, maar nog geen minuut later was hij kansloos toen een bezoekende aanvaller van kortbij de bal over de lijn legde. De G.B. verloor veel duels en Paal ging op zoek naar de gelijkmaker. De G.B. defensie hield echter vrij makkelijk stand en de thuisploeg was op de counter daarenboven nog de  gevaarlijkste ploeg. Eerst  kwamen Raf en Arno alleen voor doel net een voetje tekort om te scoren. Vijf minuten voor het rustsignaal echter slaagde Steven Mertens er in zich door te zetten op de rechterflank. Hij omspeelde de uitgekomen bezoekend goalie en legde breed op Raf die de 3-1 maar tegen de touwen te duwen had. De G.B. had geen klagen bij deze ruststand.

De G.B. begon slap na de pauze. Koud Water was meteen de betere ploeg en zette druk naar voren. Aanvankelijk kwam de G.B. nog goed weg onder andere door enkele goede tussenkomsten van onze gelegenheidsdoelman Mertens. Op het kwartier echter was de aansluitingstreffer voor Koud Water toch een feit. De G.B. defensie werd zeer simpel uitgetikt en Mertens werd kansloos een tweede maal verslagen. De G.B. kreeg het hierna nog moeilijker, maar gelukkig werd Koud Water ongeduldig in de opbouw en was er ook bij hen onnodig veel balverlies. Vijf minuten voor affluiten kwam de G.B. wel zeer goed weg toen een Paalse aanvaller na balverlies in de thuisdefensie schuin alleen voor doel verscheen. Zijn plaatsbal ging echter net langs voor de G.B. goede kant van de paal. Ondertussen had de G.B. op de counter ook al wel kunnen scoren. Vooral Pieter kende pech toen zijn knal nog op de lijn gered werd. Twee minuten voor affluiten kwam het verlossende doelpunt er toch nog. De bezoekers namen risicos en lieten Pieter te veel ruimte. Deze drong door op de rechterflank. Zijn voorzet werd perfekt aangenomen door Raf  die de doelman simpel omspeelde en de eindstand op het bord trapte.

1-0 Steven Mertens

2-0 Own Goal Koud Water

2-1

3-1 Raf

3-2

4-2 Raf

20 min.Brendan door Nick

• Zege zonder glans voor de G.B. Vooral de 2de helft had men het moeilijk tegen een sterk Koud water. De bezoekers met enkele sterke potige kerels op het middenveld zochten de duels op en overbluften zo de G.B. bij momenten.
  • Raf die vooral met zijn snelheid een gesel was voor de bezoekende defensie scoorde weer twee maal en werd tot man van de match gekozen.
  • Ondanks de mindere wedstrijd trok de G.B. tegen deze sterke tegenstander toch weer aan het langste eind. Ondertussen al de 22 ste zege van het seizoen.

Zaterdag ontvangt G.B. Koud water uit Paal.

In het laatste onderling duel  in Paal slikte de G.B. een schandelijke 4-1 nederlaag. Men speelde toen een barslechte wedstrijd en Koud Water trok  verdiend aan het langste eind..De G.B. heeft dus serieus iets recht te zetten tegen deze tegenstander. Positief is wel dat we thuis nog nooit tegen hen verloren.

We recupereren terug Brendan na 3 weken blessureleed. Ook Reet, Bosman en Steven Mertens zijn terug van de partij.

Gouden schoen Steven Schuyten echter is out met een enkelblessure.